Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Λιπαντικά με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από τη Shell

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λιπαντικά με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από τη Shell

Car Gadget

Λιπαντικά με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από τη Shell

Car Gadget

Πρόκειται για λιπαντικά κινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, καθώς και βιομηχανικά λιπαντικά.

Advertisement
Advertisement

Η Shell ανακοίνωσε ότι ξεκινά να προσφέρει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο ένα νέο χαρτοφυλάκιο λιπαντικών μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα (Carbon Neutral Products).

Το χαρτοφυλάκιο αυτό καλύπτει προηγμένα λιπαντικά κινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, καθώς και βιομηχανικά λιπαντικά. Από επιλεγμένα μέλη των οικογενειών Shell Helix Ultra και Shell Rimula, έως ένα πλήθος βιομηχανικών λιπαντικών και γράσων, οι πελάτες της θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν προϊόντα ουδέτερα από τον άνθρακα.

Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο carbon credits που βασίζεται στα περιβαλλοντικά Projects που συμμετέχει η Shell, θα αντισταθμίσει τις εκπομπές CO2 από ολόκληρο τον κύκλο ζωής αυτών των προϊόντων. Έναν κύκλο που περιλαμβάνει την προμήθεια των πρώτων υλών, την παραγωγή και διανομή των λιπαντικών και τέλος τη χρήση τους έως το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους.

Advertisement
Advertisement

Η πρωτοβουλία αυτή είναι η πιο φιλόδοξη στο είδος της στη βιομηχανία λιπαντικών. Συνολικά, η Shell στοχεύει να αντισταθμίσει τις ετήσιες εκπομπές άνω των 200 εκατομμυρίων λίτρων προηγμένων συνθετικών λιπαντικών και αναμένει να αντισταθμίσει περίπου 700.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Αυτό ισοδυναμεί με την απομάκρυνση περίπου 340.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους για 1 έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημο αντιπρόσωπο της Shell Lubricants για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:
Στα δικαστήρια η εταιρεία που έφερε τον κορωνοϊό στην Ευρώπη
Συνέντευξη: Παναγιώτης Ρουστέμης, Πρωταθλητής ετών 22!
Ανασφάλιστο όχημα; Με εκπτώσεις έως 40% είσαι πλέον comple και στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου

Advertisement

 

 

Advertisement