Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Με κορυφαία συστήματα ασφαλείας και διασύνδεσης

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Με κορυφαία συστήματα ασφαλείας και διασύνδεσης

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Με κορυφαία συστήματα ασφαλείας και διασύνδεσης

Audi 2021-1

Το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό SUV της Audi, το νέο Q4 e-tron διαθέτει μία πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού έτσι ώστε να κάνει ακόμα πιο απολαυστική την μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Φέρνοντας την ηλεκτροκίνηση σε ένα πιο ευρύ κοινό, η Audi δημιούργησε ένα compact SUV με πολλές ξεχωριστές “στιγμές”, τόσο σε ότι αφορά την σχεδίαση και την πολυτέλειά του όσο και σε ότι έχει να κάνει με το μηχανικό του υπόβαθρο.

Η ενσωμάτωση του ηλεκτρικού συστήματος έγινε με την χαρακτηριστική τελειοθηρία της Audi δημιουργώντας δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου, την Q4 e-tron και την Q4 Sportback e-tron τα οποία αναδεικνύουν στον μέγιστο βαθμό τα μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στον σύγχρονο οδηγό.

Παράλληλα, το νέο Audi Q4 e-tron εφοδιάζεται με ότι πιο σύγχρονο και προηγμένο υπάρχει σε τεχνολογία για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Audi Q4 e-tron εξοπλίζεται με προηγμένη τεχνολογία τόσο για την άνεση, αλλά και την ασφάλεια των επιβατών. Kαι οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με ένα πληθωρικό πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού ως στάνταρ εξοπλισμός.

Σε αυτά περιλαμβάνεται το predictive efficiency assist (προγνωστική υποβοήθηση ενεργειακής απόδοσης), που υποστηρίζει ένα στυλ οδήγησης που βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας.

Advertisement

Τα προαιρετικά συστήματα – όπως πολλά άλλα χαρακτηριστικά εξοπλισμού – χωρίζονται σε πακέτα. Το αποκορύφωμα αυτών είναι το adaptive cruise assist, το οποίο βοηθά τον οδηγό με διαμήκη και πλευρική καθοδήγηση σε ολόκληρο το εύρος ταχύτητας, προσδίδοντας στοιχεία αυτόνομης οδήγησης. Οι κάμερες surround view είναι μια εξαιρετικά μεγάλη βοήθεια κατά την οδήγηση στην πόλη και κατά τη στάθμευση.

Advertisement

Ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο εξοπλισμού είναι το κορυφαίο σύστημα Head Up Display με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Η οθόνη αυτή βρίσκεται στο εμπρός μέρος του παρμπρίζ, και πάνω της προβάλλεται σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας.

Όλα αυτά γίνονται σε πραγματικό χρόνο, με τον οδηγό να έχει άμεση επαφή με τον δρόμο χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε εικονική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια επίσης εικονική διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή.

Advertisement

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron προσφέρουν μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία χρήστη. Το πακέτο ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στο ηλεκτρικό compact SUV είναι δομημένο σε τρία επίπεδα – από MMI σε MMI plus έως MMI pro. Διατίθενται διάφορες λειτουργίες ανάλογα με το επίπεδο διαμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας και του Audi virtual cockpit plus.

Τα προαιρετικά επίπεδα παρέχουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Audi connect, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου σχεδιασμού διαδρομών e-tron για την επεξεργασία της βέλτιστης διαδρομής που λαμβάνει υπ’ όψη της τη δημόσια υποδομή φόρτισης.

Για premium ήχο, φροντίζει ένας νέος συνεργάτης ιδιαίτερα δημοφιλής στη νέες γενιές φίλων του ήχου υψηλής πιστότητας – το ηχοσύστημα της Sonos που συνδυάζει το lifestyle, την τεχνολογία και το design σε μια νέα διάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Κορυφαία αισθητική και καινοτόμες τεχνολογίες
Audi Q4 e-tron Sportback: H sport πλευρά των premium ηλεκτρικών SUV
Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: 12+1 στοιχεία που το κάνουν μοναδικό