Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen E-C4 C-Cross: Καινοτόμες υπηρεσίες και παροχές για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen E-C4 C-Cross: Καινοτόμες υπηρεσίες και παροχές για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

CITROEN 2021-1

Citroen E-C4 C-Cross: Καινοτόμες υπηρεσίες και παροχές για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

CITROEN 2021-1

Το νέο C4 C-Cross συνεχίζει το πνεύμα των καινοτομιών και της σχεδιαστικής υπεροχής της Citroen, κάτι που τονίζεται ακόμα περισσότερο με την 100% ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και την μοναδική άνεση που προσφέρει.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για το αυτοκίνητο και την καθημερινή του χρήση, αναδεικνύοντας παράλληλα και μερικές νέες και πολύ ελκυστικές ιδιότητες στην οδήγησή του. Για τη Citroen αυτή η νέα εποχή έχει ήδη αρχίσει και τα σύγχρονα οδηγικά χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου τονίζουν ακόμα περισσότερο τις παραδοσιακές αξίες της γαλλικής εταιρίας. Η άμεση απόκριση από το γκάζι, η απουσία θορύβων και κραδασμών, ενισχύουν στο μέγιστο βαθμό την αίσθηση της ξεκούραστης μετακίνησης που πάντα χαρακτήριζε κάθε μοντέλο της Citroen, φέρνοντας μία εντελώς νέα οδηγική εμπειρία στους καταναλωτές που θα την επιλέξουν.

Πέρα από την υψηλή αισθητική και την πρωτοποριακή σχεδίαση, με στοιχεία από crossover, από coupe αλλά και την πρακτικότητα ενός sedan, το C-4 C-Cross διακρίνεται και για την μοναδική του πρακτικότητα, με τους κορυφαίους χώρους για την κατηγορία του. Εφοδιάζεται επίσης με τις μοναδικές τεχνολογίες άνεσης της Citroen με την φιλοσοφία “Citroen Advanced Comfort”, μέσα στην οποία περιλαμβάνονται η πρωτοποριακή ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions και τα καθίσματα Advanced Comfort.

Advertisement
Advertisement

Η εξελιγμένη ανάρτηση, για την οποία η Citroen έχει καταθέσει πάνω από 20 πατέντες είναι κάτι μοναδικό για την αγορά σήμερα, και καταφέρνει να απομονώνει εντελώς τον χώρο των επιβατών από τις ανωμαλίες και τον θόρυβο του δρόμου. Όσο για τα καθίσματα, είναι μεγάλα σε διαστάσεις για να χωρούν κάθε σωματότυπο ενώ διαθέτουν και ειδικά υλικά ώστε να είναι ακόμα πιο μαλακά και άνετα στο μεγάλο ταξίδι. Ο συνδυασμός και των δύο παρέχει ένα αυτοκίνητο με απίστευτα για την κατηγορία επίπεδα άνεσης, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο “μαγικό χαλί” που είναι πραγματική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το 100% ηλεκτρικό ë-C4 C-Cross χάρη στην χρήση της ηλεκτροκίνησης επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται σε ένα απόλυτα ήσυχο περιβάλλον, δημιουργώντας νέα δεδομένα σε ότι αφορά την αθόρυβη λειτουργία, την ομαλότητα της κίνησης του αυτοκινήτου, την οδηγική απόλαυση, τη άνεση της ανάρτησης, την άνεση των καθισμάτων Advanced Comfort, και την πλήρη απουσία κραδασμών στο εσωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Παράλληλα ως 100% ηλεκτρικό έχει μηδενικές εκπομπές CO2 ικανοποιώντας έτσι τις οικολογικές ανησυχίες των καταναλωτών, μηδενικούς θορύβους, άμεση απόκριση της ροπής ώστε να δημιουργεί μία εντελώς νέα και εθιστική αίσθηση οδήγησης, μπορεί να προγραμματιστεί εξ αποστάσεως για διάφορες λειτουργίες ενώ έχει και μειωμένα κόστη συντήρησης λόγω του ότι οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο απλοί στην κατασκευή και στην λειτουργία τους από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Το νέο ë-C4 C-Cross 100% ηλεκτρικό παραμένει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό όχημα σε σχεδίαση, πολύ κομψό και με δυναμικές γραμμές, συνδυάζοντας αναφορές από διάφορες κατηγορίες, όπως τα crossover λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, τα coupe χάρη στην έντονη κλίση της οροφής και τις σπορ γραμμές ή τα sedan μέσω της τέλειας αναλογίας των όγκων και των εκλεπτυσμένων γραμμών. Επιπρόσθετα, το Νέο ë-C4 100% ηλεκτρικό διαθέτει μια σειρά αποκλειστικών σχεδιαστικών λεπτομερειών όπως το μονόγραμμα ‘ë’ στα φτερά και στο πίσω μέρος, το αποκλειστικό πακέτο εξωτερικής διαμόρφωσης σε χρώμα μπλε ανοδιωμένης απόχρωσης και τις αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18″, ειδικά σχεδιασμένες για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του νέου Citroen e-C4 100% ηλεκτρικό, αποδίδει ισχύ 100 kW (136 hp), προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm και επιταχύνει από 0-100 km/h σε 9,7 δευτερόλεπτα με το πρόγραμμα Sport. Η μπαταρία κίνησης έχει ισχύ 50 kWh, και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της. Το Νέο Citroen e-C4 100% ηλεκτρικό, προσφέρει αυτονομία έως 350 km (βάσει WLTP), και διαθέτει λειτουργία Brake που ενισχύει το φρενάρισμα χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πατάει το φρένο, με ταυτόχρονη ανάκτηση ενέργειας.

