Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Λύνουν τα χέρια: Πως οι αυτοκινητικές τράπεζες σε βοηθούν να πάρεις το νέο σου αυτοκίνητο!

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λύνουν τα χέρια: Πως οι αυτοκινητικές τράπεζες σε βοηθούν να πάρεις το νέο σου αυτοκίνητο!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Λύνουν τα χέρια: Πως οι αυτοκινητικές τράπεζες σε βοηθούν να πάρεις το νέο σου αυτοκίνητο!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Σκέφτεσαι να αγοράσεις καινούριο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αλλά σε προβληματίζει το κομμάτι της χρηματοδότησης; Αυτός δεν είναι πλέον λόγος να σε… φρενάρει!

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό διότι υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν δημιουργήσει δικές τους τράπεζες, δικούς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που χρηματοδοτούν αποκλειστικά την αγορά αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας.

Έτσι, η χρηματοδότηση σε κάθε υποψήφιο αγοραστή αυτοκινήτου, παρέχεται με μεγαλύτερη ευκολία. Κι όχι μόνο αυτό. Οι εν λόγω τράπεζες, παρέχουν εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προγράμματα που διευκολύνουν σημαντικά ακόμα και την απόκτηση οχημάτων υψηλής ποιότητας.

Με πελατοκεντρική φιλοσοφία, ιδιαίτερη ευελιξία ώστε το πρόγραμμα που θα επιλέξετε να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Μάλιστα, τα προγράμματα αυτά προσαρμόζονται συνεχώς στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, εναρμονιζόμενα με τις προσωπικές απαιτήσεις του πελάτη.

Advertisement
Advertisement

Άλλα αφορούν στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, άλλα αφορούν στο μεταχειρισμένο όχημα. Με χαμηλή προκαταβολή, προνομιακό επιτόκιο, χρηματοδότηση που μπορεί να αφορά ισόποσες δόσεις, δόσεις προσαρμοζόμενες στις ανάγκες σας, προστασία δανείου ή να περιλαμβάνει ακόμα και την ανταλλαγή του οχήματος που έχετε ήδη.

Παράλληλα, πλέον οι δραστηριότητες αφορούν και στον τομέα του leasing που κερδίζει ολοένα έδαφος, όπου οι εν λόγω τράπεζες προσφέρουν ελκυστικά μισθώματα, με σημαντικές υπηρεσίες. Και φυσικά, ειδική μέριμνα υπάρχει για τον επαγγελματία.

Advertisement

Όλα αυτά, με απλές και γρήγορες διαδικασίες, για τις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο διανομέα του δικτύου κάθε εταιρείας.

Όμως προτού σας παραθέσουμε τις προτάσεις μας για δύο κορυφαίες αυτοκινητικές τράπεζες, ας δούμε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν. Ξεκινώντας από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε για να προχωρήσετε τη διαδικασία χρηματοδότησης από τους συγκεκριμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς:

Advertisement

– Ταυτότητα ή διαβατήριο
– Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος
– Πρόσφατη βεβαίωση μισθοδοσίας
– Πρόσφατο Έντυπο Ε3 (για ελεύθερους επαγγελματίες)
– Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ

Από εκεί και πέρα, ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips:

Advertisement

– Επιλέγουμε μηνιαία δάση που δεν ξεπερνά το 20% του μηνιαίου εισοδήματός μας.
– Παρά τη δυνατότητα καταβολής χαμηλής ή ακόμα και μηδενικής προκαταβολής (ανάλογα την τράπεζα), η επιλογή καταβολής του μεγαλύτερου δυνατού ποσού κατά την υπογραφή της σύμβασης, θα μειώσει το χρονικό εύρος αποπληρωμής και το επιπλέον κόστος λόγω τόκων.
– Ιδανικά, καταβάλουμε προκαταβολή που να καλύπτει τουλάχιστον το 20% του δανείου. Όσο μεγαλύτερη είναι η προκαταβολή, τόσο περισσότερο εξασφαλίζεται η παροχή του αλλά και διευκολύνεται η εξυπηρέτησή του από εσάς.
– Στο πλαίσιο αυτής, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ανταλλαγή οχήματος που έχουμε ήδη στην κατοχή μας, αντί να περιμένουμε την ανεξάρτητη πώλησή του.
– Επιλέγουμε προσεκτικά τη διάρκεια του δανείου – αυτή μπορεί (ανάλογα την τράπεζα) να έχει διάρκεια από 12 έως 72 μήνες.
– Σε ότι έχει να κάνει με την αγορά μεταχειρισμένου οχήματος, ισχύουν άλλα δεδομένα σε ότι αφορά στη διάρκεια της μέγιστης περιόδου αποπληρωμής του δανείου.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προϊόντα που προσφέρουν δύο κορυφαίες αυτοκινητικές τράπεζες και που είμαστε σίγουροι πως θα σας βοηθήσουν να πατήσετε γκάζι προς την αγορά του νέου σας αυτοκινήτου!