Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI 2022

Audi A6 Sedan TFSI e: Η επιτομή της limo

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi A6 Sedan TFSI e: Η επιτομή της limo

AUDI 2022

Audi A6 Sedan TFSI e: Η επιτομή της limo

AUDI 2022

Με ιδιαίτερα αποστομωτικό τρόπο, το νέο Audi Α6 Sedan TFSI e έπραξε αυτό που γνωρίζουν καλά τα νεότερα των Audi. Να ξεπεράσει τον ήδη εξαιρετικό εαυτό του…

Advertisement
Advertisement

Το Audi A6 Sedan TFSI e υιοθετεί ένα αποδοτικό σύστημα κίνησης plug-in hybrid, που αποτελεί μέτρο σύγκρισης, καθώς και ένα άνετο εσωτερικό όπως και ψαγμένη σχεδίαση.

Έχεις την αίσθηση πως φτιάχτηκε από σμιλεμένη πέτρα, αποκλείοντας τους επιβάτες του σε ένα απόκοσμο περιβάλλον, υπενθυμίζοντας τους ανά πάσα στιγμή πως εδώ δεν κινδυνεύουν.

Πως εδώ, οι παριστάμενοι μπορούν να ασχολούνται με τη μουσική, κινούμενοι ταχύτατα και ήσυχα στην εθνική, χωρίς μάλιστα να πάρουν είδηση για πότε εκμηδενίζονται οι αποστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά του νέου και τεχνολογικά προηγμένου A6 Sedan. Μια δουλειά που γνωρίζει άριστα και αποδεικνύει προς έκπληξη όλων, πως μπορεί να κάνει κάθε φορά και καλύτερα (από γενιά σε γενιά δηλαδή).

Πρόκειται για τον ορισμό της ολοκλήρωσης, ή καλύτερα, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς από ένα πολυτελές σεντάν με σεβαστούς χώρους, απαράμιλλη ποιότητα, επιδόσεις express και οδική συμπεριφορά για όσκαρ; Τι άλλο επιθυμεί κάποιος ώστε να νιώσει καλυμμένος; Η απάντηση είναι μονολεκτική. Τίποτα.

Advertisement

Ως αποτέλεσμα προέκυψε ένα αυτοκίνητο ικανό σε δυναμικά χαρακτηριστικά που μπορεί να καταπίνει τις αποστάσεις είτε αυτές διαθέτουν ευθείες είτε στροφές, χωρίς αποκλίσεις του εμπρός ή του πίσω μέρους και με το ESP να αναπαύεται στη συντριπτική πλειοψηφία των υπερβολών. Το σύστημα διεύθυνσης με τη μεταβαλλόμενη ως προς τη ταχύτητα κίνησης υποβοήθηση είναι αποτελεσματικό.

Τα φρένα-άγκυρες σου αυξάνουν κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση, κάθε φορά που επιζητάς την αρωγή τους με πολλά μάλιστα χιλιόμετρα στο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Advertisement

Η ενεργειακή απόδοση και η οικονομία έχουν τον πρώτο λόγο στο Audi A6 Sedan TFSI e – χάρη στον προηγμένο συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Η έκδοση 50 TFSI e quattro (Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος: 1.6–1.4 l/100 km; Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μεικτός κύκλος: 17.8–16.7 kWh/100 km; Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος: 36–31 g/km) προσφέρει ισχύ 299 ίππων.

Με απόδοση 367 ίππους στην τετρακίνητη έκδοση 55 TFSI e quattro (Κατανάλωση καυσίμου, μεικτός κύκλος: 2.1–1.9 l/100 km Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μεικτός κύκλος: 17.9–17.4 kWh/100 km, Εκπομπές CO₂, μεικτός κύκλος:47–43 g/km), το νέο A6 Sedan επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 250 km/h.

Advertisement

Το Α6 Sedan προσφέρει τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης προκειμένου να προσδιορίσετε ενεργά εάν το αυτοκίνητο πρέπει να τροφοδοτείται κυρίως από τον ηλεκτροκινητήρα, τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή έναν επιτυχημένο συνδυασμό και των δύο.

Το ευφυές σύστημα ανάκτησης ενέργειας (recuperative braking system) επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ανακτήσει ηλεκτρική ενέργεια και να αυξήσει την ηλεκτρική αυτονομία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σε όλες τις ερωτήσεις το νέο Audi A6 Sedan έχει τη δική του πειστική απάντηση και δύσκολα αμφισβητείται. Στη πραγματικότητα είναι τόσο ολοκληρωμένο, που μπορεί εύστοχα να παρομοιαστεί με έναν από τους τέσσερις κύκλους του εμβλήματος του.

Έχει κύρος, ποιότητα, επιδόσεις, χώρους, εξοπλισμό και οδική συμπεριφορά σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι θα περίμενες, όχι μόνο εσύ, αλλά σίγουρα και ο ανταγωνισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi A6 Avant TFSI e quattro: Πρακτικότητα και οικονομία κίνησης
Επίσημο: Audi A6 e-tron
Audi: Αποκλειστικά ηλεκτρικά τα νέα μοντέλα από το 2026