Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σχέδια μικρό Citroen SUV

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σχέδια μικρό Citroen SUV

ΝΕΑ

Στα σχέδια μικρό Citroen SUV

ΝΕΑ

Το πλάνο ανάπτυξης της Citroen προβλέπει διεύρυνση της γκάμας και παρουσία σε δημοφιλείς κατηγορίες. Μία από αυτές είναι των compact crossover, μοντέλων που – όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του Nissan Juke – κερδίζουν την προτίμηση του κοινού. Οι πληροφορίες θέλουν τη Citroen να ακολουθεί την Peugeot και να παρουσιάζει τη δική της πρόταση, το αργότερο έως το 2016.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της γαλλικής εταιρείας εξετάζουν τις εναλλακτικές τους δυνατότητες, καθώς το μικρό τους crossover θα αποτελέσει προϊόν συνεργασίας με άλλο κατασκευαστή. Η Citroen (όπως και η Peugeot) έχει απευθυνθεί στο παρελθόν στη Mitsubishi για την παραγωγή μοντέλων εκτός δρόμου, παρουσιάζοντας αρχικά το C-Crosser. Βασιζόταν στο Outlander, όμως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες όσον αφορά τις πωλήσεις του. Πλέον με το C4 Aircross (βασίζεται στο Mitsubishi ASX) ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Ιδιαίτερα πιθανό είναι όμως η τεχνογνωσία να έρχεται πέρα από τον Ατλαντικό. Ο Όμιλος PSA ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας, με τη General Motors, ύψους 2 δισ. δολαρίων ετησίως. Το πρώτο μοντέλο με κοινή πλατφόρμα αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016 και δεν αποκλείεται να είναι το μικρό crossover. Άλλωστε η GM έχει ήδη έτοιμη τη δική της πρόταση, η οποία θα κυκλοφορήσει τόσο ως Mokka με το σήμα της Opel όσο και ως Trax με αυτό της Chevrolet.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό εκτός δρόμου αυτοκίνητο της Citroen θα έχει μήκος 4,2 m και θα κυκλοφορήσει τόσο με κίνηση στον εμπρός άξονα όσο και 4×4. Για τους κινητήρες θα επιλεγεί 3κύλινδρο σύνολο για το προσθιοκίνητο μοντέλο και ο 1.6 THP με τα 156 PS για το τετρακίνητο.

Advertisement
Advertisement