Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για το ιδιαίτερο Buick Blackhawk

Ελλάδα 8:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για το ιδιαίτερο Buick Blackhawk

ΝΕΑ

Δημοπρασία για το ιδιαίτερο Buick Blackhawk

ΝΕΑ

Είναι ένα πρωτότυπο της Buick που μας έρχεται από το 2003, όταν η εταιρεία συμπλήρωνε 100 χρόνια ζωής και τώρα θα δημοπρατηθεί για άλλη μια φορά.

Advertisement
Advertisement

Το Blackhawk είναι ένα μοντέλο που ενδεχομένως λείπει σήμερα από τη μάρκα που έχει περάσει πολλά και θα μπορούσε μια σύγχρονη εκδοχή του να επαναφέρει τις παλιές δόξες.

Το ιδιαίτερο αυτό πρωτότυπο, ήταν το πνευματικό τέκνο του Michael Doble, του Διευθυντή Ειδικών Οχημάτων της Buick και κατασκευάστηκε για να γιορτάσει η μάρκα τα 100 χρόνια παρουσίας της στην αγορά. Είναι ένα CC (coupe- cabrio) με σκληρή αναδιπλούμενη κορυφή και μια σειρά από πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή των γεγονότων για λογαριασμό της Buick. Το Blackhawk είναι στην πραγματικότητα μια Buick Riviera του 1996 που έχει υποστεί αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Το Blackhawk χρησιμοποιεί μια σειρά ανταλλακτικών από τη μακρά ιστορία της μάρκας και έτσι για την ιστορία, καταγράφουμε πως η μάσκα εμπρός είναι από την Buick του 1939, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία από την Roadmaster του 1941 και του 1948. Σε αντίθεση με το Riviera πάνω στο οποίο βασίστηκε το πρωτότυπο, το Blackhwak είναι πισωκίνητο και με σημαντικά μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο. Ειδικά το τελευταίο, είναι 3.277 χιλ. (περίπου 25 εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό της Riviera). Ένα τόσο επιβλητικό αυτοκίνητο, δεν θα μπορούσε να έχει κάποιο αναιμικό μοτέρ κάτω από το εμπρός του καπό.

Εκεί βρίσκεται ο ίδιος κινητήρας που χρησιμοποίησε η Buick το 1970. Η έκδοσή του για το Blackhawk περιλαμβάνει σύστημα ψεκασμού και όχι καρμπιρατέρ, κάτι που κάνει την απόδοση να φτάνει στους 463 ίππους και τα 691 Nm ροπής. Το Blackhawk δανείζεται την ανεξάρτητη ανάρτησή του από την Corvette, ενώ σημαντική δουλειά έχει γίνει και στην καμπίνα των επιβατών. Τα καθίσματα, οι επενδύσεις των θυρών και το ταμπλό είναι όλα καλυμμένα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ενώ πινελιές από πραγματικό ξύλο είναι ενσωματωμένες στο τιμόνι και στο ταμπλό.

Advertisement

Στο «βιογραφικό» του αυτοκινήτου, έχει προστεθεί και η συμμετοχή του στην κινηματογραφική ταινία Bad Boys II, καθώς εκεί ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του Will Smith. Το αυτοκίνητο δημοπρατείται αυτή την περίοδο από τη Mecum και είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε για πόσα χρήματα θα αλλάξει χέρια- γιατί κοινό που να το θέλει, είναι σίγουρο πως έχει και μάλιστα πολύ μεγάλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Buick Smart Pod & GL8 Flagship Concept: Τεχνολογία και πολυτέλεια
Αυτή δεν είναι απλά μία κλασική Mercedes SL
Το Rivian R1T μετατρέπεται σε… αμφίβιο! (+video)

 

 

Advertisement