Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2022-1

Το Audi Q5 TFSI e κάνει τα αδύνατα, δυνατά…

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi Q5 TFSI e κάνει τα αδύνατα, δυνατά…

Audi 2022-1

Το Audi Q5 TFSI e κάνει τα αδύνατα, δυνατά…

Audi 2022-1

Με το Audi Q5 TFSI e μπορείτε να απολαύσετε το συνδυασμό ενός κινητήρα TFSI εσωτερικής καύσης και ενός ισχυρού ηλεκτροκινητήρα, xωρίς να κάνετε κανένα συμβιβασμό.

Advertisement
Advertisement

Tο plug-in υβριδικό Audi Q5, με την κωδική ονομασία 55 TFSI e quattro, το οποίο αποδίδει 367 ίππους, την ίδια ώρα που η κατανάλωση είναι μόλις 2,1 λτ./100 χλμ.

Tροφοδοτείται από έναν ισχυρό, τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 TFSI και παράλληλα από έναν ηλεκτροκινητήρα, ενσωματωμένο στο σύστημα μετάδοσης.

Η εξηλεκτρισμένη φύση του plug-in Υβριδικού Q5 το καθιστά ένα εκ των κορυφαίων όσο αφορά την κατανάλωση καυσίμου, η οποία ξεκινά από 2,1 λτ./100 χλμ. (μεικτή), ενώ στα ίδια χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι εκπομπές CO2 (από 46 γρμ./χλμ.).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα προσφέρει 40 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, με την ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,9 kWh. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο χώρου αποσκευών για εξοικονόμηση χώρου.

Σε συνδυασμό με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως, το Audi Q5 55 TFSI e quattro απελευθερώνει την πλήρη ισχύ των 367 hp (270 kW) και 500 Nm ροπής από τις 1,250 σ.α.λ. Μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 5.3 δευτ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 239 km/h.

Advertisement

Η οδήγηση του Q5 TFSI e συνδυάζει τις δυνατότητες ενός ηλεκτροκινητήρα με τα πλεονεκτήματα ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το ιδανικό σύστημα κίνησης επιλέγεται ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης: ηλεκτρικό, υβριδικό ή εσωτερικής καύσης. Για αποδοτική, άνετη ή σπορ οδήγηση. Χάρη στο 7-τάχυτο κιβώτιο S tronic και την τετρακίνηση quattro, οι σπορ επιδόσεις συναντούν την αποδοτικότητα.

Advertisement

Με τον ηλεκτροκινητήρα, μπορείτε να ολοκληρώσετε πολλές καθημερινές σύντομες διαδρομές. Στο ταξίδι, μπορείτε να βασιστείτε στην αποδεδειγμένη αυτονομία που παρέχεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, που σας οδηγεί άνετα και εύκολα στον προορισμό σας.

Η συγκεκριμένη λειτουργία εξοικονομεί την μπαταρία και μέσω της ανάκτησης (recuperation) εν μέρει την επαναφορτίζει, έτσι ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για μια χαλαρή και ήσυχη οδήγηση στην πόλη.

Tο Audi Q5 55 TFSI e quattro είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες που προσφέρουν πρόσθετη άνεση και υποστηρίζουν ένα αποδοτικό τρόπο οδήγησης. Η διαχείριση υβριδικού συστήματος επιλέγει αυτομάτως τη βέλτιστη λειτουργία και είναι ρυθμισμένη εξ ορισμού για να ξεκινάτε ηλεκτρικά με το EV mode, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ενεργοποιείται ανάλογα την κατάσταση.

Advertisement

Το standard σύστημα φόρτισης είναι διαθέσιμο για φόρτιση στο σπίτι. Αποτελείται από ένα καλώδιο σύνδεσης οχήματος και δύο διαφορετικά καλώδια σύνδεσης δικτύου (με οικιακές και βιομηχανικές πρίζες). Η πλήρης φόρτιση γίνεται σε οικιακή πρίζα σε περίπου 6 ώρες 30΄, ενώ σε βιομηχανικού τύπου πρίζα σε περίπου 2 ώρες 30΄. Οι εκπομπές (CO2) είναι κάτω από το όριο των 50 γρμ/χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q5 και Q5 Sportback TFSI e: Χωρίς συμβιβασμούς
Με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία τα Audi Q5, A6 & Α7 Sportback
Οι λόγοι που το καλύτερο Audi A3 που φτιάχτηκε ποτέ είναι PHEV