Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI Q3 2023

Audi Q3: Κορυφαία ποιότητα και τεχνολογική υπεροχή

Ελλάδα 23:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q3: Κορυφαία ποιότητα και τεχνολογική υπεροχή

AUDI Q3 2023

Audi Q3: Κορυφαία ποιότητα και τεχνολογική υπεροχή

AUDI Q3 2023

Αν κάτι γνωρίζει καλά η Audi είναι να φτιάχνει αυτοκίνητα που συνδυάζουν την πολυτέλεια και την άνεση με την κορυφαία πρακτικότητα σε κάθε κατηγορία. Και το Q3 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει πάντα η πρώτη ματιά, αυτή η μαγική στιγμή που ένας υποψήφιος ιδιοκτήτης μπαίνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Είναι εκείνη η ιεροτελεστία όπου όλες οι αισθήσεις βρίσκονται σε υπερένταση, μια εμπειρία που θα ακολουθεί για πάντα τον οδηγό.

Σε αυτή την αξέχαστη στιγμή, η Audi ήταν και παραμένει η εταιρία που φέρνει σε έξαψη όλες τις αισθήσεις. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της εταιρίας, έχουν καταφέρει εδώ και δεκαετίες να βρουν τον ιδανικό συνδυασμό της απαράμιλλης αισθητικής με εκείνη την θαλπωρή που προσφέρει η κορυφαία ποιότητα των υλικών αλλά και την άνεση που προκύπτει από την τέλεια εκμετάλλευση των χώρων.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και το Q3. Ένα αυτοκίνητο που ισχυροποιεί την θέση της Audi στην αγορά των μεσαίων SUV, με ένα εντυπωσιακής σχεδίασης αμάξωμα, γεμάτο δυναμισμό και οδηγική ένταση.

Advertisement
Advertisement

Στοιχεία που τονίζονται ακόμα περισσότερο στην κουπέ έκδοση Q3 Sportback, η οποία έχει το χάρισμα να προσθέτει και την σπορ πλευρά της Audi σε ένα μοντέρνο αυτοκίνητο με πληθωρικές δυνατότητες και πολλά ταλέντα.

Η εικόνα του αμαξώματος δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκει συνέχεια και να ολοκληρώνεται στο σαλόνι. Εκεί που πάντα η Audi ήταν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, καθώς κατάφερνε να συνδυάζει ιδανικά την κορυφαία αισθητική αντίληψη με τις έννοιες της ποιότητας και της πρακτικότητας που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Advertisement

Η σχεδίαση του ταμπλό είναι μία πραγματική επίδειξη των ικανοτήτων των σχεδιαστών της εταιρίας. Χωρίς αισθητικές ακρότητες και ακροβασίες, αλλά με μοντέρνες και μίνιμαλ γραμμές, το Q3 περιβάλλει με μία γενναιόδωρη ποιότητα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και ένα πληθωρικό ψηφιακό περιβάλλον, σχεδιασμένο με γνώμονα την λειτουργικότητα και όχι τον ψεύτικο εντυπωσιασμό.

Πολλές όμορφες λεπτομέρειες σε μεταλλικό χρώμα, μίνιμαλ γραμμές στα σχέδια, σωστά μοιρασμένοι όγκοι, και πολλές έξυπνες ιδέες για θήκες και λειτουργικές θέσεις για μικροαντικείμενα, δημιουργούν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής και μίας μοναδικής πολυτέλειας που αρμόζει σε ένα κατ΄εξοχήν premium αυτοκίνητο.

Advertisement

Ο ψηφιακός κόσμος του Q3 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και καλαίσθητος. Η Audi χρησιμοποιεί δύο οθόνες, μία για το σύστημα πολυμέσων και μία για τον πίνακα οργάνων,. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις, η οθόνη του ΜΜΙ φθάνει έως και τις 10,1 ίντσες, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ανεβαίνει εως τις 12,5 ίντσες.

Πέρα από τις εντυπωσιακές στην όψη οθόνες, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η ευκολία στην χρήση τους και οι μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης, ιδίως στον πίνακα οργάνων.

Advertisement

Το σύστημα πολυμέσων είναι τελευταίας γενιάς, με εξαιρετική σε ανάλυση οθόνη, πλούσιες δυνατότητες ελέγχου της ψυχαγωγίας και των λειτουργιών του οχήματος, και ένα σύγχρονο μενού με σωστά κατανεμημένες λειτουργίες που δεν κουράζουν ούτε μπερδεύουν τον χρήστη.

