Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2022-1

Το αισθητικό αποτύπωμα του Audi Q3 Sportback 45 TFSI e

Ελλάδα 5:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αισθητικό αποτύπωμα του Audi Q3 Sportback 45 TFSI e

Audi 2022-1

Το αισθητικό αποτύπωμα του Audi Q3 Sportback 45 TFSI e

Audi 2022-1

Άμεσα αναγνωρίσιμο με το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe, τους high-tech προβολείς τεχνολογίας LED αλλά και το… φουτουριστικό εσωτερικό, το Audi Q3 45 TFSI e στη Sportback μορφή κάνει αισθητή την παρουσία του.

Advertisement
Advertisement

Το περίγραμμα παραπέμπει σε καταβολές quattro που του προσδίδουν φαινομενικά μεγαλύτερο πλάτος. Εκτός αυτού, τα χρωματικά διαφοροποιημένα διακοσμητικά θόλων των τροχών υπογραμμίζουν τον off- road χαρακτήρα του.

Σαφώς, το βλέμμα μαγνητίζει και η μεγάλου μήκους αεροτομή οροφής, η οποία πλαισιώνει πλευρικά το πίσω παρμπρίζ.
Στην καμπίνα το Audi Q3 εκπέμπει μια αύρα… γαλήνης, ενώ έχει υιοθετηθεί πλήθος μοντέρνων στοιχείων. Τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός/πίσω κατά 150 χιλιοστά, ενώ οι διαιρούμενες ράχες τους (40/20/40) έχουν επτά θέσεις κλίσης.

Advertisement
Advertisement

Ο χώρος αποσκευών είναι μεταβλητός και κυμαίνεται από 530lt – 675lt και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων πεσμένες. Στο βασικό εξοπλισμό προσφέρεται το σύστημα πολυμέσων MMI και ένα ψηφιακό όργανο πολλαπλών λειτουργιών με διαγώνιο οθόνης 10,25 ίντσες, ο χειρισμός του οποίου γίνεται μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού.

Στον κορυφαίο εξοπλισμό MMI Navigation plus υπάρχει μια πρόσθετη οθόνη αφής 10,1 ιντσών, η οποία μαζί με τον χειρισμό φυσικής γλώσσας παρέχει υψηλή άνεση χειρισμού. Αμέσως κατανοείς πως βρίσκεσαι σε ένα τελειοθηρικό Audi.

Ενσωματώνει το προηγμένο επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήριο σύνολο και συγκεκριμένα τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων, πλαισιωμένο από έναν ηλεκτροκινητήρα. Παράλληλα, ενσωματώνεται μπαταρία των 19 kWh, με τη συνδυαστική ισχύ να σκαρφαλώνει στα 245 άλογα αλλά και τα 400 Nm ροπής παρακαλώ

Advertisement

Το Q3 PHEV επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση μόλις σε 7,3 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 210 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία αποτυπώνεται σε 50 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το Q3 45 TFSI e, χωρίς να σπαταλήσει σταγόνα βενζίνης είναι 140 χλμ./ώρα.

Advertisement

Για τη φόρτιση της μπαταρίας, η Audi προσφέρει ως στάνταρ ένα καλώδιο τύπου 2, το οποίο εφόσον συνδεθεί με Wallbox τοποθετημένο σε οικία, η πλήρης φόρτιση απαιτεί 3 ώρες και 45 λεπτά. Εφικτός, παράλληλα, είναι και ο ανεφοδιασμός με ηλεκτρική ενέργεια και σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

Η σπορ έκδοση S line η οποία περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 19 ιντσών, μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα στο ταμπλό, ενώ -προαιρετικά- διατίθεται νέος μπροστινός προφυλακτήρας, πιο σκοτεινά μαρσπιέ και ανανεωμένος πίσω διαχύτης.

Advertisement

Εντός πόλης όπου το plug in hybrid σύστημα διατηρεί σβηστό τις περισσότερες φορές τον ηλεκτροκινητήρα, ο όρος “μεγαλοπρέπεια” αποκτά νέα διάσταση κατά την κίνηση του Q3, με το “πέπλο” σιωπής να κατακλύζει την καμπίνα.
Το Audi Q3 Sportback 45 TFSI e αποτελεί ένα από τα πιο ομοιογενή premium SUV. Εκμεταλλεύτηκε περίφημα την τεχνολογία PHEV προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τον πολύπλευρο χαρακτήρα του.

Πολυτέλεια, ποιότητα, ασφάλεια, χώροι, coupe σχεδίαση μαζί με περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου, ησυχία στο εσωτερικό και φυσικά εξαιρετικές επιδόσεις, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα συναντούσες σε ένα ακριβότερο αυτοκίνητο με μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi Q3 45 TFSI e διεύρυνε τις δυνατότητες των SUV
Audi Q3 & Q3 Sportback TFSI e: Η παράδοση συναντά την εξέλιξη
Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του Audi Q3 45 TFSI e