Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Παιδικό κάθισμα: Διάλεξε το σωστό καθισματάκι!

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παιδικό κάθισμα: Διάλεξε το σωστό καθισματάκι!

Car Gadget

Παιδικό κάθισμα: Διάλεξε το σωστό καθισματάκι!

Car Gadget

Μία από τις σημαντικότερες αγορές που θα κληθεί ένας νέος γονιός να κάνει είναι να αποκτήσει ένα παιδικό καθισματάκι για το “βλαστάρι” του. Θα αγοράσει, όμως, το σωστό;

Advertisement
Advertisement

Από τη πρώτη μέρα που θα βγει το νεογνό από το μαιευτήριο χρειάζεται ένα ειδικό καθισματάκι, ώστε να μεταφέρεται με ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών δεν ταξιδεύουν σωστά, όχι μόνο γιατί δεν διαθέτουν παιδικό κάθισμα, αλλά γιατί δεν φέρουν σωστό σύστημα συγκράτησης σε περίπτωση ατυχήματος ή βίαιου φρεναρίσματος.

Γι’ αυτό, η ενημέρωση σχετικά με τις ομάδες των παιδικών καθισμάτων είναι ζωτικής σημασίας, ενώ οι τεχνολογίες και οι πιστοποιήσεις που φέρει κάθε κάθισμα ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια του παιδιού.

Η CYBEX, μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία πάνω στον κλάδο της βρεφοανάπτυξης, διαθέτει προηγμένα προϊόντα με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια του παιδιού και τη λειτουργικότητα, ώστε να καλύπτουν τον τρόπο ζωής των σύγχρονων γονέων. Στον πυρήνα της CYBEX είναι «Η αρχή της καινοτομίας», που συνδυάζει το λειτουργικό “πάντρεμα” με το σύγχρονο design, την ασφάλεια και την κορυφαία ποιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η CYBEX έχει σημειώσει πάνω από 300 διακρίσεις για την ασφάλεια, την καινοτομία και τον σχεδιασμό των προϊόντων.

Advertisement
Advertisement

Η CYBEX διαθέτει δύο σειρές παιδικών καθισμάτων: Platinum και Gold, με την πρώτη να χωρίζεται σε τρία καθίσματα, όσα δηλαδή πρέπει να έχει συνολικά ένα παιδί μέχρι να μεγαλώσει.

Cloud Z i-size (το γνωστό και ως «αυγό») προορίζεται για 0-18 μηνών παιδιά (45 cm – 87 cm)

Advertisement

Αυστηρά μόνο rear facing (να κοιτάει το παιδί προς τα πίσω) και με τρια βασικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
– Εργονομική οριζόντια θέση (το μοναδικό της αγοράς στην κατηγορία του).
– Μηχανισμός περιστροφής 180° (Για να διευκολύνεται η επιβίβαση και αποβίβαση του παιδιού από το αυτοκίνητο, το κάθισμα περιστρέφεται προς την πλευρά της πόρτας του αυτοκινήτου, χάρη στον καινοτόμο μηχανισμό περιστροφής της Βάσης Z)
– Ενσωματωμένο Σύστημα Προστασίας από πλευρική σύγκρουση (Σύστημα L.S.P.), το οποίο –σε συνδυασμό με το κέλυφος απορρόφησης ενέργειας– αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια του παιδιού σε μια πλευρική σύγκρουση
– Σύστημα Μεταφοράς: Το Cloud Z i-Size μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε καροτσάκι της CYBEX, της gb και άλλων επιλεγμένων μαρκών, με τη βοήθεια ενός αντάπτορα. Έτσι, το βρεφικό κάθισμα ενσωματώνεται σε ένα βολικό σύστημα μεταφοράς για εύκολες μετακινήσεις έξω από το αυτοκίνητο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση με μια ενιαία φιλοσοφία σχεδιασμού.

Να σημειωθεί ότι το Cloud Z i-Size είναι μέρος της Z-line Modular System. Η βάση Ζ είναι μια μακροπρόθεσμη λύση και μπορεί να φιλοξενήσει δύο διαφορετικά καθίσματα με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά μέχρι και 4 ετών.

