Live Κίνηση
Περισσότερα
CAR OF THE YEAR

COTY 2022: Οι Εκλέκτορες

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

COTY 2022: Οι Εκλέκτορες

CAR OF THE YEAR

COTY 2022: Οι Εκλέκτορες

CAR OF THE YEAR

Η ομάδα των εκλεκτόρων του θεσμού «CAR OF THE YEAR 2022» αποτελείται από τους δημοσιογράφους του No 1 αυτοκινητικού μέσου Newsauto.gr και του Μεγαλύτερου περιοδικού Αυτοκινήτου, CAR.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας εμπειρία πολλών ετών στη δημοσιογραφία αυτοκινήτου, οι εκλέκτορες του «CAR OF THE YEAR 2022» κλήθηκαν να ψηφίσουν το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς ανάμεσα στα 30+ νέα μοντέλα που ήρθαν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου το 2021.

Η ψηφοφορία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και διεξάγεται σε δύο φάσεις, με την πρώτη να αναδεικνύει την τελική δεκάδα και τη δεύτερη, το νικητή.

Γιώργος Ανδρής

Η πρώτη επαγγελματική δημοσιογραφική επαφή με το αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε το 1989 και έκτοτε εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο επί 30 συναπτά έτη, αρθρογραφώντας σε εφημερίδες, περιοδικά αυτοκινήτου, αλλά και αργότερα σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Παράλληλα για πάρα πολλά χρόνια εργάστηκε και συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και στις ειδήσεις καναλιών, αναδεικνύοντας θέματα από τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Αναστάσης Γαλάνης

Advertisement
Advertisement

Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίες και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 2016. Το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο της δημοσιογραφίας αυτοκινήτου έχει αφετηρία το 2018, όταν πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του ειδησεογραφικού Μέσου gocar. Δύο χρόνια αργότερα, και αφού γέμισε τις αποσκευές του με τετράτροχες εμπειρίες, άλλαξε επαγγελματική στέγη. Εντάχθηκε στη μεγάλη οικογένεια του NewsAuto, παρακολουθώντας και καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις γύρω από το αυτοκίνητο.

Νίκος Κουνίτης

O Nίκος Κουνίτης σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στη Γερμανία και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου από το Auto Motor & Sport. Υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Drive, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για 19 χρόνια στο περιοδικό 4 Τροχοί, όπου διετέλεσε και Αρχισυντάκτης. Από το 2008 είναι ο Έλληνας εκπρόσωπος στο θεσμό του International Engine of the Year Awards. Η συνεργασία του με το CAR και το newsauto ξεκίνησε από το τέλος του 2018.

Νίκος Μαρινόπουλος

To τελευταίο πράγμα που φανταζόταν ήταν να γράφει για αυτοκίνητα. Όλα ξεκίνησαν το 1998, όταν το Car&Driver είχε να καλύψει μια θέση για την πρακτική άσκηση ενός Μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ. Από εκεί και πέρα ακολούθησε μια φυσική εξέλιξη έχοντας ως μεράκι την ανάλυση τεχνικών θεμάτων. Συνεργάστηκε με μεγάλους ομίλους (ΔΟΛ, Πήγασος κ.α.), κινήθηκε για αρκετό διάστημα στο χώρο του free-press (CityPress/ CAM/ Free Sunday), αρθρογραφεί τακτικά σε μεγάλες εφημερίδες και sites. Για περισσότερο από μια δεκαετία «τρέχει» το caroto.gr. Από τον Απρίλιο του 2021 «τρέχει» ακόμη περισσότερο, από την θέση του αρχισυντάκτη στη No.1 ιστοσελίδα αυτοκινήτου, το newsauto.gr.

