Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Υπόδειγμα τεχνολογίας και σχεδιαστικής φαντασίας

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C4 C-Cross: Υπόδειγμα τεχνολογίας και σχεδιαστικής φαντασίας

CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Υπόδειγμα τεχνολογίας και σχεδιαστικής φαντασίας

CITROEN 2021-1

Με το C4 C-Cross η Citroen φέρνει στην αγορά ένα μοντέλο νέας γενιάς, συνδυάζοντας πολλές κατηγορίες με έμφαση στον χαρακτήρα του crossover, ένα πληθωρικό πακέτο τεχνολογιών και μία ατελείωτη λίστα δυνατοτήτων εξατομίκευσης ώστε ο κάθε αγοραστής να “χτίσει” το αυτοκίνητο που ταιριάζει στο lifestyle του.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο C4 C-Cross η Citroen πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό αυτοκίνητο, που ανοίγει νέους σχεδιαστικούς δρόμους και φέρνει έναν εντελώς φρέσκο και μοντέρνο αέρα στην κατηγορία των hatchbacks. Με δάνεια και αναφορές σε πολλές κατηγορίες και με κεντρική ιδέα μία πιο crossover κατεύθυνση, το C4 C-Cross αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία και έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του κοινού.

Πέρα από τις κλασικές αξίες της Citroen στα αυτοκίνητά της, όπως η κορυφαία άνεση αλλά και οι μεγάλοι χώροι, το C4 C-Cross διαθέτει μία μεγάλη γκάμα σύγχρονων τεχνολογιών για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού. Συστήματα τα οποία βρίσκονται εκεί για να διευκολύνουν την οδήγηση σε όλες τις εκφάνσεις της και να κάνει ακόμα πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα ταξίδια.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των συστημάτων που διαθέτει ακόμα και από την βασική του έκδοση το νέο Citroen C-Cross είναι τα εξής:

1. Active Safety Brake: Σύστημα που φρενάρει το όχημα αυτόματα σε περίπτωση που αναγνωρίσει κίνδυνο για σύγκρουση. Ανιχνεύει και αναλύει εμπόδια είτε σταθερά είτε κινούμενα, πεζούς, ζώα, ποδηλάτες ή και άλλα οχήματα ακόμα και μέσα στην νύχτα.

2. Ειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης και φρένο ασφαλείας μετά την σύγκρουση: Το σύστημα προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος για σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα από τα 30 χλμ/ώρα και πάνω.

Advertisement

3. Σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων: Μία λυχνία ανάβει στους εξωτερικούς καθρέπτες σε περίπτωση που υπάρχει αυτοκίνητο στα τυφλά σημεία.

Advertisement

4. Σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αναχώρηση από τη λωρίδα: Το σύστημα παρακολουθεί τον οδηγό αν ξεφεύγει από την λωρίδα του και τον ειδοποιεί ώστε να επανέλθει στην σωστή πορεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

5. Adaptive cruise control με λειτουργία Stop & Go: Το σύστημα προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου με βάση την ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος κρατώντας σταθερή την απόσταση. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να σταματήσει και να ξεκινήσει και πάλι το όχημα χωρίς την επέμβαση του οδηγού, για παράδειγμα σε ένα μποτιλιάρισμα.

6. Highway Driver Assist: Μέσω αυτού του συστήματος, το οποίο συνδυάζει το Adaptive Cruise Control και το Active Lane Departure Warning, το Citroen C4 C-Cross αποκτά την δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Το αυτοκίνητο διατηρείται στην λωρίδα του αυτόματα, όμως ο οδηγός θα πρέπει να βρίσκεται στην θέση του και να κρατά το τιμόνι, όπως επιβάλλεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

7. Coffee Break Alert: Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό ότι έχει έρθει η ώρα να κάνει ένα διάλειμμα μετά από δύο συνεχείς ώρες οδήγησης με ταχύτητες πάνω από 70 χλμ/ώρα.

8. Driver Attention Alert: Το σύστημα αντιλαμβάνεται προβλήματα στην πορεία του οχήματος και προειδοποιεί τον οδηγό ώστε να αυξήσει την εγρήγορσή του.

9 Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας: Το σύστημα εμφανίζει στον πίνακα οργάνων τα σήματα του ορίου ταχύτητας καθώς και κάποια άλλα επιλεγμένα οδικά σήματα.

10. Αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων: Ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα που αντιλαμβάνεται την κίνηση εμπρός από το όχημα και επιλέγει αυτόματα την σωστή “σκάλα” των εμπρός φωτιστικών σωμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Πέρα από το κορυφαίο τεχνολογικό πακέτο ασφάλειας και υποβοήθησης, το Citroen C4 C-Cross φέρνει στην κατηγορία και μοναδικές δυνατότητες έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να προσαρμόσει το αυτοκίνητό του με βάση τα γούστα του και τις προσωπικές του ανάγκες. Πολλά διαφορετικά χρώματα, διχρωμίες και έξτρα αξεσουάρ σε διάφορα σχέδια και χρώματα, δημιουργούν μία πληθώρα επιλογών φέρνοντας το C4 C-Cross σε μία ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση στην κατηγορία του.

Η Citroen παρέχει 31 διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων για το αμάξωμα έτσι ο κάθε πελάτης να βρει αυτό που του ταιριάζει. Υπάρχουν 7 χρώματα για το αμάξωμα, όπως τα Polar White, το Obsidian Black, το Cumulus Gray και Platinum Grey,τα πιο δυναμικά Elixir Red και Caramel Brown, και το εκλεπτυσμένοIceland Blue.

Υπάρχουν επίσης 5 εξωτερικά διακοσμητικά πακέτα Color Pack: Glossy Black, Vapor Grey, Textured Grey, Anodized Red και Anodized Blue, το τελευταίο διατίθεται αποκλειστικά για στο νέο ë-C4 C-Cross 100% Ηλεκτρικό.

Τέλος, διατίθενται και 6 συνδυασμοί εσωτερικού περιβάλλοντος που προσφέρουν ζεστά υλικά και ήπιους ή πιο ζωηρούς τόνους: το εσωτερικό του βασικού εξοπλισμού και 5 επιλογές επενδύσεων που συνδυάζονται με τα καθίσματα Advanced Comfort: Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black και Hype Red. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και μία μεγάλη γκάμα από επιλογές σε σχήματα και διαστάσεις για τις ζάντες, οι οποίες δίνουν και αυτές με τον δικό τους τρόπο τον τόνο στο ξεχωριστό στιλ του νέου Citroen C-Cross.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση Newsauto: Η Citroen μετατρέπει την Χάλκη σε «πράσινο» νησί!
Citroen C4 C-Cross: To τολμηρό hatchback της νέας εποχής
Citroen e-C4 C-Cross: Μία νέα αντίληψη για την ηλεκτροκίνηση