Advertisement

 

Sirona Z i-size για παιδιά μέχρι περίπου 4 ετών (45 cm – 105 cm)

Advertisement

Είναι ένα νέο κάθισμα αυτοκινήτου της σειράς CYBEX Z, το οποίο μπορεί να κάνει πλήρη περιστροφή 360°. Επιτρέπει την εύκολη επιβίβαση του παιδιού από την πόρτα, ενώ η εναλλαγή ανάμεσα στη θέση προς τα πίσω και προς τα εμπρός είναι πολύ απλή.
– Η ανάκληση 5 θέσεων και το ρυθμιζόμενο προσκέφαλο 12 επιπέδων καθιστούν το κάθισμα έξτρα εργονομικό
– Ενσωματωμένο Σύστημα Προστασίας από πλευρική σύγκρουση (Σύστημα L.S.P.)
– Τεχνολογία Απορρόφησης Ενέργειας (ER-Tech)
– Η Τεχνολογία Απορρόφησης Ενέργειας του Sirona Z i-Size προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για το παιδί σας σε θέση με φορά προς τα εμπρός, σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Το “ER-Tech” μειώνει τις δυνάμεις που ασκούνται στον αυχένα του παιδιού σε κατά τη σύγκρουση κατά περισσότερο από 20%, σε σύγκριση με άλλα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας

Solution Z i-Fix μέχρι περίπου 12 ετών (100 cm – 150 cm)

Σχεδιασμένο να μεγαλώνει μαζί με το παιδί, το Solution Z i-Fix είναι πλέον πιστοποιημένο με το πιο πρόσφατο πρότυπο ασφαλείας UN R129/03, το οποίο ενσωματώνει πιο αυστηρές διαδικασίες δοκιμής για την απόδοση σε πλευρικές συγκρούσεις.
– Χάρη στο ρυθμιζόμενο ύψος 12 θέσεων και στην αυτόματη ρύθμιση του πλάτους, τα προστατευτικά για το κεφάλι και τους ώμους προσαρμόζονται εύκολα, με το ένα χέρι, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες χώρου του παιδιού. Το πατενταρισμένο ανακλινόμενο προσκέφαλο κρατά το κεφάλι του παιδιού εντός της περιοχής ασφαλείας του καθίσματος, ενώ το σύστημα εξαερισμού κρατά το παιδί δροσερό για μέγιστη άνεση ακόμα και τις ζεστές ημέρες.
– Πατενταρισμένο ανακλινόμενο προσκέφαλο
– Αυτόματη ρύθμιση ύψους και πλάτους
– Βελτιστοποιημένο Σύστημα προστασίας από πλευρική σύγκρουση (Σύστημα L.S.P.)

SensorSafe: Καινοτομία που “σώζει” παιδικές ζωές

Το SensorSafe είναι ένα έξυπνο κλιπ που ενισχύει την ασφάλεια του παιδιού όταν κάθεται στο αυτοκίνητο. Η CYBEX δημιούργησε το SensorSafe που βοηθά να παρακολουθείτε την ασφάλεια και την υγεία του παιδιού σας. Διαθέσιμο για τα καθίσματα CYBEX Platinum και Gold i-Size, το Κλιπ SensorSafe συνδέεται στο σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου, στέλνοντας ειδοποιήσεις για την αποφυγή κρίσιμων καταστάσεων όπως αν το παιδί αφαιρέσεις τις ζώνες, αν το παιδί κινδυνεύει να πάθει θερμοπληξία λόγω αλλαγής της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας ή επειδή έμεινε μόνο του στο αυτοκίνητο, ή αν το παιδί είναι καθισμένο πάρα πολλή ώρα. Όλες οι ειδοποιήσεις λαμβάνονται μέσω Bluetooth στο smartphone μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη εφαρμογής, η οποία παρέχει επίσης οδηγίες για την εγκατάσταση, βίντεο με οδηγίες, συχνές ερωτήσεις και άλλα.

Δείτε το SensorSafe εδώ:

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ:
CYBEXFacebookInstagram