Advertisement

Το αυτοκίνητο διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: Normal για τον ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στη μέγιστη αυτονομία και τις δυναμικές επιδόσεις, Eco για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και Sport με προτεραιότητα στις επιδόσεις χάρη στη μέγιστη απόδοση ισχύος και ροπής. Ο επιλογέας των προγραμμάτων οδήγησης βρίσκεται στην κονσόλα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η φόρτιση της μπαταρίας ποικίλλει ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μέσω του On-Board φορτιστή των 11 kW. Για παράδειγμα σε μία τυπική οικιακή παροχή η μπαταρία φορτίζεται στο 100% σε 24 ώρες. Μέσω μίας παροχής 16A τύπου Green’up, η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται σε 15 ώρες. Μέσω ενός Wall Box 32A τριφασικό και τον φορτιστή On-Board Charger 11 kW, η φόρτιση πραγματοποιείται σε λιγότερο από 2 ώρες. Σε δημόσιο σταθμό 20 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται μέσω ταχυφορτιστή σε 1 ώρα, για αυτονομία 140χλμ. Και από ταχυφορτιστές ισχύος 100 kW, που βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομους, χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για φόρτιση έως το 80% της μπαταρίας. Να σημειώσουμε ότι η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών 160.000χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της.

Η εταιρία παρέχει την ειδική εφαρμογή “My Citroen” η οποία προσφέρει την δυνατότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου να ενημερωθεί ο οδηγός για το επίπεδο φόρτισης και τον υπολειπόμενο χρόνο για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, για την αυτονομία κίνησης, να προγραμματίσει μία συγκεκριμένη ώρα έναρξης φόρτισης ή να ρυθμίσει εξ αποστάσεως την έναρξη ψύξης ή θέρμανσης της καμπίνας. Οι πληροφορίες που αφορούν την ηλεκτρική λειτουργία του οχήματος προβάλλονται και στον πίνακα οργάνων καθώς και στην οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διαδικασία φόρτισης, στην οθόνη αφής εμφανίζονται πληροφορίες που αφορούν τον χρόνο που απομένει για την πλήρη φόρτιση, την αυτονομία σε χιλιόμετρα ή το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας που ανακτήθηκε.

Στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της υποστήριξης μετά την αγορά, η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει τις ακόλουθες 10 δεσμεύσεις:

1. 8 χρόνια εγγύηση ή 1060.000 χιλιόμετρα για την μπαταρία κίνησης
2. On-line Προσφορά για κλείσιμο ραντεβού και εκτίμηση του κόστους εργασιών after sales.
3. E-expert Center, όπου εξειδικευμένοι τεχνικοί θα φροντίσουν το αυτοκίνητο και θα απαντήσουν σε κάθε ερώτηση του οδηγού.
4. Σύμβαση e-Service όπου περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες συντήρησης, ανταλλακτικά και εργασία.
5. Πιστοποιημένες λύσεις φόρτισης από μία πλήρη σειρά σταθμών Wall Box εγκατεστημένους από επαγγελματίες.
6. Λύσεις μετακίνησης σε κάθε περίπτωση
7. Συνεχής αναβάθμιση του λογισμικού που εξασφαλίζει την τέλεια εμπειρία οδήγησης.
8. Φόρτιση του αυτοκινήτου στο 80% σε κάθε τεχνική επένδυση
9. Οn-line προσφορά και κλείσιμο ραντεβού και εκτίμηση του κόστους εργασιών after sales.
10. Καθαρισμός του αυτοκινήτου σε κάθε επίσκεψη

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση Newsauto: Η Citroen μετατρέπει την Χάλκη σε «πράσινο» νησί!
Citroen C4 C-Cross: To τολμηρό hatchback της νέας εποχής
Citroen e-C4 C-Cross: Μία νέα αντίληψη για την ηλεκτροκίνηση