Κωνσταντίνος Μποϊδάνης

Advertisement

Από το 1997 ανελλιπώς, ασχολείται με το μεγάλο του πάθος που δεν είναι άλλο από τα αυτοκίνητα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει κολλήσει αμέτρητα παράσημα στο πέτο του δημοσιογραφικού του γιλέκου και ποτέ, ότι ώρα και αν τον δει κανείς, δεν έχει την παραμικρή αναστολή να μιλάει για οτιδήποτε συνδυάζει τεχνολογία, τροχούς και ταχύτητα. Έχει περάσει από πολλά περιοδικά αυτοκινήτου μηνιαία και εβδομαδιαία, έχει συνεργαστεί με όλα σχεδόν τα mainstream site, ενώ για 10 χρόνια έκανε και μεταδόσεις αγώνων αυτοκινήτου σε κανάλι συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ντίνος Παπαγιαννόπουλος

Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) και άρχισε να δουλεύει σε εφημερίδες και ραδιόφωνο, όχι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, όπως λέει. Μέχρι που διάβασε μια αγγελία στην οποία γνωστό περιοδικό αυτοκινήτου (Drive) ζητούσε συντάκτες. Αυτό ήταν! Έστειλε βιογραφικό και αυτό ήταν το μοναδικό που έχει στείλει μέχρι σήμερα στη ζωή του. Από τότε 23 χρόνια πέρασαν σαν νερό. Ακόμα πιο γρήγορα και δημιουργικά πέρασαν τα τελευταία τρία, που εργάζεται ως διευθυντής σύνταξης του CAR.

Γιώργος Σαργιαννίδης

Advertisement

O Γιώργος Σαργιαννίδης βρίσκεται στον χώρο της δημοσιογραφίας αυτοκινήτου εδώ και 15 χρόνια, περνώντας από αρκετά περιοδικά, ιστοσελίδες και από τον ραδιοφωνικό σταθμό του ANT1. Συνδύασε τις σπουδές του στη μηχανολογία και στη δημοσιογραφία, για να μιλάει και να γράφει για το πάθος του, το αυτοκίνητο. Είναι tech freak και «αθεράπευτος» gadgetάκιας, ενώ ξεψαχνίζει συνεχώς τις νέες τεχνολογίες που εξοπλίζονται τα καινούργια αυτοκίνητα. Είναι παθιασμένος και με την παραγωγή βίντεο, γι’ αυτό δύσκολα να τον συναντήσετε και να μην έχει πάνω του πάντα μια… κάμερα!

Βασίλης Σαρημπαλίδης

Σπούδασε δημοσιογραφία και υπολογιστές ενώ έχει… ξεχάσει τον αριθμό των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει σχετικά με τη δημοσιογραφία. Γράφει για αυτοκίνητο πάνω από 20 χρόνια και έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδίκτυο. Διετέλεσε επικεφαλής της ενότητας automoto στo zougla.gr για πάνω από 11 χρόνια ενώ συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο Media Όμιλο της Κύπρου «Digital Tree». Διατηρεί το μεγαλύτερο κανάλι αυτοκινήτου στο YouTube με περισσότερους από 130.000 ακόλουθους. Ψάχνει και αναδεικνύει σε κείμενο/ video αυτό που δεν θα διαβάσεις/ δεις πουθενά αλλού. Έγινε μέλος της οικογένειας του Newsauto τον Απρίλιο του 2021.

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, μουσική, ταξίδια είναι τα εμβλήματα στη σημαία της ζωής του Γιώργου Σκευοφύλαξ εδώ και 50 χρόνια. Το 1994, έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα, στο επάγγελμα της δημοσιογραφίας. Μετά από περιπλανήσεις σε εφημερίδες, τηλεόραση και περιοδικά, τα sites ήταν η «φυσική» εξέλιξη. Λίγο μετά έκανε το επόμενο βήμα και έγινε μέλος στην οικογένεια του Newsauto.gr. Ρεπορτάζ, κομμάτια για την κουλτούρα της αυτοκίνησης και φυσικά δοκιμές αυτοκινήτων είναι η καθημερινότητά του στην κορυφαία ιστοσελίδα για το αυτοκίνητο και την μοτοσυκλέτα, στην Ελλάδα.

Γιάννης Σκουφής

Είναι Διπλωματούχος Χημικός Mηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής στα κορυφαία ελληνικά περιοδικά αυτοκινήτου (TopGear, car, 4 Τροχοί, Auto Motor und Sport), έχει ιδρύσει το carzine.gr και από το 2021 είναι διευθυντής σύνταξης του newsauto.gr. Παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλα ειδησεογραφικά site (cnn.gr, newsbomb.gr), ενώ στο παρελθόν έχει αρθρογραφήσει στα site iefimerida.gr, news247.gr, oneman.gr, σε εφημερίδες (Καθημερινή) και τηλεοπτικές εκπομπές (Τροχοί και δρόμοι).

