Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia Monte Carlo: Mοναδικό στιλ και σπορ απόλαυση

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia Monte Carlo: Mοναδικό στιλ και σπορ απόλαυση

SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia Monte Carlo: Mοναδικό στιλ και σπορ απόλαυση

SKODA FABIA 2022

Το νέο Skoda Fabia εντυπωσιάζει με την αισθητική του αμαξώματός του και την πρακτικότητα που εξασφαλίζουν οι τεράστιοι χώροι του. Και στην έκδοση Monte Carlo φέρνει στο προσκήνιο και έναν δυναμικό χαρακτήρα με σπορ αύρα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Skoda που διατρέχουν όλη την ιστορία από την εποχή της ίδρυσής της έως τις ημέρες μας ήταν η συμμετοχή της σε κάθε μορφής αγώνες. Μία παράδοση που πέρα από τις διακρίσεις περνά και στην γκάμα των αυτοκινήτων της, με εκδόσεις και χαρακτηριστικά που απευθύνονται στον ενθουσιώδη οδηγό και στην απόλαυση της οδήγησης.

Στο νέο Fabia τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει η έκδοση Monte Carlo, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τα άλλα τρία επίπεδα εξοπλισμού, Active, Ambition και Style. Η Skoda χρησιμοποιεί το όνομα του ιστορικού ράλι στις σπορ εκδόσεις του Fabia από το 2011 και αυτό κάνει και σε αυτήν την τέταρτη γενιά του μοντέλου.

Οι κύριες διαφοροποιήσεις και αυτές που δίνουν τον δυναμισμό στην εμφάνιση της συγκεκριμένης έκδοσης εντοπίζονται στις μαύρες λεπτομέρειες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και τις σπορ ποδιές κάτω από τους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Fabia και στην έκδοση Monte Carlo παραμένει κορυφαίο αεροδυναμικά για τα δεδομένα της κατηγορίας του με Cd μόλις 0,28. Η έκδοση αυτή γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμη από τα σήματα Monte Carlo που υπάρχουν στα εμπρός φτερά, ενώ διαθέτει φιμέ τζάμια στα πίσω πλαϊνά παράθυρα.

Παράλληλα το όνομα της εταιρίας είναι γραμμένο με μαύρα γράμματα στην πίσω πόρτα, ενώ προαιρετικά μπορεί να διατεθεί και με μαύρη οροφή.

Advertisement

Τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία LED ή full-LED ως προαιρετικό εξοπλισμό. Υπάρχουν επίσης προβολείς ομίχλης και πανέμορφες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών Proxima με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα τάσια που αφαιρούνται.

Advertisement

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να το παραγγείλουν με τις προαιρετικές ζάντες των 17 ή 18 ιντσών για ακόμα πιο εντυπωσιακή παρουσία.

Το σαλόνι έχει μία έντονη σπορ διάσταση, με έντονη την παρουσία του μαύρου χρώματος και κάποιες κόκκινες πινελιές στον διάκοσμο να προσδίδουν ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα. Ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με πολλές ρυθμίζεις και άψογη στήριξη του σώματος στην γρήγορη οδήγηση.

Advertisement

Υπάρχει επίσης σπορ δερμάτινο τιμόνι τριών ακτίνων με διακόπτες για πολλαπλές λειτουργίες καθώς και επένδυση σε στιλ ανθρακονήματος στο ταμπλό, στοιχεία που προσθέτουν δυναμισμό και χαρακτήρα στο νέο Fabia.

Το Skoda Fabia Monte Carlo προσφέρεται στάνταρ με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών, ο οποίος έχει την δυνατότητα να προσαρμόζει τις ενδείξεις του ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, ενώ στην έκδοση αυτή εφοδιάζεται με ένα πιο δυναμικό και σπορτίφ φόντο στην διάταξη των οργάνων.

Σε επίπεδο ασφάλειας, και η έκδοση Monte Carlo διαθέτει έως εννέα αερόσακους και κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια, με βαθμολογία πέντε αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP. Για πρώτη φορά διαθέτει τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού Travel Assist, Park Assist και Maneuver Assist.

Οι ψηφιακές παροχές διασύνδεσης στο Fabia Monte Carlo είναι κορυφαίες για τα δεδομένα της κατηγορίας, με ένα υπερσύγχρονο σύστημα πολυμέσων το οποίο μπορεί να εφοδιαστεί με οθόνη που φθάνει έως και τις 9,2 ίντσες.

Υπάρχει σταθερή και μόνιμη πρόσβαση στο διαδίκτυο για σύνδεση με τις υπηρεσίες Skoda Connect για τα κινητά τηλέφωνα. Στην συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται και το κορυφαίο ηχοσύστημα Amundsen το οποίο μεταξύ άλλων προφέρει έλεγχο των λειτουργιών μέσω χειρονομιών ή φωνητικών εντολών.

Το Skoda Fabia Monte Carlo διατίθεται με τους κινητήρες της υπόλοιπης γκάμας του μοντέλου. Στην κορυφή, και σαφώς πιο κοντά στον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, βρίσκεται ο 1,5 TSΙ των 150 ίππων.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται στάνταρ με ένα επτατάχυτο κιβώτιο DSG και έχει κορυφαίες επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 8,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φθάνει στα 225 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάθετε τη νέα Skoda Fabia σε 60 sec (video)
Τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας Skoda Fabia
Skoda Fabia: Με χώρους και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας