Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi Q3 Sportback

Audi RS Q3 Sportback με δυναμικό αμάξωμα

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi RS Q3 Sportback με δυναμικό αμάξωμα

Audi Q3 Sportback

Audi RS Q3 Sportback με δυναμικό αμάξωμα

Audi Q3 Sportback

Το ολοκαίνουριο Audi RS Q3 Sportback αποτελεί συνώνυμο της απαράμιλλης δύναμης και των εξαιρετικών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Αρετές που αντικατοπτρίζονται και στο σχεδιασμό του μοντέλου της γερμανικής μάρκας που αναμφίβολα, ξέρει να τραβάει τα βλέμματα. Ας δούμε όμως κάποια βασικά στοιχεία με τα οποία το επιτυγχάνει αυτό.

Η χαρακτηριστική μάσκα Singleframe, δίχως χρώμα στο περίγραμμα της, δημιουργεί μία περισσότερο δυναμική εικόνα. Η gloss black (μαύρη γυαλιστερή) μάσκα με την τρισδιάστατη κυψελωτή δομή κατεβαίνει πιο χαμηλά και απευθείας στον προφυλακτήρα RS με τις μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα. Τα γονίδια RS είναι επίσης εμφανή στις επίπεδες εισαγωγές πάνω από τη Singleframe μάσκα του ψυγείου.

Advertisement
Advertisement

Με την έντονη τύπου κουπέ κλίση της οροφής, το RS Q3 Sportback έχει ύψος 1.557 χιλιοστά και είναι 45 χιλιοστά χαμηλότερο από το RS Q3. Οι τονισμένοι ώμοι στο Sportback βρίσκονται πιο χαμηλά σε σχέση με το αδελφό του μοντέλο, μειώνοντας έτσι το οπτικό κέντρο βάρους του αμαξώματος. Το αποτέλεσμα είναι να δείχνει ακόμη πιο μυώδες και οι τροχοί μεγαλύτεροι.

Επίσης, το δυναμισμό του εν λόγω μοντέλου υπογραμμίζουν και τα έντονα νεύρα πάνω από τα τόξα των φτερών, που έχουν αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά.

Advertisement

Ο πίσω σχεδιασμός είναι επίσης πολύ δυναμικός. Χάρη στο χαμηλό πίσω παράθυρο και την διακριτική αεροτομή οροφής σε ειδικό RS φινίρισμα gloss black, το RS Q3 Sportback εμφανίζεται ακόμη πιο φαρδύ από το αδερφό μοντέλο. Η χαμηλή γραμμή της οροφής του καταλήγει στις ισχυρές πίσω κολόνες (D) με την έντονη κλίση.

Το μακρύ RS σπόιλερ της οροφής τονίζει το σπορ DNA και διασφαλίζει την απαιτούμενη αεροδυναμική κάθετη δύναμη (downforce). Η νέα γενιά του μοντέλου έρχεται για πρώτη φορά με ένα σύστημα εξάτμισης με διπλές μεγάλες οβάλ απολήξεις RS και στις δύο πλευρές με φινίρισμα χρωμίου.

Advertisement

Στον πίσω, ειδικό RS προφυλακτήρα υπάρχει ενσωματωμένος διαχύτης με οριζόντιες γρίλιες σε gloss black, οι οποίες είναι προαιρετικά διαθέσιμες σε ματ αλουμίνιο. Τα υψηλών επιδόσεων SUV είναι στάνταρ εξοπλισμένα με προβολείς LED (προαιρετικά LED Matrix με δυναμικά φλας και ειδικά σκουρόχρωμα RS διακοσμητικά). Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι επίσης LED τεχνολογίας.