Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως να κάνετε το αυτοκίνητό σας… χριστουγεννιάτικο δέντρο (+video)

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως να κάνετε το αυτοκίνητό σας… χριστουγεννιάτικο δέντρο (+video)

ΝΕΑ

Πως να κάνετε το αυτοκίνητό σας… χριστουγεννιάτικο δέντρο (+video)

ΝΕΑ

Το να υπάρχει φωτισμός σε κάθε επιφάνεια του αμαξώματος και μάλιστα κρυφός αποτελεί για πολλούς ένα άφθαστο όνειρο. Και για κάποιους άλλους έναν εφιάλτη.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα, μία από τις σταθερές στην σχεδίαση των αυτοκινήτων ήταν τα φωτιστικά σώματα. Ένα σετ εμπρός, ένα σετ πίσω, με διακριτούς ρόλους και μία σχετική ελευθερία στην σχεδίαση, ιδίως τα τελευταία χρόνια όπου η ηλεκτροκίνηση επέτρεψε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων και πιο ευρηματικά σχήματα.

Όμως η εταιρία Magna έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Και να μετατρέψει κάθε τμήμα του αμαξώματος σε εν δυνάμει φωτιστική επιφάνεια.

Η εταιρία θεωρεί ότι η ιδέα της αποτελεί μία νέα εποχή στον φωτισμό των αυτοκινήτων, και έδειξε επίσημα, την “Litgate” ως πρώτο δείγμα αυτής της νέας ιδέας.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπουμε στο video πρόκειται για την πίσω πόρτα ενός αυτοκινήτου, το οποίου με την τεχνολογία Breakthrough Lightning που εφαρμόζει η Magna, υπάρχουν φωτιστικές δίοδοι ενσωματωμένοι μέσα στο υλικό κατασκευής του αμαξώματος.

Χάρη στην χρήση θερμοπλαστικών υλικών, οι φωτιστικές επιφάνειες μπορούν να πάρουν διάφορα πολύπλοκα σχήματα, και έτσι να μπορούν να ενσωματωθούν πάνω στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Η ιδέα αυτή σύμφωνα με την Magna θα μπορούσε να είναι πολύ ελκυστική για τους σχεδιαστές, οι οποίοι βλέπουν πια τα φωτιστικά σώματα ως βασικά στοιχεία στο design ενός αυτοκινήτου.

Advertisement

Η εφεύρεση της Magna δεν λειτουργεί μόνο στον σχεδιαστικό τομέα, αλλά θα μπορεί να συνδυαστεί και με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, δίνοντας τα ανάλογα σήματα στους οδηγούς με “πληροφορίες” που αφορούν την κίνηση του αυτοκινήτου αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν εμπρός.

Σύμφωνα με την Magna η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα, καθώς είναι ήδη έτοιμη για να δοθεί σε όσες αυτοκινητοβιομηχανίες το επιθυμούν ακόμα και μέσα στην χρονιά.

Advertisement

Ας ελπίσουμε πάντως να υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες για το πως θα χρησιμοποιεί κάθε οδηγός όλα αυτά τα “λαμπιόνια” γιατί το μέλλον με αυτοκίνητα που αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: Νέα… έξυπνα φωτιστικά σώματα (+video)
Porsche: Τί συμβαίνει με τα πίσω φώτα των 991;
Τα LED Matrix φώτα του νέου Skoda Karoq Sportline (video)

Advertisement