Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: 12+1 στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: 12+1 στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: 12+1 στοιχεία που το κάνουν μοναδικό

Audi 2021-1

Η είσοδος της Audi στον χώρο των προσιτών ηλεκτρικών SUV γίνεται με δύο εκδόσεις ενός πολύ ξεχωριστού σε εμφάνιση, ιδιαίτερα πλούσιου σε τεχνολογία και με μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά αυτοκινήτου. Το Q4 e-tron έχει μερικά πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μία κορυφαία αγορά για όσους θέλουν να περάσουν στην ηλεκτρική εποχή.

Advertisement
Advertisement

 

Με τα νέα Q4 e-tron τόσο στην απλή έκδοση όσο και στην πιο “σπορ” Sportback η Audi κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία των μεσαίων SUV για ένα πιο ευρύ κοινό και με μία πληθώρα εκδόσεων ισχύος και αυτονομίας. Μία νέα πρόταση η οποία διατηρεί την κατασκευαστική φιλοσοφία της Audi, φέρνοντας παράλληλα πολλά και ελκυστικά πλεονεκτήματα για όσους θέλουν να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση.

Ας δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μία πραγματικά μοναδική περίπτωση στο σύγχρονο τοπίο των premium ηλεκτρικών SUV.

  • Eντυπωσιακή σχεδίαση με τα στοιχεία της Audi και έναν φουτουριστικό χαρακτήρα που το καθιστά δυναμικό και με έντονη παρουσία. Η ύπαρξη στην γκάμα της έκδοσης Sportback προσθέτει το έξτρα στοιχείο της σπορ αύρας, χωρίς παράλληλα να χάνεται η πρακτικότητα ενός σύγχρονου SUV.
Advertisement
Advertisement

  • Αυτονομία έως και 534 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP ανάλογα την έκδοση και την ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας.
  • Δυνατότητα φόρτισης έως και 125 kW όπου μόλις 10 λεπτά φόρτισης αρκούν για επανάκτηση αυτονομίας 130 χιλιομέτρων.
  • Μεγάλο μεταξόνιο στα 2,76 μέτρα και εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων που θυμίζουν SUV μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο χώρος αποσκευών φθάνει στα 520 λίτρα.

  • Πολύ προχωρημένο σχεδιαστικά σαλόνι με έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες και παροχές στους επιβάτες. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με κορυφαία σε ποιότητα υλικά, πολλά εκ των οποίων χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Νέο τιμόνι με φωτιζόμενους διακόπτες επαφής οι οποίοι παρέχουν την δυνατότητα για μετακίνηση μέσα στα μενού του συστήματος πολυμέσων κινώντας απλά το δάχτυλο, όπως γίνεται και στα smartphones.
  • Πλήρως ψηφιακό περιβάλλον με πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και σύστημα πολυμέσων με οθόνες 10,1 ή 11,6 ιντσών. Μεγάλο Head Up Display με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για βέλτιστη αποτελεσματικότητα και άνεση για τον οδηγό.

  • Εξαιρετικής ακαμψίας πλαίσιο και κορυφαία αεροδυναμική για το αμάξωμα (0,28 για το κανονικό και 0,26 για το Sportback).
  • Tρεις διαφορετικές επιλογές σε κινητήρες, με 170, 204 και 299 ίππους. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπάρχει μόνο ένας ηλεκτροκινητήρας, στην τελευταία υπάρχουν δύο κινητήρες, ένας στον κάθε άξονα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρικής τετρακίνησης.
  • Δύο μεγέθη μπαταριών στις 51,5 kWh και στις 76,6 kWh με εννέα ή δώδεκα κελιά. Πολύ εξελιγμένη τεχνολογία για την θερμική προστασία της μπαταρίας και την καλύτερη δυνατή λειτουργία της.
Advertisement

  • Το χαμηλό κέντρο βάρους και η εξελιγμένη σπορ ανάρτηση δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και δυναμικό στην οδήγηση αυτοκίνητο. Το χαμηλότερο ύψος από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά προσθέτει ακόμα “πόντους” στο χαρισματικό οδηγικό του χαρακτήρα.
  • Δεκάδες συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών μεταξύ των οποίων το adaptive cruise control και οι κάμερες περιμετρικής ορατότητας.

  • Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από 44.900 € (39.469 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), συγκεκριμένα για το Audi Q4 e-tron 35, των 170 ίππων (125 kW), με κινητήρα/κίνηση πίσω.
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Audi Q4 e-tron Sportback: Ηλεκτρικό SUV με σπορ σιλουέτα
Σύστημα Quattro στο νέο Audi Q4 e-tron
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron