Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποχωρήσεις από τη F1;

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποχωρήσεις από τη F1;

FORMULA 1

Αποχωρήσεις από τη F1;

FORMULA 1

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπαίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 καθώς δεν υπάρχει μόνο η απειλή αποχώρησης από τις ομάδες της Red Bull αν δεν εξασφαλίσουν ανταγωνιστικούς κινητήρες. Η Pirelli αφήνει ερωτηματικά για τη στάση της αν αποχωρήσουν οι δυο ομάδες Red Bull και Toro Rosso

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Όλα αυτά ενώ τόσο οι «ταύροι» όσο και ο Bernie Ecclestone, πιέζουν για να βρεθεί μία λύση. Κοινώς, να δεχθεί η Ferrari να παρέχει από του χρόνου μονάδες ισχύος ίδιων προδιαγραφών με εκείνες που θα έχει στα κόκκινα μονοθέσια! Πράγμα που χωρίς πολύ σκέψη καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί…

Να όμως που η Red Bull βρήκε σημαντικό σύμμαχο και μάλιστα από την Ιταλία! Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του αγωνιστικού της διευθυντή, Paul Hembery: «Μία τέτοια εξέλιξη θα μας έκανε να σκεφτούμε πολύ σοβαρά την παραμονή μας στο σπορ. Το να χάσεις δύο υψηλής ποιότητας, καλού budget και άριστου επαγγελματισμού ομάδες, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν όπως φαντάζομαι άμεση αντικαταστάτες, εύλογα προβληματίζει. Ξέρω πως πολλοί λένε ότι οι ομάδες έρχονται και φεύγουν αλλά εδώ μιλάμε για μία πολύ σημαντική οικονομική επένδυση από πλευράς Red Bull όλα αυτά τα χρόνια. Από τη δική μας πλευρά, θεωρούμε πως μία τέτοια αποχώρηση, θα αποδυνάμωνε δραματικά το σπορ».

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια των δηλώσεων που έκανε στο βρετανικό Autosport, ο Hembery στάθηκε ακόμα στο φυτώριο νέων οδηγών που ακούει στο όνομα Red Bull Junior Team αλλά και την επένδυσή που αυτή έχει κάνει στην προώθηση του σπορ μέσω δεκάδων εκδηλώσεων ανά τον κόσμο.

H Red Bull πραγματοποιεί κάθε χρόνο πολλά roadshows ανά τον κόσμο

H Red Bull πραγματοποιεί κάθε χρόνο πολλά roadshows ανά τον κόσμο

Πρέπει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο της Pirelli για την αποκλειστική παροχή ελαστικών στην F1, λήγει στο τέλος της επόμενης χρονιάς.