Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τη Morgan από… ψηλά (+video)

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη Morgan από… ψηλά (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τη Morgan από… ψηλά (+video)

ΝΕΑ

Δεν είναι μόνο το στυλ των αυτοκινήτων της Morgan Motor Company, που είναι σαν μια αναδρομή σε μια παλαιότερη, πιο απλή εποχή. Το ίδιο το εργοστάσιο, 108 ετών, είναι κάτι που αξίζει να δούμε και το πετυχαίνουμε με έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπο χάρη σε αυτό το βίντεο.

Advertisement
Advertisement

Κάντε μια ιπτάμενη επίσκεψη στο 108 ετών εργοστάσιο της Morgan με αυτήν την περιήγηση με drone FPV.

Η Morgan ιδρύθηκε το 1909 στο Μάλβερν της Αγγλίας και μετακόμισε στη σημερινή της τοποθεσία Pickersleigh Road το 1914. Το εργοστάσιο επεκτάθηκε λίγο με τα χρόνια, αλλά δεν έχει αλλάξει και πολύ από τότε, που ο Χίτλερ… πέρασε στην Πολωνία.

Το βίντεο ακολουθεί την ίδια διαδρομή που ακολουθούσαν οι έως και 30.000 επισκέπτες σε ξεναγήσεις κάθε χρόνο (πριν από την πανδημία του COVID-19) αλλά μάλλον πιο γρήγορα και από πιο πλεονεκτική θέση. Ξεκινά από το αρχικό εργαστήριο του 1914 και περνάει μέσα από κάθε ένα από τα στάδια παραγωγής του εργοστασίου, τα οποία στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια που βρίσκονται στον λόφο.

Advertisement
Advertisement

Η ξενάγηση, περνά γύρω από το τμήμα της κατασκευής πλαισίου, όπου τα στελέχη αλουμινίου τοποθετούνται ώστε να δημιουργήσουν το κομμάτι πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν κινητήρας, αναρτήσεις σύστημα διεύθυνσης . Μετά, κατευθυνόμαστε στην περιοχή συναρμολόγησης όπου συνδέονται τα πάνελ αλουμινίου του αμαξώματος και, στη συνέχεια, στο ξυλουργείο.

Γύρω στο 1:15 βλέπουμε έναν τεχνικό να διαμορφώνει το ξύλο για τα πίσω φτερά χρησιμοποιώντας μια σέγα που φημολογείται ότι είναι περίπου 80-90 ετών, αν και κανείς στο εργοστάσιο δεν φαίνεται να ξέρει με βεβαιότητα, πότε την χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά.

Advertisement

Η κάμερα… πετά πάνω από διάφορα Plus Four και Plus 8 Morgan, καθώς και το εκτός δρόμου εστιασμένο CX-T. Όμως δεν φαίνεται κανένα… σημάδι από το 3-Wheeler, παλαιό και νέο.

Advertisement

Η Morgan «σκότωσε» το S&S V-twin-powered 3-Wheeler και ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα ολοκαίνουργιο trike αργότερα φέτος. Το νέο 3-Wheeler θα χρησιμοποιεί έναν τρικύλινδρο κινητήρα Ford και αναμένεται να αλλάξει η σχεδίασή του ώστε να γίνει πιο μοντέρνο, ενώ στυλιστικά θα έχει στοιχεία από το ηλεκτρικό EV3 3-Wheeler που παρουσιάστηκε το 2018.

Αυτό το σύντομο βίντεο αξίζει να το παρακολουθήσετε για μια συναρπαστική ματιά στον κόσμο της Morgan.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Morgan θα έχει τρικύλινδρο κινητήρα Ford
Το Morgan Plus Four CX-T… με άρωμα Ακρόπολις (+video)
Έτοιμα τα πρώτα επετειακά Morgan Plus 4