Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Αudi Q4 e-tron: Νέα σχεδιαστική αντίληψη για την ηλεκτρική εποχή

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αudi Q4 e-tron: Νέα σχεδιαστική αντίληψη για την ηλεκτρική εποχή

Audi 2021-1

Αudi Q4 e-tron: Νέα σχεδιαστική αντίληψη για την ηλεκτρική εποχή

Audi 2021-1

Με το νέο Q4 e-tron η Audi φέρνει στα premium compact SUV εκτός από την απόλαυση της ηλεκτροκίνησης και μία νέα αισθητική προσέγγιση με σύγχρονα στοιχεία και έντονο δυναμικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στην ηλεκτροκίνηση, η Αudi θέλει να κάνει ξεκάθαρο ότι σκοπεύει να διατηρήσει τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας της ανεπηρέαστους. Ο πρώτος από αυτούς είναι η τεχνολογική της υπεροχή, και με το νέο Q4 e-tron αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τα πρωτεία και στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Και ο δεύτερος βασικός πυλώνας της Audi ήταν και παραμένει η σχεδίαση των αυτοκινήτων της, ένας τομέας όπου πάντα η γερμανική εταιρία ξεχώριζε για τις πρωτοποριακές της ιδέες και το μοναδικό της στιλ.

Με το νέο Q4 e-tron η Audi στοχεύει στο να μεταφέρει όλη αυτή την τεράστια παράδοση και στη νέα ηλεκτρική εποχή. Και αν ως προς το τεχνολογικό κομμάτι έχει δημιουργήσει μία κορυφαία πρόταση, το ίδιο έχει γίνει και με την σχεδίαση του αμαξώματος. Με τις δύο εκδόσεις του Q4 e-tron η Audi δείχνει την επόμενη γενιά της σχεδιαστικής της γλώσσας, όπου τα ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και διαφορετικές απαιτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δύο συμπαγή SUV φέρνουν στην παραγωγή τις σχεδιαστικές ιδέες που είχαν κάνει πρώτη φορά την εμφάνισή τους στα πρωτότυπα Audi Q4 concept και Audi Q4 Sportback e-tron στην αρχή του 2019. Αυτή η γραμμή αμαξώματος τραβάει τα βλέμματα χάρη στις εντυπωσιακές αναλογίες με τους μικρούς προβόλους, τους μεγάλους τροχούς και τα τονισμένα φτερά.

Στο Audi Q4 Sportback e-tron, η ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή οροφής σε κουπέ καταλήγει σε ένα δυναμικά σχεδιασμένο πίσω μέρος όπου η αεροτομή φθάνει βαθιά στο παράθυρο το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Ο σύγχρονος και ιδιαίτερα μοντέρνος σχεδιασμός της μάρκας είναι τυπικά Audi, τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός: Το Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28 και το Sportback φτάνει σε ακόμη χαμηλότερο νούμερο, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26

Advertisement

Τις εντυπώσεις κερδίζουν στο εμπρός μέρος οι προβολείς LED Matrix, οι οποίοι φωτίζουν πάντα το δρόμο όσο πιο φωτεινά γίνεται χωρίς να ενοχλούν άλλους χρήστες του δρόμου. Για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής υπάρχει η δυνατότητα ο οδηγός να μπορεί να επιλέγει τα μοτίβα που διαγράφουν τα φωτιστικά σώματα, κάτι που μπορεί να το κάνει μέσα από το σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακό όσο και σπορτίφ είναι το πίσω μέρος, με τις έντονες γραμμές και τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα να προσδίδουν έναν μοναδικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Μία φωτιζόμενη μπάρα συνδέει τα φωτιστικά σώματα μεταξύ τους δημιουργώντας μία ιδιαίτερα φουτουριστική εικόνα που εντυπωσιάζει ιδίως τη νύχτα. Τα μοντέλα προσφέρονται σε οκτώ διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένης της νέας μεταλλικής απόχρωσης aurora. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι η basic, η advanced και η S line.

Με μήκος 4,59 μέτρα, οι εσωτερικοί χώροι – με την απουσία κεντρικής σήραγγας – ξεπερνούν τα όρια της κατηγορίας και συγκρίνονται με την κατηγορία των SUV μεγάλου μεγέθους. Όλοι οι επιβάτες επωφελούνται από το πλεονέκτημα της ΜΕΒ, της αρθρωτής πλατφόρμας του Volkswagen Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Όσον αφορά τους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους, υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 25 λίτρα και στις υποδοχές στο πάνω τμήμα των θυρών, αποθηκεύονται άνετα φιάλες ενός λίτρου.

Advertisement

Ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 520 έως 1.490 λίτρα στο Q4 e-tron και 535 έως 1.460 λίτρα στο Sportback. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να ρυμουλκήσουν ρυμουλκούμενα με βάρος έως και 1.000 κιλά (με φρένα, με κλίση 12%), με τις εκδόσεις quattro να μπορούν ακόμη να φτάσουν έως και 1.200 κιλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Audi Q4 e-tron με επαυξημένη πραγματικότητα
Νέα τετρακίνητη έκδοση για το Audi Q4 e-tron
Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα