Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI 2022

Audi Q3 & Q3 Sportback TFSI e: Η παράδοση συναντά την εξέλιξη

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q3 & Q3 Sportback TFSI e: Η παράδοση συναντά την εξέλιξη

AUDI 2022

Audi Q3 & Q3 Sportback TFSI e: Η παράδοση συναντά την εξέλιξη

AUDI 2022

Υπάρχουν μοντέλα όπου το ρεύμα (έστω και επικουρικά) μοιάζει να εφευρέθηκε γι αυτά. Το Audi Q3 όπως και το Q3 Sportback απογειώνουν τις βασικές αξίες τους στις εκδόσεις 45 TFSI e.

Advertisement
Advertisement

Ξεχωριστό design, άνεση, ευρυχωρία, σταθερότητα στο δρόμο, προηγμένες τεχνολογίες και εξηλεκτρισμένοι κινητήρες που κάνουν εθκολότερη την καθημερινότητά σου.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το… πορτραίτο του Audi Q3, το οποίο προβάλλει ως ένας αξιόπιστος σύντροφος σε κάθε εξερεύνηση.

Άμεσα αναγνωρίσιμο, με το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe, τους high-tech προβολείς τεχνολογίας LED και το φουτουριστικό εσωτερικό. Από μέσα, το νέο Audi Q3 εκπέμπει μια αύρα… γαλήνης, ενώ έχει υιοθετηθεί πλήθος μοντέρνων στοιχείων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Audi Q3 είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα SUV στην κατηγορία του. Τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός/πίσω κατά 150 χιλιοστά, ενώ οι διαιρούμενες ράχες τους (40/20/40) έχουν επτά θέσεις κλίσης. Ο χώρος αποσκευών είναι μεταβλητός και κυμαίνεται από 530lt – 675lt και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων πεσμένες.

Aπό τον βασικό εξοπλισμό προσφέρεται το σύστημα πολυμέσων MMI και ένα ψηφιακό όργανο πολλαπλών λειτουργιών με διαγώνιο οθόνης 10,25 ίντσες, ο χειρισμός του οποίου γίνεται μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού. Στον προαιρετικό κορυφαίο εξοπλισμό MMI Navigation plus υπάρχει μια πρόσθετη οθόνη αφής 10,1 ιντσών, η οποία μαζί με τον χειρισμό φυσικής γλώσσας παρέχει υψηλή άνεση χειρισμού.

Advertisement

Η avant guard κατοικεί εδώ. Δεν χωρά αμφιβολία πως το νούμερο ένα σε βαρύτητα στοιχείο του γερμανικού SUV είναι το εσωτερικό του. Ευθύς εξαρχής δηλώνουμε θιασώτες αυτής της απέριττης σχεδιαστικής προσέγγισης της Audi που αποπνέει ποιοτικό πολυτελή high tech χαρακτήρα ο οποίος προέρχεται απευθείας από το μέλλον. Σε επίπεδο υλικών, φινιρίσματος και εργονομίας το Q3 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Advertisement

Το Q3 υπερθεματίζει σε επίπεδο ραφιναρισμένης συμπεριφοράς, κυρίως όμως σε εκείνη την premium αύρα που σου αφήνει στο δρόμο η κύλιση του. Ακόμη και όταν αντιμετωπίζει τις κακοτεχνίες των εργολάβων οδοποιίας αντιδρά με ένα υπόκωφο “γκουπ” κάπου χαμηλά στο βάθος.

Advertisement

Στο ίδιο κάδρο προσθέστε την χαρακτηριστική απομόνωση που βιώνεις από τα εγκόσμια, βασικό γνώρισμα των μεγαλύτερων και ακριβότερων Audi. Ειδικά εντός πόλης όπου το plug in hybrid σύστημα διατηρεί σβηστό τις περισσότερες φορές τον ηλεκτροκινητήρα, ο όρος “μεγαλοπρέπεια” αποκτά νέα διάσταση κατά την κίνηση του Q3, με το “πέπλο” σιωπής να κατακλύζει την καμπίνα.

Μπορείς να κινηθείς ταχύτατα (συνδυαστική ισχύς 245 ίπποι) με την επιπλέον ροπή (400 Nm) που παρέχει ακαριαία το υβριδικό σύστημα, χωρίς μάλιστα να αυξάνεις δυσανάλογα την κατανάλωση. Το Q3 PHEV δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, είναι ένα γνήσιο τέκνο της σχολής Audi με αξιομνημόνευτη ισορροπία και ευπρόσδεκτη αποτελεσματικότητα, αμφότερες στο βωμό της ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q3 TFSI e & Q3 Sportback TFSI e
Νέο Audi Q3 PHEV: Με κατανάλωση μόλις 1,4 λτ./100 χλμ.
Νέο Audi Q3 PHEV: Με 51 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας