Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ένα Isuzu 117 με πολλές πρωτιές

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία ένα Isuzu 117 με πολλές πρωτιές

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία ένα Isuzu 117 με πολλές πρωτιές

ΝΕΑ

Το πανέμορφο ιαπωνικό μοντέλο Isuzu 117 αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο κουπέ Isuzu αποτέλεσε ένα από τα πρώτα τετράτροχα οχήματα στο σύνολο των εταιρειών που απαρτίζουν την Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο σχεδιάστηκε από ευρωπαϊκό στούντιο και πιο συγκεκριμένα από την Ghia και τον «θρύλο» Giorgetto Giugiaro.

Το Isuzu 117, όπως και ονομάζεται, ήταν επίσης το πρώτο σπορ μοντέλο παραγωγής παγκοσμίως που εφοδιαζόταν με κινητήρα πετρελαίου και ένα από τα πρώτα που προσφερόταν με διπλών εκκεντροφόρων μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του ’60, όταν οι Ιάπωνες κατασκευαστές ξεκίνησαν την παραγωγή σπορ μοντέλων, με σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας τους, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μοντέλων όπως η Toyota 2000 GT, το Datsun 240Z, το Honda S600 και φυσικά το Isuzu 117.

Για να κρατήσουν το κόστος κατασκευής σε χαμηλά επίπεδα οι τεχνικοί της φίρμας αποφάσισαν να διατηρήσουν την ίδια αρχιτεκτονική πλαισίου που διέθετε το σεντάν μοντέλο Florian. Κατόπιν ανέλαβε τη σχεδίασή του ο Giugiaro, η οποία για αρκετούς διαθέτει κοινά στοιχεία με το Fiat Dino.

Advertisement

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1968, το 117 εφοδιαζόταν με ένα τετρακύλινδρο μοτέρ 1,8 λίτρων με μονό εκκεντροφόρο, ο οποίος συνεργαζόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων που έστελνε την ισχύ των 102 PS στους πίσω τροχούς. Αργότερα θα τοποθετηθεί ο 1.800άρης με τους δύο ΕΕΚ, απόδοσης 134 PS με κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο, ενώ το 1979 κάνει την εμφάνισή του ο πετρελαιοκινητήρας των 2,2 λίτρων με ισχύ 74 PS.

Advertisement

Το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες βγήκε από την γραμμή παραγωγής το 1975 και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η συγκεκριμένη έκδοση 117 XE διαθέτει ένα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, όπως ραδιοκασετόφωνο AM/FM, μηχανικό κλιματισμό και ηλεκτρικά παράθυρα. Για όποιον ενδιαφερόμενο, να αναφέρουμε ότι η τιμή εκκίνησης στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s ξεκινά από τις 30.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για 1 από τα 125 Intermeccanica Indra
Η Rolls-Royce της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του Μπαρτ Ρέινολντς
Δημοπρασία για μια χάλκινη Shelby Cobra

 

Advertisement