Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Buick Smart Pod & GL8 Flagship Concept: Τεχνολογία και πολυτέλεια

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Buick Smart Pod & GL8 Flagship Concept: Τεχνολογία και πολυτέλεια

ΝΕΑ

Buick Smart Pod & GL8 Flagship Concept: Τεχνολογία και πολυτέλεια

ΝΕΑ

Η Buick… προσγειώθηκε στην έκθεση Auto Guangzhou 2021 με δύο πρωτότυπα οχήματα. Το concept Smart Pod και το GL8 Flagship Concept. Το πρώτο δημιουργήθηκε από το Advanced Design Studio της GM στις Ηνωμένες Πολιτείες και το δεύτερο από σχεδιαστές  του studio PATAC στη Σαγκάη.

Advertisement
Advertisement

To Smart Pod sυνδυάζει την αυτόνομη τεχνολογία με την πλατφόρμα Ultium της αυτοκινητοβιομηχανίας και την άνεση. Όσο για το GL8 Flagship Concept, είναι  σχεδιασμένο με  επιφάνειες που δίνουν έμφαση τόσο στη δύναμη όσο και στην ενέργεια – οπτικά.

Το Smart Pod έχει να κάνει με τη μεγιστοποίηση της άνεσης ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Το πρωτότυπο μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για υψηλά επίπεδα παγκόσμιας, ασφάλειας και συνδεσιμότητας, σύμφωνα με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σχεδιασμένο ως ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία φωτισμού micro-LED αντί για κανονικούς προβολείς και πίσω φώτα, ενώ τα δυναμικά κινούμενα σχέδια φωτισμού και η συρόμενη πόρτα δημιουργούν μια εξατομικευμένη ατμόσφαιρα υψηλής τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

«Το Smart Pod είναι μια τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία που εξετάζει το πλήρες δυναμικό των προηγμένων τεχνολογιών στην ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και την ψηφιοποιημένη συνδεσιμότητα, που παρέχεται με πολυτελές τρόπο», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της General Motors China, Stuart Norris.

Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του concept της Buick περιλαμβάνουν την ευάερη οροφή, το καινοτόμο γυάλινο πλέγμα (για μέγιστη ορατότητα), το πλήρως ανακλινόμενο κάθισμα ύπνου, τα πτυσσόμενα τραπέζια, την βελτιωμένη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, ένα σύστημα διαχείρισης ήχου περιβάλλοντος, ένα σύστημα καθαρισμού αέρα και φυσικά, premium και φυσικά υλικά .

Advertisement

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μια μεγάλη αναδιπλούμενη οθόνη LED 50 ιντσών, καθώς και ένα εικονικό σύστημα πιλοτηρίου που τροφοδοτείται από λογισμικό με δυνατότητα Artificial intelligence (AI). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές για να ελέγξετε όλες τις λειτουργείες, του αυτοκινήτου, το οποίο συνοδεύεται από τεχνολογία παρακολούθησης ματιών.

Advertisement

Η καμπίνα του pod υποστηρίζει επίσης βελτιωμένη πλοήγηση και ενσωμάτωση σε πραγματικό χρόνο με προσωπικές συσκευές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως απομακρυσμένο γραφείο.

Φυσικά, αυτό είναι απλώς μια άσκηση δημιουργικότητας και ενώ οχήματα όπως αυτό μπορεί μια μέρα (σύντομα) να κυκλοφορούν στους δρόμους μας, αυτή η μέρα σίγουρα δεν είναι σήμερα.

Advertisement

Όσο για το GL8 Flagship Concept, εκτός από το καινοτόμο στυλ, αυτό το μίνι Van  διαθέτει επίσης συνδυασμό εξωτερικών χρωμάτων και πανοραμική οροφή, η οποία έχει ένα ξεχωριστό γυάλινο θόλο, που εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή από μπροστά προς τα πίσω, βελτιώνοντας την αεροδυναμική.

Άλλα στιλιστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τους προβολείς σε σχήμα φτερού της Buick, οι οποίοι είναι λειτουργικοί και λέγεται ότι υποστηρίζουν « προηγμένη συνδεσιμότητα μεταξύ του οχήματος, των χρηστών, των πεζών και άλλων οχημάτων ».

Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό, αν όχι περισσότερο. Διαθέτει καθίσματα ( η Buick τα ονομάζει μηδενικής βαρύτητας) τα οποία μεταφέρονται για να δημιουργήσουν μία ευέλικτη διάταξη.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η αιχμή του δόρατος είναι μια οθόνη, με επίκεντρο τον οδηγό, 30 ιντσών που ενώνεται με μια ενσωματωμένη οθόνη αφής. Το Concept παρουσιάζει το πως θα είναι τα οικογενειακά MPV το έτος 2030, αν και δεν θα μας πείραζε να δούμε τέτοιους εσωτερικούς χώρους σε επόμενα μοντέλα παραγωγής .

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα premium ηχοσύστημα ενσωματωμένο στα προσκέφαλα, έξυπνη κινητικότητα V2X και φωνητικές εντολές, με τον οποίο ελέγχετε «σχεδόν» όλες τις λειτουργίες του οχήματος, σύμφωνα με την Buick.

Το πρωτότυπο GL8 Flagship σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια ασφαλή και ξεκούραστη εμπειρία οδήγησης, καθώς και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ των επιβατών του και της υποδομής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Buick Enspire Concept των 550 ίππων
Buick Avista Concept, το νέο Opel GT;
Buick LaCrosse, όπως λέμε νέο Insignia