Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Audi A3 Sportback: Tα 4 δυνατά του σημεία 

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi A3 Sportback: Tα 4 δυνατά του σημεία

Audi

Audi A3 Sportback: Tα 4 δυνατά του σημεία

Audi

Τα σημεία υπεροχής του νέου A3 Sportback, είναι η εξέλιξη αυτών που έχουν κάνει το μοντέλο της Audi να ξεχωρίζει από το 1996 όταν και παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το 1996, η Audi έφερε μία πραγματική επανάσταση στην αυτοκίνηση. Σε ένα τοπίο που ήταν αναλλοίωτο για χρόνια, με τη σχεδιαστική εξέλιξη και την τεχνολογική πρωτοπορία μάλλον να βρίσκονται σε τέλμα, η Audi ξάφνιασε παρουσιάζοντας το Α3 και δημιουργώντας ουσιαστικά την premium compact κατηγορία.

Με το λανσάρισμα της πεντάθυρης έκδοσης, τρία χρόνια αργότερα, η Audi παρουσίασε το πρώτο Sportback concept στην  ιστορία,  που συνδύαζε τα καλύτερα χαρακτηριστικά των χάτσμπακ και wagon αμαξωμάτων: ένα sport μοντέλο με τους χώρους και την πρακτικότητα ενός wagon, σε compact μέγεθος. Από τότε μέχρι σήμερα, με κάθε επόμενη γενιά του Α3, η Audi συνέχισε να θέτει τον πήχη στην κατηγορία, ωθώντας την αρχική ιδέα στα σχεδιαστικά και τεχνολογικά όριά της. Το δρόμο που άνοιξε η Audi ακολούθησαν όλες οι premium μάρκες, η BMW με τη Σειρά 1, η Mercedes-Benz με την A Class, η Volvo με το V40, σπεύδοντας να παρουσιάσουν κάποιο μοντέλο στη συγκεκριμένη κατηγορία, που εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα δημοφιλή. Αυτό που αποδείχθηκε στο πέρασμα του χρόνου, είναι ότι ιδιαίτερα η έννοια του Sportback παρέμεινε «κτήμα» της Audi, με τη μάρκα από το Ingolstadt να εξελίσσει διαρκώς το Sportback concept με το χαρακτηριστικό 3ο πλαϊνό τζάμι και να επαναπροσδιορίζει συνεχώς την κατηγορία, με «όχημα» την γνωστή ποιότητα της μάρκας.


Το νέο Audi A3 Sportback, στην τέταρτη πλέον γενιά του, με ξεκάθαρο sport DNA ορίζει εκ νέου, επανεφευρίσκοντας ουσιαστικά, την κατηγορία που δημιούργησε η ίδια η Audi. Σχεδιαστές και μηχανικοί συνεργάστηκαν χωρίς περιορισμούς και παρουσιάζουν ένα μοντέλο που, 24 χρόνια μετά, κάνει μία δεύτερη επανάσταση. Το νέο μοντέλο φτάνει τους τομείς της συνδεσιμότητας, του εξηλεκτρισμού, της ευφυίας και της προνοητικότητας στα τεχνολογικά όριά τους. Πιο αναλυτικά: 100% Συνδεδεμένο – Το νέο A3 Sportback πέρα από κορυφαία συνδεσιμότητα, προσφέρει και τη δυνατότητα Functions on Demand – FoD (Λειτουργίες κατόπιν Παραγγελίας). Ο οδηγός θα μπορεί σύντομα να προσθέτει λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες του, αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

100% Εξηλεκτρισμένο – Όλες οι προηγμένες τεχνολογίες εξηλεκτρισμού διαθέσιμες στο νέο A3 Sportback. Εκδόσεις mild hybrid 48 V και plug-in hybrid, βελτιώνουν τόσο την κατανάλωση όσο και τις επιδόσεις. 100% Ευφυές – Το αυτοκίνητο επικοινωνεί με τον οδηγό του μέσα από ψηφιακό cockpit, οθόνες αφής, με απλές και online φωνητικές εντολές και στο μέλλον με τη γλώσσα “Hello Audi”. 100% Προνοητικό – Στο νέο A3 Sportback η ασφάλεια έχει αλλάξει επίπεδο, με το αυτοκίνητο να προστατεύει οδηγό και επιβάτες με προηγμένες τεχνολογίες, πριν ακόμα δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος. Πλήθος προνοητικών συστημάτων ασφάλειας στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Advertisement

Το νέο Audi A3 Sportback λανσάρεται στην Ελλάδα αρχικά σε δύο εκδόσεις κινητήρων και τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, τις Basic, Advanced και S line. Το αυτοκίνητο είναι άμεσα διαθέσιμο στην έκδοση 30 TFSI, με τον κινητήρα βενζίνης 999 κ.εκ. να συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων και να αποδίδει 110 PS και την έκδοση 35 TFSI MHEV, με κινητήρα βενζίνης 1.498 κ.εκ. και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic 7-σχέσεων, με ισχύ 150 PS.

Advertisement

Δείτε ακόμα: 

H τεχνολογία eAWS της Audi εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα

Audi A3 Sportback: Πλήρης ψηφιακός έλεγχος

Advertisement

Προσφέρει κορυφαία οδηγική αίσθηση το νέο Audi A3 Sportback