Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλήσεις- ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλήσεις- ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Πωλήσεις- ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Kia καταγράφει το καλύτερο τρίμηνο της ιστορίας της στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας ένα μερίδιο αγοράς που έφτασε το 4,2%.

Advertisement
Advertisement

Τα στοιχεία της ACEA δείχνουν πως οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 24,5% στην Ευρωπαϊκή αγορά με τα Sportage, Niro και Ceed να ξεχωρίζουν.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ευρώπης (ACEA), η Kia πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη, σημειώνοντας 4,2% στο τρίτο τρίμηνο του 2021. Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ, σε σχέση με το προηγούμενο μερίδιο που επιτεύχθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους και ήταν 3,9%.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, αυξήθηκε συνολικά κατά 6,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 24,5%, με ετήσιες πωλήσεις 387.716 μονάδων, σε σύγκριση με τις 311.326 για την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το SUV Sportage που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της Kia μέχρι στιγμής φέτος με 88.580 πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το crossover Niro είναι το δεύτερο στη λίστα με τα μοντέλα που έχουν σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις, με 70.537 μονάδες και ακολουθεί το σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη Ceed (hatchback, Sportwagon, ProCeed και XCeed), το οποίο πούλησε 67.230 μονάδες. Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού για την Kia. Με το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού crossover EV6 και του ολοκαίνουργιου Sportage, προσδοκούμε σε ακόμη περισσότερους πελάτες στην οικογένεια της Kia».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Kia EV6 στην Ισπανία
Νέο Kia Niro: Με τολμηρή σχεδίαση και σύγχρονες τεχνολογίες
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia Sportage για την Ευρώπη

Advertisement

 

 

 

Advertisement