Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το απίστευτο νέο ταμπλό της Hyundai (+video)

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το απίστευτο νέο ταμπλό της Hyundai (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το απίστευτο νέο ταμπλό της Hyundai (+video)

ΝΕΑ

Η Ηyundai σχεδιάζει το ταμπλό του μέλλοντος με πολλές έξυπνες ιδέες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Στον κόσμο του αυτοκινήτου τα πρωτότυπα μας δίνουν μία πρώτη γεύση από όσα θα εφαρμοστούν στο μέλλον. Συνήθως στο μακρινό μέλλον, με σχέδια και ιδέες που ανοίγουν μια νέα διάσταση για το πως φανταζόμαστε την ζωή μας μαζί τους.

Λίγες φορές υπάρχουν κάποιες τέτοιες προσπάθειες που δεν μοιάζουν μακρινές και απραγματοποίητες. Και αυτή εδώ που βλέπουμε στο video είναι μία από αυτές.

Προέρχεται από την εταιρία Ηyundai Mobis η οποία είναι κάτι σαν το τμήμα εφαρμοσμένου σχεδιασμού της Ηyundai, της Kia και της Genesis.

Advertisement
Advertisement

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση ενός νέου ταμπλό με την ονομασία COMFI. Και περιλαμβάνει αρκετές νέες και έξυπνες λύσεις που δείχνουν όμως άμεσα εφαρμόσιμες.

Yπάρχει για παράδειγμα η δυνατότητα μετακίνησης της κεντρικής οθόνης προς την πλευρά του συνοδηγού, ο οποίος μέσα από ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι με πληκτρολόγιο, μπορεί να την μετατρέψει σε έναν laptop για εργασία.

Advertisement

Το σχέδιο προτείνει ένα αναδυόμενο ηχοσύστημα, μετακινούμενους διακόπτες για τον έλεγχο του κλιματισμού, οθόνες που εμφανίζονται δίπλα στο πολύ φουτουριστικό τιμόνι για τον έλεγχο της κυκλοφορίας, νέα οθόνη στην βάση της κεντρικής κονσόλας για έλεγχο των λειτουργιών, χρήση αυθεντικού ξύλου για την κατασκευή του ταμπλό και πολλά ακόμα.

Advertisement

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στον σχεδιασμό του κλιματισμού με νέας τεχνολογίας αεραγωγούς ενώ για το στιλ και την ευχάριστη διάθεση των επιβατών φροντίζει ο ψηφιακός φωτισμός που καλύπτει από άκρη σε άκρη το ταμπλό.

Μπορείτε από τώρα να έχετε μία ιδέα για το πως θα γίνουν σταδιακά τα σαλόνια της κορεάτικης εταιρίας όχι πολύ μακριά, το αργότερο μέσα σε μια πενταετία.

Πατήστε το play στο video της Hyundai Orbis και δείτε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για την σχεδίαση των νέων ταμπλό, χωρίς ακρότητες και υπερβολές αλλά με αρκετά εφαρμόσιμες λύσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Hyundai Ioniq 5 σαρώνει τα βραβεία (video)
Έτοιμο για λανσάρισμα το Hyundai Ioniq 6
Πως θα δώσει η Hyundai ψυχή στα ηλεκτρικά της;