Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Honda Civic Type R πήγε για ρεκόρ στο Nurburgring;

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο Honda Civic Type R πήγε για ρεκόρ στο Nurburgring;

ΝΕΑ

To νέο Honda Civic Type R πήγε για ρεκόρ στο Nurburgring;

ΝΕΑ

Ένα μήνα περίπου μετά το ρεκόρ του νέου Honda Civic Type R στην πίστα της Suzuka, σειρά φαίνεται πως παίρνει αυτή του Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Το καυτό ιαπωνικό μοντέλο ανέβασε τις προσδοκίες μετά τον ταχύτερο γύρο προσθιοκίνητου στην πίστα δοκιμών της Honda.

Τί γυρεύει το νέο Civic Type R στο Nurburgring; Και που αλλού να πάει είναι η απάντηση, αφού οι Ιάπωνες μετά την ολοκλήρωση του κύκλου δοκιμών στην έδρα τους, είπαν να βγουν και προς τα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης.

To Civic Type R τα πήγε εξαιρετικά όταν πριν από ένα μήνα πέτυχε ρεκόρ ταχύτερο γύρου στη Suzuka όσον αφορά τα προσθιοκίνητα. Το αμέσως επόμενο ερώτημα ήταν πότε θα δοκιμάσει την τύχη του και στο Nurburgring, και φαίνεται πως έφθασε η ώρα για το μεγάλο τεστ.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιάπωνες θα αποκαλύψουν πλήρως το νέο Type R στις 3 Ιουλίου σε έδαφος των ΗΠΑ και μέχρι τότε θα φιγουράρει στις πίστες με καμουφλάζ. Γνωρίζουμε βεβαίως πως εφοδιάζεται με δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα με απόδοση 310 ίππους και 400 Nm ροπής.

Εφοδιάζεται αποκλειστικά με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με σήμα κατατεθέν το μεταλλικό επιλογέα όπως και οι προκάτοχοι του. Οι Ιάπωνες καμαρώνουν από τώρα ότι πρόκειται για το ταχύτερο Civic Type R που είδαμε ποτέ και μένει να αποδειχθεί αυτές τις ημέρες και στο Nurburgring.

Advertisement

Σε γερμανικό έδαφος θα προσπαθήσει να αποσπάσει αντίστοιχα τον τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου, τον οποίο κατέχει το Renault Megane RS Trophy R με δεύτερο το προηγούμενο Civic Type R. O ταχύτερος γύρος για το νέο Type R πριν από ένα μήνα στη Suzuka ήταν 2 λεπτά και 23,12 δευτερόλεπτα, σκορ που το ανεβάζει στην πρώτη θέση των ταχύτερων προσθιοκίνητων παραγωγής που πέρασαν από την ιαπωνική πίστα. Μάλιστα εκθρόνισε το προηγούμενο Civic Type R 2021 από την πρώτη θέση του βάθρου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Civic Type R με 310 ίππους!
Δείτε από κοντά το νέο Type R στο Νίρμπουργκρινγκ!
Οδηγούμε στη Σλοβακία το νέο Type-R