Live Κίνηση
Περισσότερα
BMW Motorrad 2022

BMW CE 04: Δεν είναι “ένα ακόμα” ηλεκτροκίνητο σκούτερ

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW CE 04: Δεν είναι “ένα ακόμα” ηλεκτροκίνητο σκούτερ

BMW Motorrad 2022

BMW CE 04: Δεν είναι “ένα ακόμα” ηλεκτροκίνητο σκούτερ

BMW Motorrad 2022

H BMW εδώ και 10 χρόνια εξελίσσει λύσεις και συστήματα για την ηλεκτρική κινητικότητα στην πόλη, η οποία σήμερα σημαίνει κάτι περισσότερο από μια απλή μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο Β.

Advertisement
Advertisement

Με αυτήν την μακροχρόνια πρωτοπορία, το BMW CE 04 σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον τομέα της σχεδίασης και ενσωματώνεται στην καθημερινότητά του αναβάτη με τις έξυπνες λύσεις συνδεσιμότητας.

Η σχεδίαση του BMW CE 04 βασίζεται στο επίπεδο συσσωρευτή ενέργειας στο δάπεδο και στον κινητήρα συμπαγών διαστάσεων. Η σχεδιαστική ελευθερία και οι λύσεις οδηγούν σε μία νέα αισθητική. Όπως για παράδειγμα η αναδιπλούμενη θήκη φόρτισης ή η «αιωρούμενη» σέλα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό κέντρο βάρους που εξασφαλίζει παιχνιδιάρικη οδική συμπεριφορά, εκπληκτική δυναμική και διαχρονική οδηγική απόλαυση.

Εμφανισιακά οι μεγάλες, ήρεμες και μινιμαλιστικές επιφάνειες χαρακτηρίζουν τη συνολική σχεδίαση. Το μπροστινό τμήμα αποπνέει δυναμισμό ενώ το πίσω τμήμα αποκαλύπτει τεχνολογικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι αμιγώς ηλεκτρικός, αποδοτικός, με μετάδοση κίνησης με ιμάντα που δεν απαιτεί συντήρηση για να μπορείς να κινείσαι αθόρυβα και χωρίς εκπομπές ρύπων μέσα στην πόλη. Έχει αυτονομία για 130 χλμ και η απόδοση του έχει ισχύ 20 ίππων, με στιγμιαία κορύφωση στους 42 ίππους (στις 4.900 στροφές), ενώ η ροπή του ανακοινώνεται στα 6,3 κιλά, διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξεις το γκάζι. 

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τρία riding modes που μεταβάλουν την απόκριση (Eco, Rain και Standard), με το Dynamic riding mode να αποτελεί μια προσθήκη που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Η ισχύς αυτή είναι αρκετή για επιτάχυνση 2,6 sec από τα 0-50 km/h, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 120 km/h.

Advertisement

Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται πολύ εύκολα από μια οικιακή πρίζα 220 V ενώ με τον προαιρετικό ταχυφορτιστή κερδίζεις περισσότερο χρόνο σε κάθε φόρτιση φθάνοντας από το 0% στο 80% σε μόλις 65 λεπτά. Οι χρόνοι φόρτισης μιας κανονικής φόρτισης είναι 4 ώρες και 20 λεπτά για 0-100% πληρότητα μπαταρίας και 3 ώρες και 30 λεπτά για να φτάσει η φόρτιση της μπαταρίας από το 0 στο 80%.

Εάν είσαι κάτοχος άδειας κατηγορίας A1, μπορείς να απολαμβάνεις την οδήγηση του BMW CE 04 στην έκδοση περιορισμένης ονομαστικής ισχύος 11 kW (15 hp).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
BMW CE04: Ενσωματώνεται απόλυτα στον τρόπο ζωής σου
BMW CE 04: Νέο ηλεκτρικό σκούτερ με 42 PS και αυτονομία 130 km (+video)
BMW C400 X: Ανακάλυψε την πόλη από την αρχή