Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Fisker θα κατασκευάσει αυτοκίνητο για τον Πάπα

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Fisker θα κατασκευάσει αυτοκίνητο για τον Πάπα

Mobility

H Fisker θα κατασκευάσει αυτοκίνητο για τον Πάπα

Mobility

O ιδρυτής της Fisker, Henrik Fisker, παρουσίασε το όραμά του για μεταφορά χωρίς εκπομπές ρύπων στον Πάπα Φραγκίσκο, σε ιδιωτική συνάντηση που είχαν πριν λίγες μέρες στο Βατικανό.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που προτείνει ο Henrik Fisker για την «πράσινη» μετακίνηση του Πάπα Φραγκίσκου βασίζεται στο επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της Fisker.

«Η ιδέα μου ήρθε όταν έμαθα πως ο Πάπας Φραγκίσκος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος στα θέματα του περιβάλλοντος και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Fisker. Το Fisker Popemobile θα έχει τον απαραίτητο θόλο από γυαλί, επιτρέποντας στον Πάπα Φραγκίσκο να χαιρετάει τους πιστούς. Το εσωτερικό θα έχει πολλά από τα στοιχεία της έκδοσης παραγωγής που ετοιμάζει η Fisker για την κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, με την ονομασία Ocean, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της μοκέτας στην καμπίνα των επιβατών από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Advertisement
Advertisement

Το όχημα για τον Πάπα Φραγκίσκο, εάν παραχθεί, θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό «Popemobile», με την ιδιαιτερότητα του διάφανου «τρούλου». Θυμίζουμε πως το 2017, η Opel προσέφερε ένα Ampera-e στον Πάπα Φραγκίσκο και η Renault το 2012 είχε αντίστοιχα δώσει στον Πάπα Βενέδικτο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το Fisker Ocean είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η παραγωγή του από την Αυστριακή Magna τον επόμενο Νοέμβριο και η Fisker αναφέρει πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα είναι έτοιμη και η ειδική έκδοση για τις μετακινήσεις του Πάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Πάπας κινείται με υδρογόνο
Συνεργασία Karma- Blue World Technologies
Fisker: Εξετάζεται το ενδεχόμενο εξέλιξης ηλεκτρικού pick up