Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021

Audi e-tron Sportback: Το σπορ ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi e-tron Sportback: Το σπορ ηλεκτρικό SUV

Audi 2021

Audi e-tron Sportback: Το σπορ ηλεκτρικό SUV

Audi 2021

Η οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων e-tron της Audi, εμπλουτίζεται με ένα SUV coupe.

Advertisement
Advertisement

Το Audi e-tron Sportback συνδυάζει τις αρετές ενός ευρύχωρου SUV με την κομψότητα ενός τετράθυρου κουπέ και το μοντέρνο χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Έχει μήκος 4.901 χιλιοστά, πλάτος 1.935 χιλιοστά και ύψος 1.616 χιλιοστά. Η οροφή του εκτείνεται επίπεδη πάνω από το μυώδες σώμα, με απότομη κλίση προς τα πίσω, σε τυπικό κουπέ στυλ. Το κάτω άκρο του τρίτου πλευρικού παραθύρου ανεβαίνει προς το πίσω μέρος – ένα τυπικό χαρακτηριστικό Sportback.

Δείτε περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο εδώ 

Advertisement
Advertisement

Οι προαιρετικοί εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες με κάμερες, αντιπροσωπεύουν έναν ακόμη παράγοντα αποδοτικότητας. Οι εικόνες που λαμβάνουν εμφανίζονται σε οθόνες OLED υψηλής αντίθεσης τοποθετημένες μεταξύ του πίνακα οργάνων και της πόρτας. Εάν ο οδηγός πλησιάσει το δάχτυλό του προς την επιφάνεια της οθόνης αφής, ενεργοποιούνται σύμβολα με τα οποία ο οδηγός μπορεί να επανακεντράρει την εικόνα. Επιπλέον, οι καθρέφτες ρυθμίζονται αυτόματα σε τρεις καταστάσεις οδήγησης. Στον αυτοκινητόδρομο καθώς και κατά τους ελιγμούς στροφής και στάθμευσης, παρέχουν την καλύτερη δυνατή ορατότητα για κάθε σενάριο. Η αεροδυναμική βελτίωση επεκτείνεται επίσης σε περιοχές που δεν βρίσκονται σε κοινή θέα. Μεταξύ άλλων, αυτές περιλαμβάνουν την ελεγχόμενη είσοδο αέρα για την ψύξη των μπροστινών φρένων, των τροχών και του πλήρως επενδυμένου κάτω μέρους, συμπεριλαμβανομένης μίας πλάκας αλουμινίου, για την προστασία της μπαταρίας υψηλής τάσης.

Σπορ επιδόσεις: Ηλεκτροκινητήρες, ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, ανάρτηση

Advertisement

Το Audi e-tron Sportback 55 quattro επιτρέπει στον οδηγό να απολαμβάνει επιδόσεις, αποδοτικότητα και υπέρτατη ηρεμία. Κάθε άξονας είναι εφοδιασμένος με έναν ασύγχρονο ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται με τριφασικό ρεύμα από τα ηλεκτρονικά ισχύος. Με ισχύ από 360 άλογα και 561 Nm ροπής, το Audi e-tron Sportback 55 quattro επιταχύνει 0 – 100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα. Με μετατόπιση του επιλογέα από τη θέση D στη θέση S και με πλήρη πίεση του πεντάλ γκαζιού, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία boost.

Εδώ, παράγεται ισχύς 408 άλογα και ροπή 664 Nm για οκτώ δευτερόλεπτα. Αυτό επιτρέπει στο SUV coupé να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Πλανητικά κιβώτια ταχυτήτων δύο σταδίων, με μία σχέση, μεταφέρουν τη ροπή από τους ηλεκτροκινητήρες στους άξονες. Ένας διακόπτης, τον οποίο ο οδηγός μπορεί να λειτουργήσει με τον αντίχειρα και το δείκτη, χρησιμοποιείται για την επιλογή των ταχυτήτων. Είναι ενσωματωμένος σε έναν κομψό μοχλό που βρίσκεται χαμηλά, πάνω από την κεντρική σήραγγα η οποία χρησιμεύει και ως υποβραχιόνιο.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο εδώ 

Η Audi με την ηλεκτρική τετρακίνηση γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του quattro. Αυτή εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και δυναμισμό σε οποιοδήποτε έδαφος. Ρυθμίζει συνεχώς την ιδανική κατανομή ροπής κίνησης μεταξύ των δύο αξόνων – μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το Audi e-tron Sportback βασίζεται αποκλειστικά στον οπίσθιο ηλεκτρικό κινητήρα – για εξαιρετική αποδοτικότητα. Εάν ο οδηγός ζητήσει περισσότερη ισχύ, η μπροστινή μονάδα ενεργοποιείται άμεσα. Αυτό συμβαίνει επίσης προβλεπτικά πριν παρουσιαστεί ολίσθηση σε παγωμένες συνθήκες ή σε γρήγορες στροφές, ή αν το αυτοκίνητο υποστρέφει ή υπερστρέφει. Ένας βασικός παράγοντας πίσω από τον σπορ χαρακτήρα και την εξαιρετική εγκάρσια δυναμική του μοντέλου είναι η χαμηλή θέση τοποθέτησης του κινητήριου συστήματος – με αποτέλεσμα το κέντρο βάρους να είναι πολύ χαμηλότερο από ένα συμβατικό SUV. Όλα τα βαρύτερα συστατικά συγκεντρώνονται στο κέντρο του οχήματος. Η κατανομή φορτίου άξονα με αναλογία σχεδόν 50:50 είναι τέλεια ισορροπημένη και η συμπεριφορά ουδέτερη.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο εδώ