ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Audi Q3 TFSI e & Q3 Sportback TFSI e

Audi Q3 TFSI e & Q3 Sportback TFSI e

Το κομψό SUV της Audi, το οποίο διατίθεται και σε έκδοση Sportback, διακρίνεται για τις ισχυρές του επιδόσεις, τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το best-seller SUV που ξεχωρίζει

Άμεσα αναγνωρίσιμο, με το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe και τους high-tech προβολείς τεχνολογίας LED. Το περίγραμμα παραπέμπει σε καταβολές quattro που του προσδίδουν φαινομενικά μεγαλύτερο πλάτος και πιο επιβλητική εμφάνιση.

"Ηλεκτρισμός"... στην compact SUV κατηγορία

Απόδοση

Το μοντέλο «φορά» έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων, ο οποίος σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό κινητήρα (115 PS) παράγει 245 PS και 400 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο επιτρέπει στο Audi Q3 45 TFSI e να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,3 sec, με την τελική ταχύτητα να αντιστοιχεί σε 210 χλμ./ώρα.

Ηλεκτρική αυτονομία

Χάρη στην ενσωματωμένη μπαταρία μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 61 χλμ. (NEDC), ενώ σε ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα είναι εφικτή η χρήση αποκλειστικά του ηλεκτροκινητήρα.

Φορτίζοντας

Για τη φόρτιση της μπαταρίας, η Audi προσφέρει ως στάνταρ ένα καλώδιο τύπου 2, το οποίο εφόσον συνδεθεί με Wallbox τοποθετημένο σε οικία, η πλήρης φόρτιση απαιτεί 3 ώρες και 45 λεπτά. Εφικτός, παράλληλα, είναι και ο ανεφοδιασμός με ηλεκτρική ενέργεια και σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

Χώροι και πρακτικότητα

Η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ αντιστοιχεί σε 380 λίτρα, ενώ μέσω της αναδίπλωσης μπορεί να αυξηθεί στα 1.375 λίτρα στο Q3 45 TFSI e και στα 1.250 λίτρα στο Q3 45 TFSI e Sportback.

Μπορεί να κυκλοφορήσει ηλεκτρικά για… 61 χιλιόμετρα.

Πιο ψηλό και πιο άνετο

Η plug-in υβριδική εκδοχή είναι κατά 10 mm υψηλότερη από το συμβατικό μοντέλο, εξασφαλίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο πιο άνετο στην αίσθηση σύστημα ανάρτησης και βελτιστοποιημένη συμπεριφορά απόσβεσης.

Εξοπλισμός που κεντρίζει το ενδιαφέρον

Σε σχεδιαστικό επίπεδο η Audi εξοπλίζει και τα δύο αμαξώματα με ζάντες των 17 ιντσών, ενώ κατόπιν παραγγελίας, η διάμετρος φτάνει τις 20 ίντσες. Παράλληλα, το μοντέλο ενσωματώνει LED τεχνολογία στα φωτιστικά σώματα, διζωνικό κλιματισμό, όπως και σύστημα βοηθητικού κλιματισμού.

Audi Q3 45 TFSI e quattro s tronic

Ισχύς (PS)

245

Ροπή (Nm)

400

Επιτάχυνση (sec)

7,3

Τελική ταχύτητα (km/h)

210

Χώρος αποσκευών (lt.)

380

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

61

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video