Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Οι επιλογές κινητήρων του Audi A3 Sportback

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι επιλογές κινητήρων του Audi A3 Sportback

Audi

Οι επιλογές κινητήρων του Audi A3 Sportback

Audi

Το νέο Audi A3 Sportback είναι εδώ, στην τέταρτη και πιο πλήρη γενιά του, με ατού το design, την τεχνολογία αλλά και τους αποδοτικούς μα συνάμα οικονομικούς κινητήρες του.

Advertisement
Advertisement

Το premium compact πεντάθυρο hatchback εφοδιάζεται με TDI και TFSI κινητήρια σύνολα, με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Συγκεκριμένα, το A3 Sportback κυκλοφορεί στην Ευρώπη με τρεις εκδόσεις κινητήρων – έναν 1.5 TFSI με 150 PS (110 kW) και έναν 2.0 TDI που αποδίδει 116 PS (85 kW) ή 150 PS (110 kW).

Όλοι οι κινητήρες εντυπωσιάζουν με την ισχυρή ροπή και τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους. Οι κινητήρες σε αυτή τη φάση της παραγωγής συνδυάζονται αποκλειστικά με εμπρός κίνηση.

a3-sportback-2020-engine-b1000x600

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς μεταδίδεται στους τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι ταχυτήτων ή το S tronic επτά σχέσεων, ο μοχλός επιλογής του οποίου έχει τώρα πιο compact σχήμα ενώ οι αλλαγές είναι ακόμα πιο γρήγορες. Ο οδηγός μπορεί να σπρώξει μπρος ή πίσω το μοχλό για να ελέγξει τις βασικές λειτουργίες του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

a3-sportback-2020-interior-f1000x600

Όμως η αλλαγή σε ότι αφορά στο νέο Audi A3 Sportback, είναι ο εξηλεκτρισμός του, με διαθέσιμες όλες οι προηγμένες τεχνολογίες εξηλεκτρισμού και με εκδόσεις mild hybrid 48 V και plug-in hybrid (PHEV).

Advertisement

Συγκεκριμένα, μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται η έκδοση TFSI e plug-in (PHEV), η οποία αναμένεται να μην ξεπερνάει τη φορολογική κλίμακα των 40.000 € (ΛΤΠΦ) καθώς και το όριο των 50 γρ./χλμ. εκπομπής CO2, με το μοντέλο της γερμανικής μάρκας να επωφελείται των ευνοϊκών φορολογικών ελαφρύνσεων που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα. Την ίδια περίοδο αναμένεται και μικρότερη mild hybrid έκδοση, η 30 TFSI MHEV S tronic.

a3-sportback-2020-g1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Νέο Audi A3 Sportback με εξοπλισμό από μεγαλύτερες κατηγορίες

Audi A3 Sportback: Πλήρης ψηφιακός έλεγχος

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά 

Advertisement