Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει συλλεκτικό supercar

Ελλάδα 12:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει συλλεκτικό supercar

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει συλλεκτικό supercar

ΝΕΑ

Κρατώντας τον twin-turbo V6 από την κορυφαία σε απόδοση έκδοση GTAm της Giulia, η Alfa Romeo ετοιμάζει κάτι που θα συναρπάσει όλο το αυτοκινητιστικό κοινό και όχι μόνο τους φανατικούς Alfisti.

Advertisement
Advertisement

Ο Alejandro Mesonero-Romanos, επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo, άφησε να εννοηθεί πως η εταιρεία ετοιμάζει μια έκπληξη για το άμεσο μέλλον.

Η Alfa Romeo μπορεί να δείχνει πως εμπορικά εστιάζει στα SUV μετά από την παρουσίαση της νέας Tonale που πρόσφατα εισήχθη και στην ελληνική αγορά, αλλά και την Brenero για την οποία θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, όμως, όπως φαίνεται, δεν ξεχνάει τις ρίζες της. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, οι φίλοι της Alfa Romeo θα έχουν ένα ολοκαίνουργιο τοτέμ, που θα είναι ένα περιορισμένης παραγωγής supercar με τον κινητήρα στο κέντρο.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας αυτός, θα είναι ο twin turbo V6 που έχουμε δει στη Giulia GTAm, ενώ το πλαίσιο αλλά και το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα και άλλα «ευγενή» και υπερελαφρά υλικά. Μια σχετική αναφορά του περιοδικού Car, μας δείχνει πως το νέο αυτό σπορ αυτοκίνητο της Alfa Romeo θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του σε πρωτότυπη μορφή το 2023, για να ακολουθήσει μέσα στο ίδιο έτος η τελική του μορφή για περιορισμένη παραγωγή που θα διατεθεί έως το 2025.

Ένα υπεραυτοκίνητο με τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, θα ήταν κάτι ιδιαίτερα συγκινητικό για τους φίλου της ιταλικής μάρκας σε όλο τον κόσμο και θα διαθέτει σχετικά χαμηλό κόστος εξέλιξης. Ειδικά, αν χρησιμοποιηθούν στοιχεία από την εξέλιξη άλλων μοντέλων του Ομίλου Stellantis, αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάτι τελείως νέο. Εικάζεται πως στο κομμάτι της σχεδίασης για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς του μοντέλου, συμμετέχει και η Alfa Romeo Sauber F1 Team, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της για τη ρύθμιση του πλαισίου.

Advertisement

Ο Alejandro Mesonero-Romanos που έχει από το προηγούμενο καλοκαίρι αναλάβει τις τύχες του σχεδιαστικού τμήματος της ιταλικής μάρκας (έχοντας προϋπηρεσία σε Seat και Cupra), θέλει να δημιουργήσει «προοδευτικά» αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας τo πρωτότυπο BAT του Scaglione, καθώς και τη Montreal του Gandini ως παραδείγματα έμπνευσης από το παρελθόν. Ωστόσο, ο σχεδιαστής ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο της αντιγραφής του παρελθόντος παρουσιάζοντας προτάσεις με ρετρό επίγευση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι η ανανεωμένη Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo Tonale με τεχνολογία NFT (+video)
Volvo PHEV: Κινηθείτε έξυπνα και ηλεκτρικά