Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Damon Hill μιλάει για τη νέα Formula 1

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Damon Hill μιλάει για τη νέα Formula 1

FORMULA 1

O Damon Hill μιλάει για τη νέα Formula 1

FORMULA 1

Σε μία σεζόν με τόσο μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, έχει πάντα ενδιαφέρον να διαβάζεις τις απόψεις οδηγών που έχουν γράψει ιστορία. Ένας από αυτούς είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 του 1996, Damon Hill!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Βρετανός μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports για τα νέα μονοθέσια, τα οποία παρακολούθησε (και άκουσε) από κοντά, καθώς βρέθηκε στην πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα στη νότια Ισπανία, όπου έγιναν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης.

Οι νέες μονάδες ισχύος αποδεικνύεται πως αποτελούν μεγάλη  πρόκληση από τεχνικής πλευράς. Οδηγικά, οι πολόγοι είναι ευχαριστημένοι από την αυξημένηροπή. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι σχετικά με τον ήχο τους – ίσως θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερη φασαρία. Όμως εξακολουθούμε να έχουμε να κάνουμε με την F1, τα μονοθέσια είναι πολύ ισχυρά και πάρα πολύ γρήγορα. Κάποιες ομάδες θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βαθμολογηθούν και νομίζω πως θα είναι δύσκολο για κάποιο συγκεκριμένο οδηγό ή ομάδα να έχει αξιοπιστία όλη τη σεζόν. Αυτός είναι ένας παράγοντας που πιστεύω  πως θα κάνει το πρωτάθλημα περισσότερο απρόβλεπτο“, είπε ο Hill.

Advertisement
Advertisement

Ο 53χρονος βετεράνος οδηγός, αναφέρθηκε και στο σύστημα βαθμολόγησης του 2014, όπου έχει γίνει μεγάλος ντόρος για την απόφαση να μετρούν διπλοί οι βαθμοί στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι.

Σε αντίθεση με πολλούς, ο Hill τάχθηκε υπέρ αυτής της ιδέας: “Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν αντιδράσεις. Ο στόχος των οδηγών, παραμένει η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αν υπάρχει όλο και μεγαλύτερη μάχη προς το τέλος της σεζόν, αν κρίνονται όλο και περισσότερα, αυτό θα είναι πιο συναρπαστικό“.