Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen 2021

Citroen C4 C-Cross: Με προχωρημένη αισθητική

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C4 C-Cross: Με προχωρημένη αισθητική

Citroen 2021

Citroen C4 C-Cross: Με προχωρημένη αισθητική

Citroen 2021

Μετά την επέκταση στην κατηγορία των SUV που χαρακτηρίστηκε από τα επιτυχημένα λανσαρίσματα των C3 Aircross SUV και C5 Aircross SUV, η Citroen κάνει μια ισχυρή επιστροφή στην αγορά των Crossovers.

Advertisement
Advertisement

Ορίζοντας ξανά τους κανόνες για τα crossovers, η Citroen θέλει να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, αφήνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της.

Δυνατό concept: Tο νέο μοντέλο αποτελεί ένα πολύ δυνατό βήμα, σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της Citroen. Διαθέτει υψηλή απόσταση από το έδαφος και χρησιμοποιεί τροχούς μεγάλης διαμέτρου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα επιβλητική και αεροδυναμική σιλουέτα, που ενσωματώνει χαρακτηριστικά από SUV, σε έναν δυναμικό coupe σχεδιασμό που προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης για να διαμορφώσει ο καθένας το αυτοκίνητο βάσει του προσωπικού του στυλ και αισθητικής.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το γαλλικό μοντέλο

Advertisement
Advertisement

Καινοτομία στην κατηγορία με δυναμικό στυλ

Tο νέο C4 C-Cross αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα που τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας C. Συνδυάζει μοναδικά τα ισχυρά χαρακτηριστικά 3 διαφορετικών κόσμων. Με την υπερυψωμένη και δυναμική στάση του, υιοθετεί διακριτικά στοιχεία από SUV για επιπλέον δυναμισμό και χαρακτήρα. Η Coupe αεροδυναμική και η ρευστή σιλουέτα του νέου μοντέλου, αντανακλά την εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën, ιδίως με τη νέα υπογραφή από το φωτισμό LED εμπρός και πίσω, με μια νέα έκφραση στυλ που είναι πιο μυώδης και δυναμική.

Advertisement

Κάθε πελάτης μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του, ώστε να ταιριάζει στη δική του εικόνα με 31 συνδυασμούς εξωτερικής διαμόρφωσης και 6 συνδυασμούς στην καμπίνα των επιβατών.

Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου και την απόσταση από το έδαφος των 156 mm, δίνουν στο αυτοκίνητο μια μοναδική, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση στάση. Μια στάση που το κάνει να δείχνει «έτοιμο για όλα»: Το C4 C-Cross, είναι απαλλαγμένο από τα στερεότυπα της κατηγορίας, επαναφέρει το σχήμα  των συμπαγών Crossovers στο προσκήνιο. Με μεγάλο μεταξόνιο (2.670 mm) το αυτοκίνητο βρίσκεται στην καρδιά της κατηγορίας C, βάσει των διαστάσεών του: μήκος 4.360 mm, πλάτος 1.800 mm, ύψος 1.525 mm. Με το διαθέσιμο ύψος στο επίπεδο των ματιών του οδηγού (1,22μ), το νέο μοντέλο προσφέρει υψηλότερη θέση οδήγησης, και συνεπώς αυξημένη ορατότητα και ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Advertisement

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το γαλλικό μοντέλο

Σύγχρονη, υψηλής τεχνολογίας φωτεινή υπογραφή

Μπροστά, με τα φώτα ημέρας σε σχήμα «V», ενσωματώνει τα νέα αισθητικά πρότυπα της Citroen, που προβάλλονται στο CXPerience Concept, το Ami One Concept και το 19_19 Concept και από το φθινόπωρο του 2020 εμφανίζονται και στο νέο C3, μια φυσική εξέλιξη του φωτιστικού αποτυπώματος της Citroen με διπλά φωτιστικά σώματα και χρωμιομένο σήμα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Τα φώτα ημέρας και πορείας είναι στην κορυφή και οι προβολείς στο κάτω μέρος, επισημαίνοντας την τεχνολογία φωτισμού 100% LED “Citroen LED Vision”. Από LED αποτελούνται και τα φώτα ομίχλης, τα οποία σε συνδυασμό με πολύχρωμα ένθετα με πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, ολοκληρώνουν αυτό το πρωτοποριακό και υψηλής τεχνολογίας μπροστινό μέρος.

Advertisement

Το οριζόντιο και ψηλά τοποθετημένο καπό, παραπέμπει στο κοίλο σχήμα του C5 Aircross SUV, προσθέτοντας δύναμη στην όψη του νέου μοντέλου, κάνοντας τα νέα Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και Νέο C4 C-Cross να φαίνονται ακόμα πιο δυναμικά ακόμα και όταν είναι σταματημένα.

Ένα «ρευστό» και αεροδυναμικό προφίλ

Οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου (690 mm) επισημαίνονται από την ιδιαίτερη σχεδίαση των ζαντών 18″ στην «καρδιά» της γκάμας των εκδόσεων. Η τοποθέτησή τους στις 4 γωνίες του οχήματος, παρέχουν σιγουριά και ταιριάζουν ιδιαίτερα στο συνολικό σχήμα του αμαξώματος. Οι μαύρες αψίδες των τροχών, που συνδέονται με τα μαύρα τμήματα των προφυλακτήρων, χαμηλά, εμπρός και πίσω, αλλά και τα Airbumps με χρωματιστά ένθετα, τονίζουν την αντοχή και το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου παρέχοντας ταυτόχρονα προστασία από μικροεπαφές. Τα χρώμια στα παράθυρα και οι νέοι καθρέπτες στις πόρτες, με το μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό τους, τονίζουν την κομψότητα, ενώ ταιριάζουν ιδανικά στην αισθητική του αυτοκινήτου.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το γαλλικό μοντέλο

Η μοναδική γραμμή οροφής, σε συνδυασμό με το κεκλιμένο πίσω παράθυρο, εκφράζουν με σαφήνεια τη διάθεση για καλή αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η αεροτομή, ενισχύει τη sport διάθεση στην εμφάνιση του μοντέλου. Η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή με τα 3 πλευρικά παράθυρα, αποτελούν παραπομπή στο εμβληματικό Citroen GS.

Πολλαπλές Επιλογές Εξατομίκευσης

Με 31 εξωτερικούς συνδυασμούς, μπορεί να βρει κανείς αυτό που θέλει για να ταιριάξει με την εικόνα του. Συνδυάζοντας:

  • 7 χρώματα αμαξώματος, από το απλούστερο και πιο φωτεινό, το διαχρονικό και αδιαμφισβήτητο Polar White, το Obsidian Black, το Cumulus Gray και Platinum Grey, στα ζωηρά και ζεστά Elixir Red και Caramel Brown, αλλά και μια κομψή και εκλεπτυσμένη πρόταση, το Iceland Blue.
  • 5 χρωματικά πακέτα, που περιλαμβάνουν γυαλιστερό μαύρο, το μπεζ της άμμου, γκρι σατινέ, βαθύ κόκκινο και λαμπερό μπλε, με το τελευταίο να είναι αποκλειστικό χρώμα για το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και πανομοιότυπο με αυτό που προσφέρεται στο C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid. Αυτά τα χρωματικά πακέτα, αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης των αυτοκινήτων της Citroen, και αφορούν τα ένθετα γύρω από τα μπροστινά φώτα ομίχλης και τα Airbump, επιτρέποντας τη δημιουργία διακριτικών, εκλεπτυσμένων ή πιο δυναμικών οπτικών συνδυασμών.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το γαλλικό μοντέλο