Τάκης Τρακουσέλλης

Advertisement

Ασχολείται με τη αυτοκινητική δημοσιογραφία εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Είναι δημιουργός και ιδιοκτήτης του Νο1 αυτοκινητικού Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα, του newsauto.gr. Εξέδωσε πριν 3 χρόνια το περιοδικό αυτοκινήτου «Car». Εδώ και 15 χρόνια είναι ο υπεύθυνος των αυτοκινητικών ενθέτων (ψηφιακών και έντυπων) στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ («ιδρυτικός» συντάκτης), ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί στους «4 Τροχούς», «Drive», «Ελεύθερο Τύπο», τηλεόραση του «Alpha». Έχει μακρά πορεία και στο ραδιόφωνο, θητεύοντας στον «ΘΕΜΑ 104,6», στον «Alpha», στα «Παραπολιτικά», ενώ επί 11 έτη ήταν στον «Galaxy92».

Παναγιώτης Τριτάρης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ». Το ρητό αυτό ξεκίνησε να επαληθεύει ο Παναγιώτης Τριτάρης κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90 με την αναπόφευκτη συνάντησή του με τους 4 Τροχούς. Ακολούθησαν συνεργασίες με περιοδικά (Car, Top Gear, Car and Truck, Car and Driver), εφημερίδες (Έθνος, Απογευματινή), τηλεόραση. Στην δεκαετία της κρίσης το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στο Διαδίκτυο, αν και εξακολουθεί να του αρέσει περισσότερο το ξεφύλλισμα από το σκρολάρισμα. Απολαμβάνει εξίσου την θέση του οδηγού με το να κρέμεται από το πορτμπαγκάζ με τις φωτογραφικές του μηχανές, αντιμετωπίζοντας το αυτοκίνητο και ως αισθητικό γεγονός.

Γιάννης Τσιρογιάννης

Το 1993 εργάζεται στο ένθετο «AutoNEA» των Νέων έως το 1995. Από το 1995 έως το 2007 διετέλεσε Υπεύθυνος Δοκιμών στο περιοδικό «Car and Driver». Από τo 2008 έως τον Μάρτιο του 2010 εργάστηκε ως Υπεύθυνος ύλης στο περιοδικό «Αυτοκίνητο» της Καθημερινής και από το 2010 έως τον Ιούλιο του 2016 στον Ελεύθερο Τύπο. Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται στον όμιλο του Πρώτου Θέματος, στο περιοδικό «CAR» και στις ιστοσελίδες newsauto.gr και protothema.gr. Παράλληλα, συνεργάζεται με το περιοδικό «Gala» και τις ιστοσελίδες auto-internet.gr και tourismtoday.gr.

Κώστας Χαριάτης

Ο Κώστας Χαριάτης ασχολείται ως δημοσιογράφος ειδικού Τύπου για παραπάνω από είκοσι χρόνια, πιο συγκεκριμένα από το 1997. Στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος της συντακτικής ομάδας σε ορισμένα από τα σημαντικότερα ελληνικά αυτοκινητικά έντυπα, ενώ πριν την ενασχόλησή του στον συγκεκριμένο τομέα, εργαζόταν στο χώρο της διαφήμισης ως κειμενογράφος. Τόσο αυτό, όσο και οι σπουδές του στην Ιταλία του έδωσαν μία πιο lifestyle προσέγγιση στην δημοσιογραφική προσέγγισή του απέναντι στα αυτοκίνητα που δοκιμάζει, όπως και στον τρόπο ζωής του.

Γιάννης Χαρπίδης

Η αγάπη για το αυτοκίνητο ήταν ο λόγος για τις σπουδές ως Μηχανολόγος Μηχανικός, όμως τελικά η σχέση με τα αυτοκίνητα εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά. Θεωρεί πως ανήκει στους τυχερούς που έχουν κατάφερε να κάνουν το χόμπι τους εργασία, καθώς δημοσιογραφεί στο χώρο του αυτοκινητικού Ειδικού Τύπου από το 1997 ξεκινώντας από το περιοδικό 4Τροχοί όπου και παρέμεινε έως το 2015, ενώ από το 2017 είναι μέλος της ομάδας του περιοδικού Car.