Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen 2021

Citroen C4 C-Cross: Με πολλές τεχνολογίες συνδεσιμότητας

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C4 C-Cross: Με πολλές τεχνολογίες συνδεσιμότητας

Citroen 2021

Citroen C4 C-Cross: Με πολλές τεχνολογίες συνδεσιμότητας

Citroen 2021

To Νέο C4 C-Cross είναι το μοντέλο της νέας γενιάς από τη Citroën, εμπνευσμένο από τις ανάγκες των ίδιων των πελατών και τον τρόπο οδήγησής τους.

Advertisement
Advertisement

Η ξεκούραστη οδήγηση και η παραμονή των επιβατών στην καμπίνα, προκύπτει μέσα από μια χαλαρωτική και φωτεινή ατμόσφαιρα με ζεστά υλικά.

Το εσωτερικό εμπνέει εμπιστοσύνη με την πρώτη ματιά μέσω της απτής ποιότητας και της απόλυτα σύγχρονης εικόνας του. Είναι μια διάσταση του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, με την οποία η Γαλλική εταιρεία προτείνει άνεση με το καθαρό, απλό και μοντέρνο ταμπλό, τα όμορφα σχήματα στις επενδύσεις των θυρών, τα πολλαπλά σημεία αποθήκευσης, τα μαλακά υλικά και τα καθίσματα που προσκαλούν τους επιβάτες να έρθουν και να καθίσουν για μεγάλα διαστήματα.

Δείτε εδώ περισσότερα για το γαλλικό μοντέλο

Advertisement
Advertisement

Μπροστά στον οδηγό, το τιμόνι με τη μεγάλη κάθετη ακτίνα ενσωματώνει τα χειριστήρια υποβοήθησης του οδηγού στα αριστερά, καθώς και αυτά για το χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας στα δεξιά. Νέα, γυαλιστερά μαύρα paddles για τις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, είναι ενσωματωμένα σταθερά πίσω από το τιμόνι και επιτρέπουν άμεσες αλλαγές ταχυτήτων, ανεξάρτητα από τη γωνία του τιμονιού.

Τεχνολογίες Διασύνδεσης 

  • Η οθόνη αφής 10″, που ο χειρισμός της γίνεται μόνο με την άκρη του δακτύλου, είναι το πραγματικό κέντρο ελέγχου του οχήματος. Σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το όχημά σας, να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων, αλλά και στο τηλέφωνο, στον κλιματισμό και την πλοήγηση. Δέχεται και φωνητικές εντολές.
  • Η ασύρματη φόρτιση για smartphones επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών συμβατών με Qi να φορτίζεται επαγωγικά στην κεντρική κονσόλα.
Advertisement

  • Το ConnectedCAM Citroen, ένα ανεξάρτητο σύστημα κάμερας ενσωματωμένο στο κάτω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη, χρησιμοποιεί τεχνολογία Full HD και GPS. Αυτή η κάμερα, σας επιτρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία ή βίντεο της εξωτερικής σκηνής μπροστά από το όχημά σας, με τα αντίστοιχα δεδομένα να είναι αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη κάρτα μνήμης 16 GB. Χάρη στη σύνδεση WiFi, τα δεδομένα που καταγράφονται από την κάμερα μπορούν να μεταφερθούν σε smartphone για κοινή χρήση μέσω e-mail ή κοινωνικών δικτύων. Το ConnectedCAM Citroen καταγράφει συνεχώς τον δρόμο μπροστά από το παρμπρίζ και αποθηκεύει αυτόματα την εικόνα σε περίπτωση ατυχήματος.

Δείτε εδώ περισσότερα για το γαλλικό μοντέλο

  • Το Connect Assist, μια δωρεάν, χωρίς συνδρομή, 24/7 υπηρεσία κλήσης έκτακτης ανάγκης και βοήθειας βάσει τοποθεσίας, επιτρέπει την αποστολή της κατάλληλης βοήθειας, είτε αυτόματα, είτε πατώντας το κουμπί έκτακτης ανάγκης.
  • Η εφαρμογή MyCitroen που δίνει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως: προγραμματισμός φόρτισης και προθέρμανσης της καμπίνας ή ενεργοποίηση του κλιματισμού πριν την ώρα αναχώρησης για βελτιστοποίηση της ηλεκτρικής αυτονομίας, έλεγχος της χωρητικότητας της μπαταρίας και της υπολειπόμενης αυτονομίας, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και η θέση του οχήματος.
Advertisement

  • Το Connect Nav, το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης τελευταίας γενιάς, συνδυάζεται με υπηρεσίες όπως το TomTom Traffic, το οποίο παρέχει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, τοποθεσία και τιμές πρατηρίων βενζίνης και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, πληροφορίες για τον καιρό και τοπική αναζήτηση για σημεία ενδιαφέροντος,  εστιατόρια, κλπ. Οι χρήστες θα εκτιμήσουν επίσης την ένδειξη των υπηρεσιών Danger Zones. Αυτό το σύστημα είναι ειδικά βελτιωμένο με πληροφορίες στην ηλεκτροκίνηση του οχήματος, με POI συμπεριλαμβανομένων των ζωνών ηλεκτρικής φόρτισης εκτός από τους σταθμούς καυσίμων και μια γραφική αναπαράσταση που δείχνει την ακτίνα δράσης σύμφωνα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, για καλύτερη διαχείριση της αυτονομίας του οχήματος.

Δείτε εδώ περισσότερα για το γαλλικό μοντέλο

  • Το ConnectPlay με τη λειτουργία Mirror Screen συμβατή με το Android Auto και το Apple CarPlay που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε εφαρμογές από το smartphone σας στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου με πλήρη ασφάλεια.
  • Το Νέο C4 C-Cross διαθέτει τέσσερις υποδοχές USB που επιτρέπουν σε όλους να επαναφορτίζουν το smartphone τους: δύο υποδοχές στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας (μία USB τύπου A και μία USB τύπου C) και δύο υποδοχές USB τύπου A στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας – για τους πίσω επιβάτες.

Advertisement

Δείτε εδώ περισσότερα για το γαλλικό μοντέλο

Οι τιμές του νέου Citroen C4 C-Cross στην Ελλάδα

Δοκιμή: Citroen C4 C-Cross 1.2 PureTech 130 EAT8

Στα σχέδια μικρό Citroen SUV