Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Η επιλογή της Ferrari

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιλογή της Ferrari

Car Gadget

Η επιλογή της Ferrari

Car Gadget

Το νέο Michelin Pilot Sport Cup2 R είναι το ελαστικό πρώτης τοποθέτησης για την Ferrari 488 Pista.

Advertisement
Advertisement

 

Η Michelin ανέπτυξε μία ειδική έκδοση του ελαστικού Pilot Sport Cup2 R για τη Ferrari 488 Pista. Το νέο ελαστικό έχει τη σήμανση K1 (τα διακριτικά K1 και K2 δείχνουν ότι το συγκεκριμένο ελαστικό σχεδιάστηκε ειδικά για ένα μοντέλο της Scuderia) για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μοντέλου για καλύτερη πρόσφυση στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Εγκεκριμένο για χρήση στο δρόμο, το νέο ελαστικό της Michelin προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στο στεγνό οδόστρωμα με απόλυτη ακρίβεια στις στροφές σε υψηλή ταχύτητα, στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, στην υδρολίσθηση και στη διάρκεια ζωής.

Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του ελαστικού, οι οδηγοί της Ferrari πραγματοποιούσαν δοκιμές ταυτόχρονα με τους μηχανικούς της Michelin, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το Michelin TameTire, ένα λογισμικό προσομοίωσης ελαστικών που ανέπτυξε η Michelin και επιτρέπει στους οδηγούς να δοκιμάσουν ψηφιακά ένα ελαστικό, πριν το οδηγήσουν στην πίστα.

Advertisement

Το νέο Michelin Pilot Cup Sport Cup2 R αξιοποιεί μείγμα γόμας που έχει αναπτυχθεί για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυξάνοντας  τη δομική ακαμψία του ελαστικού, οι μηχανικοί της Michelin έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο την επιπλέον πρόσφυση που προσφέρει το συγκεκριμένο σκάλισμα πέλματος.

Advertisement

Έτσι, αυξάνεται η επιφάνεια επαφής με το έδαφος κατά 10% και η συνολική πρόσφυση κατά 5%, σε σύγκριση με τις στάνταρ εκδόσεις του Michelin Pilot Sport Cup 2.

Ο Pierre Chaput, που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ελαστικού, σχολίασε: «Η πρόκληση ήταν να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τα όρια της πρόσφυσης για την 488 Pista. Χάρη στην έκδοση «R» του Pilot Sport Cup2, κερδίσαμε σημαντικά στις επιδόσεις του χρόνου γύρου ενώ διατηρήσαμε την οδηγική απόλαυση και την ικανότητα ανταπόκρισης που αποτελούν και τα βασικά χαρακτηριστικά της Ferrari 488 Pista».

Η Ferrari θα προσφέρει το ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R σαν επιλογή για την 488 Pista στις εξής διαστάσεις: Μπροστά: 245 / 35ZR20 (95Y) PS CUP2 R K1 και πίσω: 305 / 30ZR20 (103Y) PS CUP2 R K1.

Advertisement