Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ξεκίνησε η διάθεση της επετειακής Vespa 946

Ελλάδα 19:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η διάθεση της επετειακής Vespa 946

NEWSMOTO

Ξεκίνησε η διάθεση της επετειακής Vespa 946

NEWSMOTO

Η Vespa ξεκίνησε στην Ασία τη διάθεση της 946 η οποία κλείνει 10 χρόνια από την πρώτη της εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Πριν από 10 χρόνια, το 2013, η Vespa σχεδίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο ονόμασε 946 και ήταν αφιερωμένο στην Vespa MP6 του 1945. Η αρχική ονομασία του μοντέλου ήταν Quarantasei, ωστόσο όταν ολοκληρώθηκε και βγήκε στην αγορά μετονομάστηκε σε 946. Με αυτόν τον τρόπο η Vespa τίμησε τη χρονιά ίδρυσή της που ήταν το 1946.

Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία αυτού του μοντέλου η Vespa αποφάσισε να βγάλει μια ειδική έκδοση για να γιορτάσει τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας ύπαρξης του μοντέλου. Για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην 946, οι Ιταλοί αποφάσισαν να τη διαθέσουν πρώτα στην αγορά της Κίνας και μάλιστα στην ημερομηνία έναρξης του κινεζικού ημερολογίου.

Advertisement
Advertisement

Η ημερομηνία έναρξης του εορτασμού του κινεζικού ημερολογίου είναι στις 22 Ιανουαρίου και φέτος είναι η χρονιά του λαγού σύμφωνα με τους Κινέζους. Αυτός είναι ο λόγος που η επετειακή 946 φέρει στη μάσκα και την ουρά της γραφικά ενός λαγού με αισθητική που θυμίζει κόμικ. Ο χρωματισμός του scooter θα είναι πράσινος σε συνδυασμό με μαύρες λεπτομέρειες στη σέλα, το πάτωμα και την κεντρική κολώνα.

 

Advertisement

Η Vespa 946 10 Anniversario θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.000 μονάδες και σίγουρα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν παρουσιαστεί. Πάντως οι Ιταλοί δεν ακολούθησαν τη λογική της πρώτης 946 η οποία ήταν βαμμένη στο τυχερό χρώμα εκείνης της χρονιάς (Χρονιά του Φιδιού) για τους Κινέζους, αλλά προτίμησε το πράσινο σε αντίθεση με τα κόκκινο, κίτρινο και μαύρο που είναι τα τυχερά χρώματα της «Χρονιάς του Λαγού». Η Vespa ανακοίνωσε επίσης ότι θα ετοιμάσει στα επόμενα χρόνια 12 επετειακές 946 που θα είναι αφιερωμένες στο ζωδιακό κύκλο της Κίνας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η κορυφαία έκδοση της νέας Vespa GTS; (+video)
EICMA 2022: Εντός έδρας παρουσία για Piaggio-Vespa (+video)
70 χρόνια Vespa στην Ελλάδα

Advertisement