Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO PHEV 2022

Η Volvo γνωρίζει καλά την τεχνολογία PHEV

Ελλάδα 18:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo γνωρίζει καλά την τεχνολογία PHEV

VOLVO PHEV 2022

Η Volvo γνωρίζει καλά την τεχνολογία PHEV

VOLVO PHEV 2022

Η Volvo είναι γεγονός πως πρωταγωνιστεί ξεκάθαρα στα υπερσύγχρονα συστήματα PHEV τα οποία προσφέρει σε όλη την γκάμα της και μάλιστα φέρνουν το αύριο της αυτοκίνησης ακόμη πιο κοντά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρίας, το 2025 η γκάμα της θα αποτελείται κατά 50% από ηλεκτρικά αυτοκίνητα (και τα υπόλοιπα plug-in υβριδικά) ενώ από το 2030 θα είναι μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα.

Σημειώστε μάλιστα εδώ πως η Volvo υπήρξε όχι μόνο η πρώτη εταιρία που ανακοίνωσε την πλήρη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση αλλά και η πρώτη που εφάρμοσε plug-in υβριδικά συστήματα σε όλη την γκάμα της. Πρωτοπόρος δηλαδή στην τεχνολογία που πρωταγωνιστεί σήμερα.

Advertisement
Advertisement

H εταιρία βρίσκεται πλέον στο σημείο να παρουσιάζει την δεύτερη γενιά των plug-in υβριδικών συστημάτων, στα οποία έχει ενσωματώσει την εμπειρία εξέλιξης πάνω από μία δεκαετία σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους. Ενώ παράλληλα προσφέρει νέες δυνατότητες, που καθιστούν τα μοντέλα της σειράς Recharge ακόμα πιο αποδοτικά και πολύ πιο κοντά στο πνεύμα ενός καθαρόαιμου ηλεκτρικού.

Ας δούμε όμως τώρα και πίσω από την κουρτίνα. Το υβριδικό σύστημα της Volvo έχει λοιπόν ως βασικό χαρακτηριστικό την αυξημένη αυτονομία με ηλεκτρική κίνηση, που φθάνει ή και ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα.

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι κάτι παραπάνω από επαρκής για τις καθημερινές μετακινήσεις ενός μέσου οδηγού σε μία σύγχρονη πόλη, καθώς σύμφωνα με μετρήσεις ο οδηγός ενός premium οχήματος αυτής της κατηγορίας δεν κάνει περισσότερα από 50 χιλιόμετρα ημερησίως.

Advertisement

Το νέο σύστημα βασίζεται σε μία μεγαλύτερη μπαταρία με ένα τρίτο στρώμα από κυψέλες, και την χωρητικότητά της ανεβασμένη από τις 11,6 kWh στις 18,8 kWh. Υπάρχει επίσης και ένας πιο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα με απόδοση στους 145 ίππους.

Advertisement

Η συνδυαστική ισχύς για τα μοντέλα Recharge T6 φθάνει τους 350 ίππους και τους 450 ίππους για τα μοντέλα Recharge T8. Τα νούμερα αυτά τα καθιστούν τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, εξασφαλίζοντας παράλληλα και κορυφαίες επιδόσεις.

Όταν το σύστημα λειτουργεί ως υβριδικό, η μπαταρία και η ηλεκτροκίνηση συμμετέχει πολύ περισσότερο στις εναλλαγές με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, στοιχείο που μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση και εξασφαλίζει ένα πιο premium και πολιτισμένο τρόπο μετακίνησης, χάρη στον περιορισμό των μηχανικών θορύβων. Αυτό θα πει τεχνολογία στην υπηρεσία του πελάτη…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo XC40 Recharge PHEV: Δυο κόσμοι, πολλά πλεονεκτήματα
Volvo Recharge Plug-In: Ο εναλλακτικός δρόμος για την ηλεκτροκίνηση
Volvo XC60 Recharge PHEV: Καθαρή μετακίνηση χωρίς περιορισμούς