Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2022

Νέο Citroen C5 Aircross: Η επιτομή της άνεσης

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Citroen C5 Aircross: Η επιτομή της άνεσης

CITROEN 2022

Νέο Citroen C5 Aircross: Η επιτομή της άνεσης

CITROEN 2022

Στο “γήπεδο” του νέου Citroen C5 Aircross τα ιδιαιτέρως αναπαυτικά καθίσματα εντάσσονται στην γενικότερη προσέγγιση “Advanced Comfort Control” της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Τα απίστευτα άνετα νέα καθίσματα αποκλειστική πατέντα της Citroen κυριολεκτικά είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους προκειμένου να αποκτήσει κανείς το νέο και πολυτάλαντο C5 Aircross.

Σε αυτή την πρωτοφανή αίσθηση άνεσης αλλά και χλιδής έρχεται να προστεθεί ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας: η κορυφαία ευρυχωρία που απολαμβάνουν οι επιβάτες, τόσο οι εμπρός όσο και οι πίσω.

Advertisement
Advertisement

Οι τελευταίοι έχουν στην διάθεσή τους τρία ανεξάρτητα καθίσματα, τα οποία μπορούν να μετακινηθούν κατά 15 εκατοστά εμπρός-πίσω, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για ανάκλιση της πλάτης τους, για ακόμα πιο άνετα ταξίδια.

Οι χώροι για τα γόνατα και πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία των μεσαίων SUV, με bonus το γεγονός ότι κάθονται αρκετά ψηλά και έτσι έχουν άπλετη ορατότητα προς τα έξω (κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν μετακινούνται παιδιά σε αυτά).

Advertisement

Την συνολική αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης ολοκληρώνει το τεράστιο πορτμπαγκάζ των 580 λίτρων, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 720 λίτρα, αν τραβηχτούν εντελώς εμπρός τα πίσω καθίσματα. Ο χώρος αυτός μάλιστα είναι ιδιαίτερα πρακτικός, με αρκετά κανονικό σχήμα και χαμηλό κατώφλι.

Advertisement

Στο νέο C5 Aircross τη μερίδα του λέοντος στα μηχανικά σύνολα διεκδικεί ο εξαιρετικά αποδοτικός και οικονομικός σε λειτουργία βενζινοκινητήρας 1.2 Puretech απόδοσης 130 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται και με το σύγχρονο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Aisin και την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό δοκιμασμένο και καταξιωμένο, που αποδεικνύεται περίτρανα η χρυσή τομή στο νέο C5 Aircross. Πολιτισμένο και αρκετά ελαστικό το συγκεκριμένο σύνολο, τραβά με όρεξη από χαμηλά, έχει γεμάτες μεσαίες και σε προκαλεί να κινηθείς ευχάριστα και σε υψηλό εύρος περιστροφής.

Advertisement

Ο βενζινοκινητήρας με τούρμπο του νέου C5 Aircross συνδυάζεται ιδανικά με το αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8, ένα κιβώτιο που παρέχει πολύ στρωτή και άμεση λειτουργία, ακόμα και σε δύσκολα σενάρια, όπως το κατέβασμα πολλών ταχυτήτων. Όλα άψογα λοιπόν στο νέο μεγάλο και πολυτελές SUV της Citroen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο νέο Citroen C3 βιώνετε τη μέγιστη ασφάλεια
Νέο Citroen C5 Aircross: Comfort Class
Δοκιμή: Citroen C5 X Plug-in Hybrid