Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Τα κουμπιά της καμπίνας θα είναι 3D στο μέλλον (VIDEO)

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα κουμπιά της καμπίνας θα είναι 3D στο μέλλον (VIDEO)

Car Gadget

Τα κουμπιά της καμπίνας θα είναι 3D στο μέλλον (VIDEO)

Car Gadget

Ειδικά για τα αυτόνομα οχήματα, οι διακόπτες θα πρέπει να αλλάξουν μορφή σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. Η προσαρμογή της απόστασης των χειριστηρίων αλλά και της μορφής τους ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού, είναι ένας τομέας στον οποίο ειδικεύεται η Canatu από τη Φινλανδία.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στις μετακινήσεις, μια νέα μελέτη από δύο εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα, θέλει τα πλήκτρα στην καμπίνα να είναι 3D και «αόρατα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Canatu δίνει τη δική της εικόνα για τις μελλοντικές εφαρμογές στην αυτοκίνηση. Η εταιρεία τεχνολογίας από τη Φινλανδία, η οποία είναι ο κορυφαίος προγραμματιστής και κατασκευαστής τρισδιάστατων ταινιών, αισθητήρων αφής και λύσεων θέρμανσης, παρουσίασε λίγο καιρό πριν το «θερμαινόμενο σύστημα προβολέων». Εκτός από αυτό το μελλοντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας, η Canatu συνεργάζεται με την TS Tech, έναν ιαπωνικό προμηθευτή τμημάτων για εσωτερικά αυτοκινήτων και καθίσματα για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, για να μας φέρει μια άλλη τεχνολογική καινοτομία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αναβαθμίζοντας τόσο τη λειτουργικότητα όσο και την αισθητική στις καμπίνες των μελλοντικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οι διακόπτες αφής 3D για εφαρμογές εντός οχήματος, είναι ένα από τα πεδία στα οποία δραστηριοποιούνται οι δύο εταιρείες σε πειραματικό επίπεδο, αναπτύσσοντας προοδευτικές διεπαφές ανθρώπου-μηχανής (HMI) για τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματα. Το σκεπτικό είναι απλό: σε μελλοντικά αυτοκίνητα επιπέδου αυτονομίας 3 οι οδηγοί θα έχουν μια χαλαρή στάση πίσω από το τιμόνι για να μεγιστοποιήσουν την άνεση. Ωστόσο, σε αυτήν τη θέση, ο κεντρικός πίνακας ελέγχου θα είναι απρόσιτος. Αυτό σημαίνει πως οι χειρολαβές των θυρών θα ήταν το ιδανικό μέρος για τα χειριστήρια αφής, όπου με την τεχνολογία επένδυσης πόρτας της TS Tech και τη μοναδική, καμπύλη και διαφανή ταινία Carbon NanoBud (CNB) της Canatu, είναι δυνατή η ενσωμάτωση διακοπτών αφής. Η λύση αυτή προσφέρει διαισθητική εμπειρία στο χρήστη μαζί με όμορφο σχεδιασμό, προσθέτοντας πόντους ασφάλειας στις μετακινήσεις με τα αυτόνομα οχήματα του μέλλοντος.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Mε high tech εξοπλισμό όλα τα αυτοκίνητα από το 2022

“Πράσινες πινακίδες” για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Βρετανία

Advertisement