Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Ποιότητα και πολυτέλεια στο σαλόνι του νέου Αudi Q4 e-tron

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιότητα και πολυτέλεια στο σαλόνι του νέου Αudi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Ποιότητα και πολυτέλεια στο σαλόνι του νέου Αudi Q4 e-tron

Audi 2021-1

H έλευση της εποχής της ηλεκτροκίνησης αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την Audi να φέρει στο προσκήνιο ότι πιο εξελιγμένο και πολυτελές υπάρχει σήμερα στην αγορά των premium compact SUV. Kαι το νέο Q3 e-tron είναι η καλύτερη απόδειξη για την απόλυτη αίσθηση ποιότητας που μπορεί να προσφέρει η γερμανική εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Από τους βασικούς πυλώνες της εξέχουσας θέσης που έχει η Audi στο στερέωμα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η ποιότητα και η κορυφαία αίσθηση πολυτέλειας που προσφέρουν τα αυτοκίνητά της. Όντας πλέον ένας από τους κυρίαρχους κατασκευαστές του κόσμου, η Audi αποτελεί υπόδειγμα για τον ανταγωνισμό για την ολοκληρωμένη εικόνα των αυτοκινήτων της και την απίστευτη επιμονή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι περνώντας και στην ηλεκτρική εποχή, η Audi όχι μόνο σκοπεύει διατηρήσει αμετάβλητη αυτή την εξέχουσα θέση που έχει κατακτήσει. Αλλά επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να αναδείξει ακόμα περισσότερο τον high-tech χαρακτήρα των αυτοκινήτων της, κάτι που όπως είναι φυσικό ταιριάζει και με τη νέα τεχνολογική αύρα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Εκτός λοιπόν από την υπέροχη σχεδιαστική προσέγγιση και το μοντέρνο δυναμικό σχήμα, η Audi φρόντισε να δημιουργήσει ένα κορυφαίας αισθητικής και άνεσης σαλόνι, για τους σύγχρονους καταναλωτές με υψηλές απαιτήσεις σε ποιότητα και τεχνολογίες για την διασύνδεση και την ασφάλεια των επιβατών.

Το εσωτερικό του Audi Q4 e-tron και του Q4 Sportback e-tron είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο και ευάερο. Ο πίνακας οργάνων, στραμμένος προς τον οδηγό, ενσωματώνει δύο οθόνες, οι οποίες είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία. Το διακοσμητικό πλαίσιο επένδυσης στην πλευρά του συνοδηγού διατίθεται προαιρετικά με ένα καινοτόμο «τεχνητό ύφασμα» που περιέχει ένα ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών.

Advertisement

Ένα ξεχωριστό οριζόντιο πάνελ φιλοξενεί τον μικρό μοχλό επιλογής των ταχυτήτων. Ταπετσαρία καθισμάτων που περιέχει μεγάλες ποσότητες ανακυκλωμένου πολυεστέρα διατίθεται για το σπορ εσωτερικό της σειράς S. Για κάθε θέση χρησιμοποιούνται περίπου 26 ανακυκλωμένες φιάλες PET 1,5 λίτρων.

Εντελώς καινούργιο είναι το πολυλειτουργικό τιμόνι με τις απρόσκοπτες επιφάνειες αφής, που χρησιμοποιεί ο οδηγός για τον έλεγχο του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Το Infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI, η οποία θα είναι επίσης διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών προς το τέλος του έτους. Ο φυσικός έλεγχος φωνής παρέχει την τρίτη λειτουργική διεπαφή.

Advertisement

Προαιρετικά, τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron μπορούν να εξοπλιστούν με μια άλλη σημαντική καινοτομία – την οθόνη head-up επαυξημένης πραγματικότητας. Προβάλλει τις πληροφορίες που παρέχονται από ορισμένα από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τα σύμβολα πλοήγησης στον πραγματικό εξωτερικό κόσμο, στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Αυτές οι πληροφορίες προβάλλονται δυναμικά σε έναν ευρύ χώρο, όπου εμφανίζονται ως μια αιωρούμενη εικόνα σε απόστaαση περίπου δέκα μέτρων ή περισσότερο από τον οδηγό – δημιουργώντας ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Advertisement

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron προσφέρουν μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία χρήστη. Το πακέτο ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στο ηλεκτρικό compact SUV είναι δομημένο σε τρία επίπεδα – από MMI σε MMI plus έως MMI pro. Διατίθενται διάφορες λειτουργίες ανάλογα με το επίπεδο διαμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας και του Audi virtual cockpit plus.

Τα προαιρετικά επίπεδα παρέχουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Audi connect, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου σχεδιασμού διαδρομών e-tron για την επεξεργασία της βέλτιστης διαδρομής που λαμβάνει υπ’ όψη της τη δημόσια υποδομή φόρτισης.

Για premium ήχο, φροντίζει ένας νέος συνεργάτης ιδιαίτερα δημοφιλής στη νέες γενιές φίλων του ήχου υψηλής πιστότητας – το ηχοσύστημα της Sonos που συνδυάζει το lifestyle, την τεχνολογία και το design σε μια νέα διάσταση. Σε κάθε περίπτωση πάντως μιλάμε για ένα απόλυτα τελειοθηρικό περιβάλλον, το οποίο γεμίζει με το αίσθημα της ικανοποίησης και της πολυτέλειας τους επιβάτες του, καθιστώντας κάθε ταξίδι μαζί του μία μοναδική εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Ποιότητα και τεχνολογία στο maximum
Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Η premium ηλεκτροκίνηση στα SUV
Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Καινοτόμες λύσεις για οδηγική απόλαυση