Live Κίνηση
Περισσότερα
BMW Motorrad 2022

BMW CE04: Θέτει το σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά ηλεκτρικά scooter

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW CE04: Θέτει το σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά ηλεκτρικά scooter

BMW Motorrad 2022

BMW CE04: Θέτει το σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά ηλεκτρικά scooter

BMW Motorrad 2022

Η BMW τόλμησε και κατασκεύασε ένα από τα πιο φουτουριστικά και ολοκληρωμένα ηλεκτρικά scooter που έχουμε δει μέχρι στιγμής, μπαίνοντας δυναμικά σε μια νέα εποχή αστικής μετακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το νέο BMW CE 04 είναι ένα ηλεκτρικό scooter με πολύ σύγχρονη τεχνολογία και εμφάνιση που ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Σχεδιαστικά το scooter μοιάζει σαν πρωτότυπο όχημα από το μέλλον με λύσεις που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί στην αγορά μοτοσικλέτας. 

Το όνομα CE 04 σχηματίζεται από το C που χαρακτηρίζει όλα τα σκούτερ της BMW, το E από το ηλεκτρικό (Εlectric) και 04 γιατί οι επιδόσεις του είναι ανάλογες ενός συμβατικού σκούτερ 400 κυβικών.

Εμφανισιακά οι μεγάλες, ήρεμες και μινιμαλιστικές επιφάνειες χαρακτηρίζουν τη συνολική σχεδίαση με το μπροστινό τμήμα να αποπνέει δυναμισμό ενώ το πίσω τμήμα με την μακρόστενη επίπεδη σέλα και τον εκτεθειμένο πίσω τροχό με την μασίφ ζάντα να κλέβουν την παράσταση.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης του CE 04 έχει δανειστεί τεχνογνωσία από τα αυτοκίνητα της BMW με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι τοποθετημένος ανάμεσα στην μπαταρία και τον πίσω τροχό. Η απόδοσή του είναι 42 ίπποι και 62Nm ροπής, νούμερα που είναι ικανά να χαρίσουν επιταχύνσεις της τάξης των 2,6 δευτερολέπτων για τα 0-50 Km/h με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 120 Km/h.

Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί 4 ώρες και 20 λεπτά σε οικιακή πρίζα, ενώ υπάρχει και η επιλογή ταχυφορτιστή 2,3kW που μειώνει τη φόρτιση στη μία ώρα και 40 λεπτά. Η BMW δίνει στον προαιρετικό εξοπλισμό και ταχυφορτιστή 6,9kW για ακόμα ταχύτερη φόρτιση.

Advertisement

Η BMW έχει εξοπλίσει το CE 04 με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως σύστημα αυτόματης σταθεροποίησης (ASC) και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (DCT) τα οποία διατηρούν τη μοτοσικλέτα πάντα υπό έλεγχο για τη μέγιστη ασφάλεια του αναβάτη ενώ υπάρχουν και τρεις επιλογές οδήγησης, ECO, Rain και Road, συν μια προαιρετική επιλογή Dynamic για μέγιστη απόδοση.

Advertisement

Το CE 04 είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη TFT οθόνη 10,25 ιντσών η οποία εκτός από τις πλούσιες πληροφορίες περιλαμβάνει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και σύστημα συνδεσιμότητας για να είσαι πάντα ενημερωμένος για ότι συμβαίνει γύρω σου.

Στο πλαϊνό μέρος, κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος για ένα κράνος, ενώ στο εμπρός μέρος υπάρχει χώρος φόρτισης του smartphone με θύρα USB.

Advertisement

Εάν είσαι κάτοχος άδειας κατηγορίας A1, μπορείς να απολαμβάνεις την οδήγηση του BMW CE 04 στην έκδοση περιορισμένης ονομαστικής ισχύος 11 kW (15 hp).

H προτεινόμενη λιανική τιμή του νέου BMW CE 04 ξεκινά από τα 12.180€ (με ΦΠΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
BMW CE 04: Ευέλικτο, αθόρυβο και πρακτικό
BMW CE 04: Νέα εποχή αστικής κινητικότητας
BMW CE 04: Δεν είναι “ένα ακόμα” ηλεκτροκίνητο σκούτερ