Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bugatti Chiron της Hermes

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bugatti Chiron της Hermes

ΝΕΑ

Η Bugatti Chiron της Hermes

ΝΕΑ

Η μάρκα από το Molsheim δεν χάλασε χατίρι σ’ έναν απαιτητικό πελάτη της, φιλοτεχνώντας για χάρη του ένα πραγματικά εντυπωσιακό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Με ένα ξεχωριστό όραμα κατέφτασε πριν από λίγους μήνες στο Molsheim της Γαλλίας ο γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας Manny Khoshbin. Ο 50χρονος ζητούσε διακαώς ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων το οποίο θα ήταν η επιτομή της πολυτέλειας.

Γνωστή για την προθυμία της και την αδιαπραγμάτευτη εξειδίκευση της πάνω στην υλοποίηση των ιδεών των πελατών της, η Bugatti δεν του χάλασε χατίρι φιλοτεχνώντας κάτι μοναδικό: Την one-off “Chiron habillé par Hermès”, μια Chiron, δηλαδή που είναι ντυμένη με τον ταξιδιωτικό μανδύα του Θεού Ερμή. Ή μήπως όχι;

Κατά την εξέλιξη του συγκεκριμένου απαστράπτοντος μοντέλου η Bugatti και ο Khoshbin δεν είχαν ως πηγή έμπνευσης τον Ολύμπιο Θεό, αλλά τον γαλλικό οίκο Hermes που είναι διεθνώς γνωστός για τις πανάκριβες τσάντες του. Όπως και να έχει η ονομασία του brand είναι επηρεασμένη από τον Ερμή, ο οποίος αρχικά ήταν προστάτης των καταστηματαρχών, των μικρών πωλητών και των εμπόρων, ενώ έχει απεικονιστεί να κρατά ένα μεγάλο πορτοφόλι.

Advertisement
Advertisement

Η μάρκα από το Molsheim, μάλιστα, ήρθε σε επαφή με την Hermes, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της για την ανάπτυξη του design της Chiron.

«Ρίξτε μια προσεχτική ματιά σε αυτή τη “Chiron habillé par Hermès” και θα διαπιστώσετε πως το hyper sports car είναι μοναδικό σχεδόν σε κάθε λεπτομέρεια. Το εξωτερικό χρώμα, η εσωτερική σχεδίαση, οι μοναδικές λεπτομέρειες. Οι ομάδες από το Molsheim και το Παρίσι εργάστηκαν με μεγάλο πάθος ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν custom χρώματα, υφάσματα και υλικά», αναφέρει η Bugatti.

Advertisement

Ειδικότερα, το χρώμα αμαξώματος, οι προφυλακτήρες, η οροφή, οι θόλοι των τροχών είναι στο χρώμα  ‘Craie’  (απόχρωση κιμωλίας) το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν της Hermes, ενώ ίδια απόχρωση φέρουν και τα περισσότερα μέρη του εσωτερικού.  Ξεχωριστή νότα προσδίδει το σχέδιο των επενδύσεων στο εσωτερικό των θυρών, με τα μπουτόν, τα πεντάλ και τον επιλογέα ταχυτήτων να είναι τα μοναδικά εξαρτήματα που το χρώμα τους «σπάει» τη μονοτονία.

«Τα emails που αντάλλαξα με την Bugatti και τη Hermes ήταν πραγματικά εκατοντάδες. Κατόπιν συνειδητής επιλογής, αφιέρωσα πολύ χρόνο να φτιάξω ένα προσχέδιο του αυτοκινήτου. Μια μέρα θα περάσει στον γιο μου –  θα ζήσει για πολλές γενιές», σημείωσε Manny Khoshbin, εμφανώς περήφανος για τη Chiron του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζάντες Bugatti EB110 που κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο πόλης
Porsche: Αναλαμβάνει τον έλεγχο της Bugatti
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