Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο με αυτονομία 402 χιλιόμετρα

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο με αυτονομία 402 χιλιόμετρα

Mobility

Διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο με αυτονομία 402 χιλιόμετρα

Mobility

Το Jewel E είναι ένα ηλεκτροκίνητο διώροφο λεωφορείο που κατασκεύασε η Equipmake σε συνεργασία με την Beulas και υπόσχεται «πράσινες» αστικές μετακινήσεις στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Advertisement
Advertisement

Το Jewel E είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο που πληροί τα πρότυπα ασφάλειας των μεγάλων οχημάτων «Transport for London» που φτάνουν έως το 2024.

Οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες θα μεταμορφώσουν τα περισσότερα από τα επιβατικά οχήματα αλλά μια επέκταση της τεχνολογίας και σε άλλα οχήματα, θα μπορούσε να προσφέρει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Ένα όχημα που είναι πιθανό να γίνει ηλεκτρικό και να έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση, είναι τα αστικά λεωφορεία.

Advertisement
Advertisement

Με ένα καλό σύστημα προγραμματισμού των διαδρομών, των ωραρίων και των σημείων φόρτισης, με σωστό προσδιορισμό των επισκέψεων στους φορτιστές, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάλειψη της ρυπογόνας αστικής συγκοινωνίας. Ακριβώς αυτή την περίπτωση έρχεται να μας «δείξει» το Jewel E, που είναι ένα διώροφο λεωφορείο, με αισθητική παραπομπή στα αντίστοιχα της Bristish Leyland που κυκλοφορούσαν στο Λονδίνο.

Η πρόταση είναι της Equipmake, που είναι ειδική στα ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα, και συνεργάστηκε με την Ισπανική Beulas σε ότι είχε να κάνει με την κατασκευή του αμαξώματος. Η Equipmake έχει δημιουργήσει μια universal πρόταση ηλεκτροκινητήρα και μπαταριών, που μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά μεγέθη λεωφορείων.

Advertisement

Το σύστημα μετάδοσης μπορεί να αποδώσει έως και 536 ίππους και μια μέγιστη τιμή ροπής της τάξης των 3.500 Nm. Ο κινητήρας HTM 3500 της εταιρείας μπορεί να συνδυαστεί με μια μπαταρία ιόντων λιθίου που μπορεί να φτάσει τα 543 kWh. Οι μπαταρίες και η ροπή προσφέρουν στο διώροφο λεωφορείο αυτονομία έως και 402 χιλιόμετρα, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετή για το καθημερινό πρόγραμμα των λεωφορείων.

Advertisement

Το Jewel E αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές πριν από το τέλος του έτους και έχει ενδιαφέρον να πούμε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζουν πως μέχρι το 2024 θα έχουν 4.000 εγχώριας κατασκευής λεωφορεία μηδενικών ρύπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Ηλεκτρικό Λεωφορείο Irizar ie tram παραδόθηκε στην Ο.ΣΥ. Α.Ε.
Σκληρό test-drive για το ηλεκτρικό λεωφορείο του ομίλου Σαρακάκη
Ισραήλ: Αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο με ασύρματη φόρτιση

Advertisement