Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Κορυφαία οδηγική εμπειρία με το Audi A3 Sportback

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορυφαία οδηγική εμπειρία με το Audi A3 Sportback

Audi

Κορυφαία οδηγική εμπειρία με το Audi A3 Sportback

Audi

Το νέο Audi A3 Sportback είναι ένα μοντέλο που βρίσκει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη fun to drive αίσθηση και την απόλυτη ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο της γερμανικής μάρκας, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ενίοτε να βγαίνουν από την αστική πραγματικότητα, να παίρνουν το δρόμο με προορισμό… την οδηγική απόλαυση!

Το premium μικρομεσαίο που αποτελεί κορυφαία επιλογή στην κατηγορία, εξοπλίζεται με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει τεχνολογικά η Audi. Κι αυτό με γνώμονα τον οδηγό. Ας δούμε όμως πως το A3 Sportback μπορεί να είναι εξίσου sport και ασφαλές.

Στις εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρες ισχύος από 150 PS, η ανάρτηση διατίθεται προαιρετικά με προσαρμοστικό έλεγχο αποσβεστήρων, λύσει που χαμηλώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά. Οι αισθητήρες μετρούν την κατακόρυφη επιτάχυνση της δομής του αμαξώματος και τη σχετική κίνηση των μεμονωμένων τροχών. Η μονάδα ελέγχου επεξεργάζεται τα σήματά τους εντός χιλιοστών του δευτερολέπτου και προσαρμόζει συνεχώς κάθε αποσβεστήρα χωριστά, ανάλογα με την κατάσταση του δρόμου, την κατάσταση οδήγησης και τη ρύθμιση στο Audi Drive Select.

Advertisement
Advertisement

a3-sportback-2020-interior-d1000x600

Εδώ, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ δυναμικής ή προσανατολισμένης στην άνεση οδήγησης, επιλέγοντας auto, comfort ή dynamic. Οι αποσβεστήρες προσφέρουν ένα εύρος μεταξύ εξαιρετικά άνετης και πολύ δυναμικής οδήγησης. Με τη σπορ ανάρτηση, η οποία έρχεται ως στάνταρ με την επιλογή της S-Line, η εστίαση είναι καθαρά στο τελευταίο. Λόγω της ακριβούς ρύθμισης της ανάρτησης και των αποσβεστήρων και του γεγονότος ότι το όχημα εδώ χαμηλώνει κατά 15 χιλιοστά, το συμπαγές μοντέλο μεταφέρει μια ακόμη πιο άμεση επαφή με την επιφάνεια του δρόμου.

Επίσης, με το Audi Drive Select ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα για να αλλάξει όχι μόνο τη ρύθμιση των αποσβεστήρων αλλά και τα χαρακτηριστικά του συστήματος υποβοήθησης διεύθυνσης και της απόκρισης του γκαζιού, καθώς και τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων του S-Tronic κιβωτίου, για εκδόσεις κινητήρα με ισχύ 150 PS. Σε συνεργασία με τον Ηλεκτρονικό Έλεγχο Σταθεροποίησης (ESC), ο έλεγχος κατανομής ροπής ανά τροχό (wheel-selective torque control) συμβάλλει επίσης στη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος: εάν ο εμπρόσθιος τροχός στο εσωτερικό της καμπύλης χάνει τη επαφή με το δρόμο όταν στρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, φρενάρει ελαφρώς για να εξασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητο διατηρεί μια σταθερή και σπορ συμπεριφορά.

Advertisement

a3-sportback-2020-red-i1000x600

Κάτι εντελώς νέο στο Audi A3 Sportback είναι ο μεταβλητός έλεγχος δυναμικής οδήγησης. Το κεντρικό σύστημα συλλέγει τα δεδομένα από όλα τα εξαρτήματα που σχετίζονται με την εγκάρσια δυναμική και έτσι εξασφαλίζει ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ τους είναι ακριβής και γρήγορη. Υπολογίζει τις βέλτιστες ρυθμίσεις για τους προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες, το ESC και την τετρακίνηση quattro – με βάση την κίνηση του τιμονιού. Ο μεταβλητός έλεγχος δυναμικής οδήγησης αυξάνει την ακρίβεια στην κίνηση με αυτό τον τρόπο, ειδικά στους δρόμους με διαδοχικές στροφές.

Advertisement

Το χαρτοφυλάκιο τροχών του νέου A3 Sportback κυμαίνεται από 16 έως 19 ίντσες και έχει διάσταση ελαστικών 235/35. Τα πακέτα εξωτερικού σχεδιασμού περιλαμβάνουν ζάντες 17 ιντσών, ενώ διατίθενται από την Audi Sport ζάντες 18 ιντσών και 19 ιντσών. Τα ελαστικά για όλες τις διαστάσεις βελτιστοποιήθηκαν όσον αφορά την αντίσταση κύλισης χωρίς να διακυβεύονται οι δυνατότητες χειρισμού ή πέδησης.

a3-sportback-2020-red-d1000x600

Διαβάστε επίσης:
Νέο Audi A3 Sportback με εξοπλισμό από μεγαλύτερες κατηγορίες

Advertisement

Audi A3 Sportback: Πλήρης ψηφιακός έλεγχος

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά