Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021

Νέο Audi Q3 PHEV: Με κατανάλωση μόλις 1,4 λτ./100 χλμ.

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi Q3 PHEV: Με κατανάλωση μόλις 1,4 λτ./100 χλμ.

Audi 2021

Νέο Audi Q3 PHEV: Με κατανάλωση μόλις 1,4 λτ./100 χλμ.

Audi 2021

Το Audi Q3 45 TFSI e ξεχωρίζει για τις ισχυρές του επιδόσεις, την ίδια ώρα που η κατανάλωση καυσίμου διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Καλύτερο από ποτέ είναι το νέο Audi Q3, το οποίο βασίζεται πάνω στο τρίπτυχο “εξαιρετική σταθερότητα στο δρόμο – κορυφαία ποιότητα κατασκευής -εκπληκτικοί χώροι”.

Με χώρο αποσκευών 530lt – 675lt και δυνατότητα εκτόξευσης στα 1.525 lt, εφόσον πέσουν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων, το μοντέλο… χωράει όλα σας τα “θέλω”.

Ακόμη είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, με το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe, τους high-tech προβολείς τεχνολογίας LED και το φουτουριστικό εσωτερικό. Από μέσα, το νέο Audi Q3 εκπέμπει μια αύρα… γαλήνης, ενώ έχει υιοθετηθεί πλήθος μοντέρνων στοιχείων.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Audi Q3 θα βρείτε εδώ

Το περίγραμμα παραπέμπει σε καταβολές quattro που του προσδίδουν φαινομενικά μεγαλύτερο πλάτος. Εκτός αυτού, τα χρωματικά διαφοροποιημένα διακοσμητικά θόλων τροχών υπογραμμίζουν τον off- road χαρακτήρα του μοντέλου. Το βλέμμα μαγνητίζει και η μεγάλου μήκους αεροτομή οροφής, η οποία πλαισιώνει πλευρικά το πίσω παρμπρίζ. Για μια έντονα sport εμφάνιση φροντίζει το πακέτο εξοπλισμού S line, στο οποίο πολλές λεπτομέρειες τονίζονται χρωματικά. Στον εξοπλισμό ανήκουν επίσης η sport ανάρτηση, ζάντες 20 ιντσών και οι προβολείς Matrix LED.

Advertisement

Άριστα παίρνει, επίσης και όσον αφορά τον ψηφιακό… κόσμο. Ήδη από τον  βασικό εξοπλισμό προσφέρεται ραδιόφωνο MMI και ένα ψηφιακό όργανο πολλαπλών λειτουργιών με διαγώνιο οθόνης 10,25 ίντσες, ο χειρισμός του οποίου γίνεται μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού. Στον προαιρετικό κορυφαίο εξοπλισμό MMI Navigation plus υπάρχει μια πρόσθετη οθόνη αφής 10,1 ιντσών, η οποία μαζί με τον χειρισμό φυσικής γλώσσας παρέχει υψηλή άνεση χειρισμού. Οι ενδείξεις εμφανίζονται στο προαιρετικό Audi virtual cockpit μεγέθους 10,25 ιντσών. Για μια μοναδική ηχητική εμπειρία φροντίζει το προαιρετικό ηχοσύστημα Bang & Olufsen Premium Sound System.

Advertisement

Μεγάλη είδηση, παράλληλα, συνιστά και η προσεχής άφιξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία “Audi Q3 45 TFSI e”. Αυτή συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων, πλαισιωμένο από ηλεκτροκινητήρα των 115 ps. Παράλληλα, ενσωματώνεται μπαταρία των 13 kWh, με τη συνδυαστική ισχύ ν’ αντιστοιχεί στα 245 ps και τα 400 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα 6τάχυτο κιβώτιο S Tronic.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Audi Q3 θα βρείτε εδώ

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η εξηλεκτρισμένη έκδοση επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,3 sec, ενώ η τελική του αντιστοιχεί σε 210 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία αποτυπώνεται σε 50 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το Q3 45 TFSI e, χωρίς να σπαταλήσει σταγόνα βενζίνης είναι 140 χλμ./ώρα.

Advertisement

Πέρα από την ισχυρή παρουσία του στο δρόμο, όπως αναφέρει η εταιρεία, το plug-in υβριδικό Q3 «καίει» μόλις 1,7-1,4 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 39-32 γρμ./χλμ. Όπως είναι αντιληπτό, οι κάτοχοι του μοντέλου απαλλάσσονται από την πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας.

Για τη φόρτιση της μπαταρίας των 13 kWh, η Audi προσφέρει ως στάνταρ ένα καλώδιο τύπου 2, το οποίο εφόσον συνδεθεί με Wallbox τοποθετημένο σε οικία, η πλήρης φόρτιση απαιτεί 3 ώρες και 45 λεπτά. Εφικτός, παράλληλα, είναι και ο ανεφοδιασμός με ηλεκτρική ενέργεια και σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Audi Q3 θα βρείτε εδώ