Αυτό που επίσης κερδίζει αμέσως τον υποψήφιο αγοραστή είναι οι μεγάλοι χώροι. Χάρη στις αυξημένες διαστάσεις, το μήκος που φθάνει τα 4.485 χιλιοστά και το μακρύ μεταξόνιο των 2,680 μέτρων, το εσωτερικό του Q3 είναι υπόδειγμα έξυπνης διαρρύθμισης και κορυφαίας εκμετάλλευσης των εσωτερικών χώρων.

Οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους κορυφαία για την κατηγορία ευρυχωρία, τόσο πάνω από τα κεφάλια τους όσο και εμπρός από τα πόδια τους. Υπάρχουν επίσης αρκετές διευκολύνσεις για την καθημερινότητά τους, όπως κεντρικό αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο, αεραγωγοί για τον κλιματισμό καθώς και θύρες USB για την φόρτιση κινητών συσκευών.

Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν και αυτοί κορυφαία ορατότητα ενώ ο οδηγός έχει στην διάθεσή του μία εξαιρετική θέση οδήγησης με σπορ καθίσματα και αντίστοιχο τιμόνι. Η ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις είναι απρόσκοπτη για εύκολο έλεγχο περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Τα εμπρός καθίσματα έχουν έξτρα εξοπλισμό ηλεκτρικών ρυθμίσεων και μπορούν να είναι και θερμαινόμενα. Πέρα από την κορυφαία άνεση που παρέχουν είναι και ιδιαίτερα καλαίσθητα, καθώς σε κάποιες εκδόσεις και ανάλογα με τον εξοπλισμό υπάρχουν καθίσματα με ραφές σε χρώματα αντίθεσης ή και χρωματιστές λωρίδες κατά μήκος των πλαϊνών τμημάτων τους.

Στοιχεία όπως οι επενδύσεις αλκαντάρα στον πίνακα οργάνων και τα υποβραχιόνια, ή το προαιρετικό πακέτο φωτισμού της καμπίνας με επιλογές ανάμεσα από 30 διαφορετικά χρώματα, τονίζουν ακόμα περισσότερο τον πολυτελή χαρακτήρα του Q3.

Τα πίσω καθίσματα μετατοπίζονται εμπρός-πίσω κατά 15 εκατοστά, επιτρέποντας στους επιβάτες να μεταβάλλουν ανάλογα τον χώρο, προς όφελος του πορτ-μπαγκάζ. Τα καθίσματα αυτά έχουν την δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της πλάτης σε επτά σημεία, ενώ είναι και διαιρούμενα σε αναλογία 40:20:40.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει συνολικά 530 ή 675 λίτρα (ανάλογα με την θέση της πίσω σειράς των καθισμάτων) και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων διπλωμένες. Το ύψος φόρτωσης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που αυξάνει την πρακτικότητα του αυτοκινήτου είναι το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, στα 748 χιλιοστά από το έδαφος, κάτι που κάνει ακόμα πιο εύκολη την φόρτωση αντικειμένων μεγάλου βάρους. Παράλληλα η ηλεκτρική πίσω πόρτα προσφέρει εύκολη πρόσβαση ενώ μπορεί να λειτουργήσει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα.

Για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση των επιβατών, η Audi προσφέρει προαιρετικά και ένα πακέτο έξτρα αποθηκευτικών χώρων. Έτσι εκτός από τα διχτάκια στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, υπάρχει μία θήκη κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, ένα ακόμα δίχτυ στον χώρο φόρτωσης καθώς και ειδικά LED φωτιστικά σώματα στο πίσω καπό για έξτρα φωτισμό στο πορτ-μπαγκάζ.

Συνολικά το Q3 είναι μία ακόμα από εκείνες τις μοναδικές περιπτώσεις αυτοκινήτων που μόνο η Audi γνωρίζει να κατασκευάζει. Μία εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, ένα αντικείμενο υψηλής αισθητικής απόλαυσης γεμάτο από κατασκευαστική αρτιότητα και τεχνολογική υπεροχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi Q3 45 TFSI e διεύρυνε τις δυνατότητες των SUV
Audi Q3 & Q3 Sportback TFSI e: Η παράδοση συναντά την εξέλιξη
Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του Audi Q3 45 TFSI e