Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το «πιστάδικο» Subaru BRZ

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρουσιάστηκε το «πιστάδικο» Subaru BRZ

ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το «πιστάδικο» Subaru BRZ

ΝΕΑ

Απογυμνωμένο από τα μη απαραίτητα, και εξοπλισμένο με προσωρινές ατσάλινες ζάντες, το σπορ ιαπωνικό αυτοκίνητο στρέφει το βλέμμα τους στις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Πάλι έκανε το «θαύμα» του το τμήμα επιδόσεων της Subaru, STI, χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους αρέσκονται να εξασκούν το οδηγικό τους ταλέντο στην πίστα.

Πρωταγωνιστής είναι το BRZ, το οποίο λανσάρεται στην αποκλειστικά «πιστάδικη» εκδοχή “Cup Car Basic”, η οποία είναι απογυμνωμένη από κάθε εξοπλισμό άνεσης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εφοδιάζεται με 16άρες ατσάλινες ζάντες, που χρήζουν… αντικατάστασης, ενώ δια της απουσίας τους λάμπουν και οι αερόσακοι, για λόγους δίαιτας.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη το σπορ αυτοκίνητο έχει προικιστεί με roll cage, ζώνη οδηγού έξι σημείων και ειδικά πατάκια, την ίδια ώρα που το αμάξωμα μπορεί να «ντυθεί» στα χρώματα WR blue pearl, Ignition Red, Sapphire blue pearl, Crystal White Pearl, Ice silver metallic, Magnetite gray metallic και Crystal black silica.

Κάτω από το καπό «φωλιάζει» ένας boxer βενζινοκινητήρας 2,4 κ.εκ. απόδοσης 235 PS/250 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, συνεπικουρούμενου από διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Advertisement

Σημειώνεται ότι το μοτέρ έχει ένα ψυγείο λαδιού που φροντίζει για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα όταν το όχημα «οργώνει» την πίστα.

Advertisement

Το Subaru BRZ Cup Car Basic διατίθεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία με την τιμή του να ανέρχεται στα 25.000 ευρώ (¥3.338.500).

Η εν λόγω ειδική έκδοση θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Toyota Gazoo Racing GR86/BRZ Cup, με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς να διεξάγεται στις 16-17 Ιουλίου στην πίστα Fuji Speedway.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά SUV των Toyota και Subaru γίνονται πιο σπορ
Με 913 ίππους το Subaru του 1983 για το επόμενο Gymkhana
Αυτό είναι το σούπερ ηλεκτρικό Subaru STI E-RA