Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Η premium ηλεκτροκίνηση στα SUV

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Η premium ηλεκτροκίνηση στα SUV

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Η premium ηλεκτροκίνηση στα SUV

Audi 2021-1

H Αudi επεκτείνει στην ηλεκτρική της γκάμα στην κατηγορία των συμπαγών premium SUV με το νέο Q4 e-tron, σε δύο μάλιστα εκδόσεις, να εντυπωσιάζει με την σχεδίασή του αλλά και το κορυφαίο τεχνολογικό του υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ήδη δώσει κορυφαία δείγματα γραφής με τα μεγάλα και πολυτελή ηλεκτρικά της μοντέλα, η Audi επεκτείνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της αυτοκινήτων σε μία κατηγορία με πολύ ευρύτερο κοινό και με μεγάλη απήχηση σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Τα Q4 e-tron και η πιο σπορ-κουπέ εκδοχή Q4 Sportback e-tron φέρνουν τις κλασικές αξίες της μάρκας σε ένα πιο ευρύ κοινό, συνδυάζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μάρκας όπως είναι η ξεχωριστή σχεδίαση και η κορυφαία ποιότητα με ένα ηλεκτρικό υπόβαθρο το οποίο ξεχωρίζει για την πληρότητά του σε εκδόσεις και τις κορυφαίες του ιδιότητες σε ότι αφορά την οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το ιδιαίτερα μοντέρνο σχεδιαστικά αμάξωμα, τα δύο SUV προσφέρουν ευρύχωρο εσωτερικό, υψηλό επίπεδο καθημερινής χρηστικότητας και ισχυρή ενεργειακή απόδοση στην οδήγηση και τη φόρτιση. Χάρη στην σωστή σχεδίαση του σαλονιού ν και την έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας προσφέρουν ιδιαίτερα μεγάλους χώρους για τους επιβάτες, εκμεταλλευόμενα στο έπακρο και το τεράστιο μεταξόνιο των 2,79 μέτρων αλλά και την απουσία κεντρικού τούνελ λόγω ηλεκτροκίνησης.

Τα πολύ δυναμικά αμαξώματα διατηρούν τα βασικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της εταιρίας, διαθέτουν όμως πολλές σύγχρονες “πινελιές” που αναδεικνύουν τον ηλεκτρικό τους χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα την κλειστή μάσκα ή τις μεγάλες αεροδυναμικές ζάντες και τα υπέροχα φωτιστικά σώματα με τα διάφορα μοτίβα τα οποία μπορεί να επιλέξει ο ίδιος οδηγός.

Advertisement

Ο προοδευτικός και σύγχρονος σχεδιασμός των δύο μοντέλων είναι τυπικός Audi, τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός: το Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Q4 Sportback e-tron επιτυγχάνει ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Το σαλόνι είναι μία ακόμα επίδειξη υψηλής αισθητικής και κατασκευαστικής τελειότητας από την Αudi, δημιουργώντας ένα πολυτελές περιβάλλον με πληθώρα τεχνολογιών για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών. Από τα highlights των νέων μοντέλων είναι το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ νέας γενιάς, το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι με διακόπτες αφής, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η δυνατότητα φωνητικών εντολών αλλά και ένα πολύ μεγάλο σε διαστάσεις head up display Με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Advertisement

Τα Q4 35 e-tron και Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με ισχύ 170 PS (125 kW) και 204 PS (150 kW) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, υλοποιώντας ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Η μέγιστη ισχύς 299 PS (220 kW), εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα ενώ η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα είναι στα 180 χλμ./ώρα.

Advertisement

Ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, επιτυγχάνουν αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) και οι κορυφαίες εκδόσεις προσφέρουν ισχύ 299 PS (220 kW) και ηλεκτρική τετρακίνηση.

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Η καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας ποικίλλει από 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο) για το Q4 35 e-tron, έως 77 (82) kWh για τη μεγάλη μπαταρία στα Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro.

Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες φορτίζεται αρκετή ενέργεια σε μόλις 10’, για διάνυση περίπου 130 χιλιομέτρων (WLTP). Η αυτονομία φτάνει έως και 520 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP (για το πισωκίνητο Q4 40 e-tron).

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από 44.900 € (39.469 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), συγκεκριμένα για το Audi Q4 e-tron 35, των 170 ίππων (125 kW), με κινητήρα/κίνηση πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Audi GrandSphere (+video)
To Audi Q4 e-tron με επαυξημένη πραγματικότητα
Audi Q4 e-tron: Με εκδόσεις ισχύος έως 299 PS