Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Το ειδικά εξελιγμένο S tronic του A3 Sportback

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ειδικά εξελιγμένο S tronic του A3 Sportback

Audi

Το ειδικά εξελιγμένο S tronic του A3 Sportback

Audi

Ένα από τα γερά χαρτιά του νέου Audi A3 Sportback είναι η ποιότητα κύλισης του, αποτέλεσμα την αξιοποίησης κορυφαίων τεχνολογικών λύσεων.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, στην τέταρτη γενιά του, το premium compact hatchback της γερμανικής εταιρείας, συνοδεύεται από ένα ειδικά εξελιγμένο, S tronic κιβώτιο, επτά ταχυτήτων.

Συγκεκριμένα, το A3 Sportback 35 TFSI MHEV και το A3 Sportback 35 TDI είναι εξοπλισμένα στάνταρ με αυτό το 7-σχέσεων S tronic, το οποίο ο οδηγός μπορεί να ελέγξει και μέσω paddles στο τιμόνι.

Ο λόγος μετάδοσης είναι επίσης σχετικά μικρός στις χαμηλότερες ταχύτητες και είναι πολύ μακρύς στις υψηλότερες ταχύτητες.

Advertisement
Advertisement

a3-sportback-2020-interior-j1000x600

Σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα Audi drive select, το κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη προσφέρει μια λειτουργία ελεύθερου τροχασμού που ενεργοποιείται σε πολλές περιπτώσεις όταν ο οδηγός βγάζει το πόδι από το γκάζι.

Η τεχνολογία των δύο συστημάτων μετάδοσης, για βενζίνη και πετρέλαιο, διαφέρει σε σημαντικά σημεία. Στην περίπτωση του S tronic επτά ταχυτήτων για τον κινητήρα βενζίνης, οι δύο συμπλέκτες δεν απαιτούν τροφοδοσία λαδιού, πράγμα που αυξάνει την αποδοτικότητά τους. Στην περίπτωση της μετάδοσης για το 2.0 TDI, ψύχονται με λάδι ανάλογα με τις ανάγκες.

Advertisement

a3-sportback-2020-g1000x600

Διαβάστε επίσης:
Νέο Audi A3 Sportback με εξοπλισμό από μεγαλύτερες κατηγορίες

Advertisement

Audi A3 Sportback: Πλήρης ψηφιακός έλεγχος

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά